Επέκταση του συστήματος ηλεκτρονικής διοίκησης σχολείων από το ΥΠΑΝ

Στην επέκταση του συστήματος Ηλεκτρονικής Διοίκησης Εκπαίδευσης και Αγωγής eΔΕΑ προχωρά το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, ανακοινώνοντας ότι έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία η πιλοτική φάση του συστήματος eΔΕΑ για τις ηλεκτρονικές εγγραφές της Α’ Λυκείου σε τρία σχολεία.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο αναφέρει ακόμα, ότι σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, αναμένεται σταδιακή επέκταση/υλοποίηση των ηλεκτρονικών εγγραφών και των υπόλοιπων διοικητικών λειτουργιών, σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και σε όλες τις τάξεις των δημόσιων σχολείων.

Πριν την καθολική εφαρμογή του συστήματος, σημειώνει το Υπουργείο, θα πρέπει οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών να έχουν εγγραφεί στη κυβερνητική πύλη CY Login, για να έχουν πρόσβαση στο σύστημα eΔΕΑ και να χρησιμοποιήσουν όλες τις λειτουργίες του (ηλεκτρονικές εγγραφές, ηλεκτρονικές πληρωμές, απουσίες, βαθμοί, διαγωνίσματα, ανάγκη για στήριξη, διευκολύνσεις ειδικής αγωγής κ.λπ.).

Η πρόσβαση στο σύστημα eΔΕΑ γίνεται μέσω του συνδέσμου https://edea.schools.ac.cy. Εφόσον έχει ολοκληρωθεί η έγγραφή στο CY Login, οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο σύστημα eΔΕΑ και να προχωρήσουν με τη δημιουργία του προφίλ του μαθητή και την εγγραφή του στο σχολείο.

Το Υπουργείο παραθέτει ένα βίντεο στον σύνδεσμο https://youtu.be/TCznJI9FXIA, το οποίο περιγράφει τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κανείς για την ηλεκτρονική εγγραφή του μαθητή.

Επίσης, το Υπουργείο δίνει οδηγίες σχετικά με τον λογαριασμό στο CY Login (πρώην Αριάδνη), αναφέροντας ότι, εάν υπάρχει λογαριασμός, θα πρέπει να βεβαιωθούν οι χρήστες ότι είναι ταυτοποιημένος.

Εάν δεν υπάρχει λογαριασμός, θα πρέπει οι χρήστες να εγγραφούν στο CY Login, επιλέγοντας δημιουργία προφίλ για πολίτες και ακολουθώντας τα τέσσερα βήματα για έλεγχο για υφιστάμενο Προφίλ, δημιουργία Προφίλ, ενεργοποίηση Προφίλ και ταυτοποίηση Προφίλ.

Η ταυτοποίηση προφίλ μπορεί να γίνει μέσω της τράπεζας μέσω web banking. Επίσης, για άτομα με κυπριακή ταυτότητα, μπορεί να γίνει μέσω βιντεοκλήσης με λειτουργούς των ΚΕΠ, κατόπιν ραντεβού. Επίσης, μπορεί να γίνει μέσω επιτόπου επίσκεψης σε Κέντρο Ταυτοποίησης (ΚΕΠ) κατόπιν ραντεβού που θα διευθετηθεί τηλεφωνικά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στο 63% η επεξεργασία Δήλωσης Εισοδήματος
Επιχορήγηση €2 εκ. για θωράκιση γεωργικών καλλιεργειών από χαλάζι και βροχή
Τιμήθηκαν οι επτά ήρωες του Φρενάρους-«Δεν δείλιασαν, δεν οπισθοχώρησαν, δεν σκιάχτηκαν»
Δύο νέες πτήσεις από Βηρυτό μεταφέρουν Αυστραλούς υπηκόους στη Λάρνακα
Καταγγέλλει παραπλανητικές προσφορές ο Σύνδεσμος Καταναλωτών-Ζητά διαφάνεια και πριν από το e-kalathi
Οι τρεις ενέργειες της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση και πρόληψη του καρκίνου
Μετά την επίθεση, πάνε σε δίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας
Παρά την ταλαιπωρία, έφτασαν στην Κύπρο 229 Αυστραλοί από τη Βηρυτό
Πολίτης επιτέθηκε σε γιατρό και νοσηλευτές στο ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου Λευκωσίας
Επαναπατρίστηκαν 6 από 11 Έλληνες που απομακρύνθηκαν από Βηρυτό μέσω Λάρνακας