Ο διοικητής της Μοσάντ ολοκλήρωσε τις επαφές του στο Κατάρ, θετική σε συμφωνία η Χαμάς

Επέστρεψε στο Ισραήλ απόψε από την Ντόχα του Κατάρ ο διοικητής της Μοσάντ, Νταβίντ Μπαρνέα, αφού ολοκλήρωσε κατ’ ιδίαν συναντήσεις τόσο με τον Πρωθυπουργό του Κατάρ, Αλ-Θάνι, όσο και με άλλους αξιωματούχους μυστικών υπηρεσιών.

Όπως αναφέρουν ισραηλινές δημοσιογραφικές πηγές, ο Μπαρνέα πρόκειται να συναντήσει τον Πρωθυπουργό Νετανιάχου και αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών και του στρατού προκειμένου να τους ενημερώσει για το περιεχόμενο των επαφών του στο Κατάρ.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του πολιτικού σκέλους της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, μετέβη σήμερα στον Λίβανο όπου δήλωσε ότι η οργάνωσή του «αξιολογεί θετικά τις προσπάθειες των Αιγυπτίων και Καταρινών διαμεσολαβητών με στόχο την επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας».

Νωρίτερα σήμερα, λιβανικές πηγές μετέδωσαν ότι μετέβη στον Λίβανο αντιπροσωπεία της Χαμάς, με επικεφαλής τον Χαλίλ Αλ-Χαγιά, στενό συνεργάτη του επικεφαλής του στρατιωτικού σκέλους της οργάνωσης, Γιάχια Σινουάρ, και ότι σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν με τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, τον ενημέρωσαν ότι η Χαμάς προτίθεται να υπογράψει το πλαίσιο εκεχειρίας που συζητείται. Δημοσιογραφικές πηγές προσκείμενες στην Χεζμπολάχ ανέφεραν σήμερα το πρωί ότι αξιωματούχοι της λιβανικής οργάνωσης φέρονται να απάντησαν ότι «από τη στιγμή που θα ισχύσει κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, η Χεζμπολάχ θα διακόψει άμεσα κάθε ένοπλη επιχείρηση».

Τέλος, ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Οσάμα Χαμντάν, σε αποψινές του δηλώσεις στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η οργάνωσή του αναμένει τελικές απαντήσεις εκ μέρους του Ισραήλ μέχρι αύριο βράδυ.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Wall Street Journal: Πρόβες πολέμου στον Ειρηνικό, ΗΠΑ και Κίνα ακονίζουν τα ξίφη τους
Τουλάχιστον 100 φάκελοι με ελλείψεις στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών-Θα γίνει επανέλεγχος
«Όχι» Ιράν σε διαπραγματεύσεις με ΗΠΑ αν ζητηθεί διακοπή του εμπλουτισμού ουρανίου
Έρευνες της Αστυνομίας στη Λεμεσό μετά από πληροφορία για ύποπτο πρόσωπο
Σ. Στεφάνου: Με καλή θέληση και με συγκεκριμένες θέσεις να προσέλθει στη Νέα Υόρκη η Ε/κ πλευρά
Ν. Παπαδόπουλος: Πρέπει να στηρίξουμε τον Πρόεδρο για να διεκδικεί και όχι να προτείνουμε υποχωρήσεις
Κύπρος και Γαλλία υπογράφουν αναβαθμισμένη στρατηγική εταιρική συμφωνία-Προανήγγειλε επίσκεψη Μακρόν ο Πρόεδρος
Αναμένει εισήγηση από Νομική Υπηρεσία για πολλαπλές συντάξεις ο ΠτΔ-«Η Βουλή επέλεξε κάτι διαφορετικό, απόλυτα σεβαστό»
Με εναλλακτικά σενάρια μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Ξεκάθαρος στόχος η επανέναρξη συνομιλίων
Πρώην αστυνομικός στην Τουρκία δολοφόνησε την φίλη του, την έβαλε σε βαλίτσα και την πέταξε στο δρόμο