Ο διοικητής της Μοσάντ ολοκλήρωσε τις επαφές του στο Κατάρ, θετική σε συμφωνία η Χαμάς

Επέστρεψε στο Ισραήλ απόψε από την Ντόχα του Κατάρ ο διοικητής της Μοσάντ, Νταβίντ Μπαρνέα, αφού ολοκλήρωσε κατ’ ιδίαν συναντήσεις τόσο με τον Πρωθυπουργό του Κατάρ, Αλ-Θάνι, όσο και με άλλους αξιωματούχους μυστικών υπηρεσιών.

Όπως αναφέρουν ισραηλινές δημοσιογραφικές πηγές, ο Μπαρνέα πρόκειται να συναντήσει τον Πρωθυπουργό Νετανιάχου και αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών και του στρατού προκειμένου να τους ενημερώσει για το περιεχόμενο των επαφών του στο Κατάρ.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του πολιτικού σκέλους της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, μετέβη σήμερα στον Λίβανο όπου δήλωσε ότι η οργάνωσή του «αξιολογεί θετικά τις προσπάθειες των Αιγυπτίων και Καταρινών διαμεσολαβητών με στόχο την επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας».

Νωρίτερα σήμερα, λιβανικές πηγές μετέδωσαν ότι μετέβη στον Λίβανο αντιπροσωπεία της Χαμάς, με επικεφαλής τον Χαλίλ Αλ-Χαγιά, στενό συνεργάτη του επικεφαλής του στρατιωτικού σκέλους της οργάνωσης, Γιάχια Σινουάρ, και ότι σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν με τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, τον ενημέρωσαν ότι η Χαμάς προτίθεται να υπογράψει το πλαίσιο εκεχειρίας που συζητείται. Δημοσιογραφικές πηγές προσκείμενες στην Χεζμπολάχ ανέφεραν σήμερα το πρωί ότι αξιωματούχοι της λιβανικής οργάνωσης φέρονται να απάντησαν ότι «από τη στιγμή που θα ισχύσει κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, η Χεζμπολάχ θα διακόψει άμεσα κάθε ένοπλη επιχείρηση».

Τέλος, ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Οσάμα Χαμντάν, σε αποψινές του δηλώσεις στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η οργάνωσή του αναμένει τελικές απαντήσεις εκ μέρους του Ισραήλ μέχρι αύριο βράδυ.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Lancet: Ο πραγματικός αριθμός των νεκρών στον πόλεμο στη Γάζα ενδέχεται να ξεπερνά τους 186.000 κατοίκους
Η γερμανική Κυβέρνηση κατέχει bitcoin, αξίας $2 δισ. και πωλεί χιλιάδες για εβδομάδες
ΒΙΝΤΕΟ: Στιγμές τρόμου στον αέρα-Αεροπλάνο χτυπήθηκε από κεραυνό
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Πεζεσκιάν υπόσχεται ότι θα στηρίξει την αντίσταση του λαού απέναντι στο Ισραήλ
Τουλάχιστον 10 νεκροί και 40 αγνοούμενοι από κατολίσθηση στην Ινδονησία
Σε φιλικές χώρες θα στείλει 150 πολεμικά αεροσκάφη η Τουρκία
«Ο Μακρόν είναι ένα υπέροχο μυαλό, αλλά αφήνει τη Γαλλία βαθιά διχασμένη»
Δικάζεται ο ηγέτης αίρεσης στην Κένυα που ευθύνεται για το θάνατο περισσότερων από 400 μελών της
Νέες κατοικίες υποσχέθηκε η Υπουργός Οικονομικών ΗΒ στην πρώτη ομιλία της
Εθελοντές και διασώστες προσπαθούν να εντοπίσουν επιζώντες στα χαλάσματα του νοσοκομείου Οχμαντίτ