Μέσω Νομοσχεδίου σφίγγει ο κλοιός για τα παράνομα γραφεία κηδειών-Τι αλλάζει στη διαδικασία

Νομοσχέδιο μέσω του οποίου σφίγγει ο κλοιός και μπαίνει οριστικά λουκέτο στα παράνομα γραφεία κηδειών, έχει καταθέσει ενώπιον της Βουλής το Υπουργείο Εσωτερικών, σε μια προσπάθεια που καταβάλλεται, ώστε να μπει ένα οριστικό τέλος στην ανεξέλεγκτη κατάσταση της παρανομίας.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση και υπογράφεται μάλιστα, από τον Γενικό Εισαγγελέα, σκοπός του Νομοσχεδίου είναι η αυστηροποίηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου για την παροχή υπηρεσιών κηδείας και ταρίχευσης για να καταπολεμηθούν φαινόμενα λειτουργίας παράνομων γραφείων κηδειών και παροχής υπηρεσιών κηδείας και ταρίχευσης από μη αδειοδοτημένα και μη καταρτισμένα πρόσωπα.

Η παροχή υπηρεσιών κηδείας και ταρίχευσης, σημειώνεται στην αιτιολογική επιστολή, σχετίζεται άμεσα με τη δημόσια υγεία και το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο δεν προβλέπει αποτρεπτικές ποινές με συνέπεια οι παρανομούντες να συνεχίζουν ακάθεκτοι την παράνομη δράση τους.

Επίσης, μέσω του Νομοσχεδίου, σκοπείται η πρόβλεψη της δυνατότητας διαγραφής από τα μητρώα λειτουργών κηδειών και ταριχευτών, προσώπων που δεν ανανέωσαν την άδεια τους για 5 συνεχόμενα έτη, ενώ διευκρινίζεται ότι για σκοπούς εγγραφής στα σχετικά μητρώα, για κάτοχους. αναγνωρισμένων από το Συμβούλιο Εγγραφής Λειτουργών Κηδειών και Ταριχευτών, τίτλων σπουδών, δεν απαιτείται η προηγούμενη επιτυχία σε γραπτές εξετάσεις και η συμμετοχή σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Τέλος, σημειώνεται ότι δίδεται πλέον η δυνατότητα παραλαβής και μεταφοράς σορού, στα πλαίσια της παροχής υπηρεσιών κηδείας, σε οιονδήποτε εργαζόμενο σε γραφείο κηδειών και όχι μόνο σε λειτουργούς, κηδειών ως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Δειτε Επισης

Δεν λέει να φθινοπωριάσει-Σταθερά στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Έφτασαν ακόμη 38 Κύπριοι από τη Βυρητό-Καλύφθηκε από τη ΚΔ το κόστος μετάβασης
Στα μαχαίρια και πάλι συντεχνίες και ΟΚΥπΥ-Κρίση χωρίς τέλος η υπογραφή της συλλογικής σύμβασης
Το μήνυμα Θεοδοσίου για τις νέες αρμοδιότητές της-«Σκοπός μας να εγκύψουμε στα θέματα ευημερίας ζώων»
Μ. Παναγιώτου: Η κυβέρνηση επιδιώκει να προσδώσει νέα δυναμική στους αγρότες
Στην κυκλοφορία δρόμος στο Τσέρι, ανακοίνωσαν τα Δημόσια Έργα με άλλα έργα σε δρόμους
Δεν αποδέχονται ως έχει το προσχέδιο συλλογικής σύμβασης εργασίας ΟΚΥπΥ οι συντεχνίες
Διαψεύδει τα περί απόρριψης της πρότασής του από συντεχνίες ο ΟΚΥπΥ
Θέμα για την παραγωγή χαλλουμιού στα κατεχόμενα θέτουν οι αγελαδοτρόφοι στην ΕΕ
Αποσύρονται ακατάλληλα καλλυντικά προϊόντα από την αγορά (pics)