Μονόωρη στάση εργασίας στο ΡΙΚ την Παρασκευή για το θέμα των συνταξιούχων

Μονόωρη στάση εργασίας στο ΡΙΚ ανακοίνωσαν για την Παρασκευή 12 Ιουλίου, μεταξύ 20:00-21:00, την ώρα του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων οι συντεχνίες ΟΗΟ ΣΕΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ λόγω της μη καταβολής των συνταξιοδοτικών ωφελημάτων σε εργαζομένους του ΡΙΚ που αφυπηρέτησαν μετά τον Ιανουάριο του 2023.

Σύμφωνα με επιστολή τους προς τη Διεύθυνση κα το ΔΣ του ΡΚ η οποία κοινοποιήθηκε και στους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Εργασίας αλλά και στην Προεδρία της Δημοκρατίας, η απόφαση ανακοινώθηκε στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης των συντεχνιών.

«Σας πληροφορούμε ότι την Παρασκευή 12/7 το προσωπικό του ΡΙΚ θα κατέλθει σε μονόωρη στάση εργασίας την ώρα του νυχτερινού δελτίου ειδήσεων το οποίο αρχίζει στις 20.00» αναφέρουν στην επιστολή τους ΟΗΟ ΣΕΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ προειδοποιώντας πως σε περίπτωση που δεν δρομολογηθεί επίλυση, νομιμοποιούνται να κλιμακώσουν τα μέτρα.

«Τα μέτρα όπως τονίζουμε σε όλες τις περιπτώσεις δεν είναι αυτοσκοπός. Αν διασφαλιστεί η επίλυση του θέματος τα μέτρα θα αρθούν» σημειώνεται.

ΟΗΟ ΣΕΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ καλούν το ΡΙΚ αλλά και τα συναρμόδια υπουργεία, Εσωτερικών και Οικονομικών, όπως εγκύψουν με την απαραίτητη αποφασιστικότητα ώστε να βρεθεί η λύση στο θέμα που οδήγησε τους εν λόγω συνταξιούχους στην οικονομική εξαθλίωση.

«Η υπομονή των επηρεαζόμενων συνταξιούχων αλλά και των εν ενεργεία εργαζομένων στο ΡΙΚ εξαντλήθηκε, αφού το πρόβλημα εκκρεμεί εδώ και 18 μήνες. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν επιδείξει υπευθυνότητα και ανοχή δίνοντας υπέρμετρο χρόνο, χωρίς όμως να επέλθει το επιθυμητό αποτέλεσμα» αναφέρεται με τις δύο συντεχνίες να καλούν τον Υπουργό Οικονομικών, στον οποίο ανήκει η αρμοδιότητα για την υλοποίηση του νέου συνταξιοδοτικού, τον Υπουργό Εσωτερικών, αλλά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβουν πρωτοβουλία για οριστική επίλυση του θέματος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στο 63% η επεξεργασία Δήλωσης Εισοδήματος
Επιχορήγηση €2 εκ. για θωράκιση γεωργικών καλλιεργειών από χαλάζι και βροχή
Τιμήθηκαν οι επτά ήρωες του Φρενάρους-«Δεν δείλιασαν, δεν οπισθοχώρησαν, δεν σκιάχτηκαν»
Δύο νέες πτήσεις από Βηρυτό μεταφέρουν Αυστραλούς υπηκόους στη Λάρνακα
Καταγγέλλει παραπλανητικές προσφορές ο Σύνδεσμος Καταναλωτών-Ζητά διαφάνεια και πριν από το e-kalathi
Οι τρεις ενέργειες της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση και πρόληψη του καρκίνου
Μετά την επίθεση, πάνε σε δίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας
Παρά την ταλαιπωρία, έφτασαν στην Κύπρο 229 Αυστραλοί από τη Βηρυτό
Πολίτης επιτέθηκε σε γιατρό και νοσηλευτές στο ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου Λευκωσίας
Επαναπατρίστηκαν 6 από 11 Έλληνες που απομακρύνθηκαν από Βηρυτό μέσω Λάρνακας