Έψαχναν τρεις ώρες μεταφραστή της 49χρονης σφετερίστριας-Συνεννόηση μέσω... app, ανάκριση μέσω τηλεφώνου

Η είδηση ότι συνελήφθη 49χρονη Ευρωπαία υπήκοος, σε σχέση με υπόθεση που αφορά σφετερισμό ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα, έγινε γνωστή από τα ΜΜΕ γύρω στις πέντε το απόγευμα.

Οι πληροφορίες από την Αστυνομία έλεγαν πως η ύποπτο έφθασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας, λίγο μετά το μεσημέρι της Κυριακής, όπου διαπιστώθηκε πως εναντίον της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, το οποίο και εκτελέστηκε. Συνεπώς, γίνεται αντιληπτό πως η σύλληψη της έγινε γνωστή στις διωκτικές Αρχές γύρω στο μεσημέρι.

Από το μεσημέρι της Κυριακής μέχρι και τις 10:30 το πρωί της Δευτέρας, οπότε η 49χρονη οδηγήθηκε στο Δικαστήριο για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης της, παρήλθαν περίπου 18 ώρες.

Ωστόσο, από τις 10 και 30 το πρωί, εκτυλίχθηκαν τραγελαφικά πράγματα στο Δικαστήριο, μιας δήθεν ευρωπαϊκής χώρας. Και αυτό διότι, από το πρωί μέχρι τις 13:15, καταβλήθηκαν αγωνιώδεις προσπάθειες για να εντοπιστεί μεταφράστρια στην Γερμανική γλώσσα. Ενώ όλοι γνώριζαν την προβλεπόμενη διαδικασία, μετέβησαν στο Δικαστήριο χωρίς να ειδοποιηθεί εκ των προτέρων μεταφραστής ή μεταφράστρια, ώστε να είναι σε θέση η ύποπτη να παρακολουθήσει την διαδικασία.

Μετά από τρεις ώρες, τελικά, το Δικαστήριο ενημερώθηκε πως δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί μεταφράστρια. Μάλιστα, ο δικηγόρος της ύποπτης, ενημέρωσε το Δικαστήριο πως από το πρωί συνεννοείται με την πελάτισσα του, μέσω εφαρμογής στο κινητό, που τις μεταφράζει από τα ελληνικά στα γερμανικά.

Και η ιστορία έχει και συνέχεια! Εύλογα διερωτάται κάποιος γιατί δεν κλήθηκε ο μεταφραστής ή η μεταφράστρια που βρισκόταν στην χθεσινή ανάκριση. Ο λόγος είναι γιατί δεν υπήρχε ούτε κατά την ανάκριση μεταφραστής αλλά αυτή έγινε μέσω... τηλεφώνου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με παραδοχή της ίδιας της Αστυνομίας, κατά την ανάκριση υπήρχε μεταφράστρια στο τηλέφωνο, που βρισκόταν σε ανοιχτή ακρόαση και μετάφραζε στην ύποπτη.

Μετά την νέα διακοπή, ακολούθησαν διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, οι οποίες συμφώνησαν όπως η ύποπτη τεθεί υπό τετραήμερη κράτηση, αντί οκτώ που ζητούσε η Αστυνομία, προκειμένου να τα βρουν στην μέση, αφού δεν μπορούσε να γίνει η διαδικασία λόγω απουσίας μεταφραστή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χειροπέδες σε 49χρονη για υποθέσεις σφετερισμού Ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα

Δειτε Επισης

Παραμένει άφαντος ο 29χρονος Χρίστος που επιτέθηκε σε νοσηλευτές και γιατρό στο ΓΝ Λευκωσίας
Στο κελί για οκτώ χρόνια 41χρονος-Βοηθούσε μετανάστες να εισέλθουν παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία 15χρονος (pic)
Μπήκαν σε καφενείο στην Αραδίππου και έπιασαν λαβράκι-Βρήκαν τριάντα κούτες αδασμοφορολόγητα τσιγάρα
Θλίψη για το θάνατο του Μηνά Χατζημιχαήλ-Υπηρέτησε ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου και ΓΔ ΥΠΕΞ
Υπέκυψε στα τραύματά του ο 68χρονος Μηνάς Χατζημιχαήλ-Τραυματίστηκε προσπαθώντας να σταματήσει το εν κινήσει όχημά του
Οπαδός με καλυμμένο το πρόσωπό του μοίραζε καπνογόνα στην κερκίδα-Χειροπέδες σε 21χρονο
Από πέντε μέχρι επτά κλήσεις ημερησίως από το ecall-Ο τρόπος λειτουργίας του και οι ενέργειες των Αρχών
Τα παράλληλα αφηγήματα του Κυπριακού, η προσέγγιση της Τουρκίας και οι σκοπιμότητες Τατάρ
BINTEO: Σφοδροί βομβαρδισμοί των Ισραηλινών στα περίχωρα της Βηρυτού-Χτύπησαν τη μεγαλύτερη αποθήκη οπλισμού της Χεζμπολάχ