ΛεμεSOS στα ενοίκια, αγγίζει τις €2000 μηνιαίως το δυάρι-Κόβουν κεφάλια τα μονάρια σε Έγκωμη και Στρόβολο

Στα ύψη συνεχίζουν να βρίσκονται οι τιμές ενοικίασης των διαμερισμάτων σε κάθε άκρη του νησιού, με τη Λεμεσό φυσικά ως είθισται να διατηρεί τα σκήπτρα με τα πιο τσουχτερά ενοίκια, αφού για ένα μονάρι, η τιμή του ενοικίου ξεπερνάει τα 1,000 ευρώ, σε αντίθεση με τη Λευκωσία, όπου οι τιμές κυμαίνονται σχεδόν στη μέση, με τους ειδικούς την ίδια ώρα, να εκτιμούν ότι θα επέλθει η πτώση στα εν λόγω ποσά, κατά τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που εξασφάλισε ο REPORTER, την πρωτιά με τις ψηλότερες τιμές, έχει η Λεμεσός, στην οποία ένα διαμέρισμα μονάρι ενοικιάζεται κατά μέσο όρο στα 1,100 ευρώ, σε αντίθεση με τη Λευκωσία, όπου η τιμή του είναι στα μισά περίπου, αφού συγκεκριμένα στην Αγλαντζιά, οι τιμές ενοικίασης κυμαίνονται στα 650 ευρώ και σε Έγκωμη και Στρόβολο στα 750 ευρώ. Όσο αφορά τις υπόλοιπες επαρχίες, στη Λάρνακα ένα μονάρι διαμέρισμα η τιμή ενοικίασής του ανέρχεται στα 600 ευρώ, ενώ στην Πάφο κατά μέσο όρο, είναι στα 700 ευρώ.

Όσο αφορά τις τιμές διαμερισμάτων δυο υπνοδωματίων, αυτές σκαρφαλώνουν ακόμη πιο ψηλά, με τη Λεμεσό και πάλι να διατηρεί με διαφορά την πρωτιά, αφού οι τιμές τους φθάνουν τα 1,900 ευρώ τον μήνα. Την ίδια ώρα, στη Λευκωσία και συγκεκριμένα στην Αγλαντζιά, ένα δυάρι διαμέρισμα ανέρχεται στα 900 ευρώ, ενώ σε Έγκωμη και Στρόβολο το ενοίκιο ανέρχεται στα 1,100 ευρώ. Όσο αφορά τα αντίστοιχα διαμερίσματα σε Λάρνακα και Πάφο, αυτά ανέρχονται σε 800 και 1,000 ευρώ αντίστοιχα.

Αναφορικά με τις εστίες που παρέχονται πλησίον των Πανεπιστημίων στην πρωτεύουσα, οι τιμές τους ανέρχονται σε 575 με 650 ευρώ στην Αγλαντζιά και σε 650 με 700 ευρώ σε Έγκωμη και Στρόβολο. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι εν λόγω αξίες, είναι ενδεικτικές αναλόγως ποιότητας και εγγύτητας, των διαμερισμάτων στα Πανεπιστήμια.

1

Ταυτόχρονα, από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιστημόνων Εκτιμητών Ακινήτων, Πόλυς Κουρουσίδης, εκτίμησε στον REPORTER, ότι ίσως υπάρξει μια μικρή μείωση στους επόμενους μήνες γύρω στο 5% και ο λόγος θα έγκειται στην προσφορά. «Εκεί που αντιμετωπίζαμε πρόβλημα με την αυξημένη ζήτηση και τη μειωμένη προσφορά, σήμερα η ζήτηση ικανοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό και απομένει να ικανοποιηθεί και η προσφορά, λόγω της εμφάνισης περισσότερων διαμερισμάτων στην αγορά. Από τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο φυσικά, αναμένεται ότι λόγω και των φοιτητών στη Λευκωσία και στη Λεμεσό, θα υπάρξει μια αύξηση στη ζήτηση η οποία θα είναι εποχική, και αργότερα αναμένεται να συνεχιστεί η σταθεροποίηση και να επέλθει η μείωση στις τιμές».

Παρά το γεγονός ότι οι τιμές των διαμερισμάτων, δείχνουν ότι έχουν κολλήσει στα ύψη, εντούτοις, ο κ. Κουρουσίδης, υπέδειξε ότι, «η κατάσταση είναι καλύτερη σε σχέση με πέρσι, καθώς υπάρχει μεγαλύτερη διαθεσιμότητα σε διαμερίσματα και υπάρχει παράλληλα σταθεροποίηση στα ενοίκια, λόγω του ότι αυξήθηκε η προσφορά. Κτίστηκαν νέες οικοδομές κυρίως στην αγορά και θεωρούμε ότι θα συνεχιστεί αυτή η σταθερότητα κατά τον επόμενο χρόνο. Η ζήτηση επίσης, έχει σταθεροποιηθεί και δεν υπάρχει απότομο κύμα ζήτησης, όπως είχαμε το 2020-21, που αυξήθηκαν οι τιμές απότομα και είναι κάτι που ευνοεί τους Κύπριους ενδιαφερομένους. Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, δεν υπήρχαν διαθέσιμα διαμερίσματα στη Λεμεσό προς ενοικίαση, ενώ σήμερα υπάρχουν και σε καλύτερες τιμές».

Παράλληλα, ενδιαφέρον προκύπτει και στην απότομη αύξηση ζήτησης διαμερισμάτων που παρουσιάζεται στη Λάρνακα, ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Κουρουσίδη, υπάρχει η εκτίμηση ότι γενικώς η εικόνα θα βελτιωθεί στη συγκεκριμένη επαρχία, γιατί εισέρχονται πολλά διαμερίσματα στην αγορά.

Δειτε Επισης

Καταγγέλλει παραπλανητικές προσφορές ο Σύνδεσμος Καταναλωτών-Ζητά διαφάνεια και πριν από το e-kalathi
Οι τρεις ενέργειες της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση και πρόληψη του καρκίνου
Μετά την επίθεση, πάνε σε δίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας
Παρά την ταλαιπωρία, έφτασαν στην Κύπρο 229 Αυστραλοί από τη Βηρυτό
Πολίτης επιτέθηκε σε γιατρό και νοσηλευτές στο ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου Λευκωσίας
Επαναπατρίστηκαν 6 από 11 Έλληνες που απομακρύνθηκαν από Βηρυτό μέσω Λάρνακας
Στο Λιμάνι Λεμεσού ξανά το αμερικανικό πολεμικό σκάφος USS–WASP
Επιχείρηση απομάκρυνσης πέραν των 500 Αυστραλών από τον Λίβανο δια μέσου της Κύπρου
Δεν λέει να φθινοπωριάσει-Σταθερά στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Έφτασαν ακόμη 38 Κύπριοι από τη Βυρητό-Καλύφθηκε από τη ΚΔ το κόστος μετάβασης