Πάνω από 38 χιλιάδες Παλαιστίνιοι νεκροί από επιθέσεις Ισραήλ, στον δρόμο η βοήθεια

Τουλάχιστον 38.193 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ κατά της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου και 87.903 έχουν τραυματιστεί, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Συνολικά 40 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο. 

Σε μια άλλη εξέλιξη, εκατοντάδες φορτηγά φορτωμένα με τρόφιμα και νερό έχουν αποκλειστεί, εν μέσω καύσωνα σε δρόμο εντός της Αιγύπτου, μερικά για σχεδόν δύο μήνες, περιμένοντας άδεια να παραδώσουν τις απαραίτητες ανθρωπιστικές προμήθειες στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο Γάζα.

Περίπου 50 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Γάζα, φορτηγά που μεταφέρουν αλεύρι, νερό και άλλες βοήθειες σχηματίζουν ουρές σε έναν σκονισμένο δρόμο και προς τις δύο κατευθύνσεις. Οι οδηγοί λένε ότι περιμένουν εδώ και αρκετές εβδομάδες στην έντονη ζέστη του καλοκαιριού στην Αίγυπτο.

Η στασιμότητα επιδεινώνει την τρομερή ανθρωπιστική κρίση της Γάζας μετά από εννέα μήνες πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς. Ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν ότι υπάρχει υψηλός κίνδυνος λιμού σε όλη την πολιορκημένη παράκτια περιοχή.

Οι οδηγοί φορτηγών, σταθμευμένοι στα περίχωρα της αιγυπτιακής πόλης al-Arish στη χερσόνησο του Σινά, λένε ότι δεν ήταν σε θέση να παραδώσουν ανθρωπιστικές προμήθειες από τότε που το Ισραήλ επέκτεινε την επίθεσή του στα σύνορα Γάζας-Αιγύπτου τον Μάιο. Ορισμένα τρόφιμα έπρεπε να πεταχτούν, είπαν. 

Σε μια άλλη εξέλιξη, τα πτώματα τριών Παλαιστινίων, που αφέθηκαν ελεύθεροι από τις ισραηλινές αρχές, εντοπίστηκαν κοντά στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας με τα χέρια τους δεμένα με χειροπέδες.

Εξάλλου ο θείος ενός εξ αυτών και ένας αυτόπτης μάρτυρας ισχυρίστηκαν ότι δέχθηκαν επίθεση από τις ισραηλινές δυνάμεις λίγο μετά την απελευθέρωσή τους.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Φωτιά σε δύο μεγάλες δεξαμενές πετρελαίου ανοικτά της Σιγκαπούρης
Παγκόσμιο black out σε τράπεζες, αεροπορικές και ΜΜΕ λόγω προβλήματος στα Windows
Εκτελέστηκε με θανατική ποινή ο δολοφόνος πατέρα επτά παιδιών στις ΗΠΑ
Το μανιφέστο του Τραμπ στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών-«Θα τελειώσω το τείχος στο Μεξικό»
Εκτεταμένες συγκρούσεις στο Μπανγκλαντές με 39 νεκρούς σε διαδηλώσεις για ποσοστώσεις στο δημόσιο
Τραυματισμοί στο Τελ Αβίβ μετά από έκρηξη, υπό διερεύνηση πιθανή αεροπορική επίθεση
ΒΙΝΤΕΟ: Συναγερμός στο Παρίσι-Επίθεση με μαχαίρι κατά αστυνομικού
Αλλαγή πρωτοπόρου στον δεύτερο γύρο για εκλογή Προέδρου της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης
Λευκός Οίκος: Αναμένεται συνάντηση Μπάιντεν-Νετανιάχου την επόμενη εβδομάδα
Κύμα ακραίας ζέστης και στην Ισπανία-Προειδοποιήσεις ακόμη και 44άρια