Τρία νεκρά παιδιά μέσα σε ενάμιση μήνα στην Ινδία από αμοιβάδα που τρώει τον εγκέφαλο

Έντονη ανησυχία επικρατεί στην Ινδία λόγω τριών θανάτων που έχουν καταγραφεί σε διάστημα 1,5 μήνα, με όλες τις περιπτώσεις να αφορούν παιδιά.

Σύμφωνα με το India Today, ένας 14χρονος, που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο στην Κεράλα πέθανε στις 3 Ιουλίου, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, ενώ είχαν προηγηθεί οι θάνατοι μιας 5χρονης (21 Μαΐου) και ενός 13χρονου (25 Ιουνίου).

Παράλληλα, πληροφορίες κάνουν λόγο και για τέταρτο κρούσμα στην ίδια περιοχή. Πρόκειται για έναν 14χρονο, ο οποίος νοσηλεύεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Οι τρεις θάνατοι και το νέο κρούσμα σχετίζονται με τη Naegleria fowleri (εγκεφαλοφάγα αμοιβάδα). Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα επικίνδυνο μικροοργανισμό που είναι σχετικά σπάνιος, ο οποίος εντοπίζεται κυρίως σε γλυκά νερά.

Το συγκεκριμένο μικρόβιο προκαλεί πρωτοπαθή αμοιβαδική μηνιγγοεγκεφαλίτιδα, με τα συμπτώματα να είναι τα εξής: έντονος πονοκέφαλος, υψηλός πυρετός, ναυτία, εμετοί και επιληπτικές κρίσεις.

Η μόλυνση αυτή χαρακτηρίζεται θανατηφόρα, με τα στοιχεία από τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους στην Ινδία, αλλά και ένα περιστατικό με Αμερικανό κολυμβητή στις ΗΠΑ το 2019, να δείχνουν ότι άπαντες κατέληξαν μέσα σε δύο ημέρες.

Ορισμένοι τρόποι με τους οποίους η αμοιβάδα μπορεί να εισέλθει στο ανθρώπινο σώμα μέσω της μύτης είναι το κολύμπι, οι καταδύσεις, η κατάδυση σε γλυκά νερά, όπως ποτάμια και λίμνες, και το πλύσιμο του προσώπου ή της μύτης με μολυσμένο νερό της βρύσης.

Πηγή: iefimerida

Δειτε Επισης

Πέθανε ο Σάμι Μπάσο-Ο άνδρας που έζησε περισσότερο από κάθε άλλο ασθενή με το σύνδρομο της προγηρίας
Ωκεανογραφικό της Νέας Ζηλανδίας ναυαγεί ανοικτά των νήσων Σαμόα-Σώοι και οι 75 επιβαίνοντες
Υποψίες για δολοφονία του Ιρανού επικεφαλής της Δύναμης Κουντς-Εθεάθη τελευταία φορά στη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Διαδηλωτής επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί έξω από τον Λευκό Οίκο
Ο Τραμπ επέστρεψε στο Μπάτλερ τρεις μήνες μετά την πρώτη απόπειρα δολοφονίας του-Στο πλευρό του ο Μασκ
Βομβαρδισμός του Ισραήλ σε τζαμί στη Λωρίδα της Γάζας-Πολλοί νεκροί και τραυματίες
Σαράντα χρόνια διένεξης Ισραήλ και Ιράν-O πόλεμος δια αντιπροσώπων που μετατράπηκε σε μετωπικό
BINTEO: Σφοδροί βομβαρδισμοί των Ισραηλινών στα περίχωρα της Βηρυτού-Χτύπησαν τη μεγαλύτερη αποθήκη οπλισμού της Χεζμπολάχ
Αξιωματούχος της Χεζμπολάχ δηλώνει ότι έχουν χάσει επαφή με τον Χασέμ Σαφιεντίν από την Παρασκευή
Σκληρή απάντηση του Ιρανού ΥΠΕΞ Αμπάς Αραγτσί για το ενδεχόμενο επίθεσης στο Ισραήλ