Σημαντική συμφωνία συμπαραγωγής στην Κύπρο βραβευμένου από την FRONTEX συστήματος εντοπισμού και απενεργοποίησης Drones

Δυναμικά το παρόν της έδωσε η εταιρεία SignalGeneriX, στη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας, EUROSATORY 2024, μια έκθεση η οποία διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια στο Παρίσι. Φέτος συμμετείχαν πέραν των δύο χιλιάδων εκθετών από 61 χώρες και για πρώτη φορά συμμετείχε η Κύπρος με δικό της περίπτερο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Άμυνας παρουσιάζοντας σε παγκόσμια κλίμακα τα άλματα της Κυπριακής Αμυντικής Βιομηχανίας.

Η SignalGeneriX παρουσίασε μία εντυπωσιακή γκάμα πρωτοποριακών προϊόντων που περιλάμβανε το διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου της RFHunter® εφαρμοσμένο σε σακίδιο για ειδικές επιχειρήσεις και σε Drone για αποστολές επιτήρησης και επίγνωσης πεδίου ευρύτερης κλίμακας. Σε συνεργασία με την πρωτοπόρο Κυπριακή εταιρεία Swarmly η οποία επίσης εδρεύει στην Λεμεσό, η SignalGeneriX παρουσίασε για πρώτη φορά το RFHunter® εφαρμοσμένο στο μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) Poseidon το οποίο επιχειρεί ευρέως στο πολεμικό πεδίο της Ουκρανίας. Η εταιρεία επίσης παρουσίασε το πρωτοποριακό της υπολογιστή αποστολών (mission computer) με ενσωματωμένο μικροεπεξεργαστή τεχνητής νοημοσύνης, o οποίος αναπτύχθηκε με τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας, και τράβηξε τα βλέμματα κορυφαίων εταιρειών κατασκευαστών αυτόνομων επίγειων, εναέριων και θαλάσσιων οχημάτων.

Τα προϊόντα της SignalGeneriX, τα οποία σχεδιάζονται και παράγονται στην Κύπρο, προσέλκυσαν τα βλέμματα αρκετών στρατιωτικών αποστολών και εταιρειών από όλο τον κόσμο με σημαντικό ενδιαφέρον μεταξύ πολλών άλλων από χώρες όπως το Ισραήλ, η Γερμανία, η Ισπανία, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Αίγυπτος, η Ινδία, η Ινδονησία και ο Καναδάς.

Τα στελέχη της SignalGeneriX είχαν την τιμή να υποδεχθούν στο περίπτερο της εταιρίας τον Υπουργό Άμυνας της Κύπρου κ. Βασίλη Πάλμα, και τον Έλληνα ομόλογο του κ. Νίκο Δένδια με τα επιτελεία τους, το μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας της Κύπρου, κ. Χρίστο Χρίστου, όπως και πληθώρα στρατιωτικών αντιπροσωπειών, αμυντικών εταιρειών και στελεχών του κλάδου από διάφορες χώρες

Στο πλαίσιο της έκθεσης, η SignalGeneriX προχώρησε στη σύναψη δύο σημαντικών συμφωνιών:

- Συμφωνία για μια πρωτοποριακή συνεργασία με τις Γαλλικές εταιρείες Arkeocean,και Lanego και το Κυπριακό Ινστιτούτο για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία (CMMI) για την ανάπτυξη αυτόνομων μικρών μη επανδρωμένων υποβρύχιων οχημάτων πολλαπλών αποστολών EONIOS’

- Συμφωνία με την Σλοβένικη εταιρεία Dat-con για συμπαραγωγή στην Κύπρο, για την Κυπριακή αγορά, του συστήματος LYNX το οποίο βράβευσε η FRONTEX, μετά από διαγωνισμό, ως το καλύτερο Ευρωπαϊκό σύστημα εντοπισμού και απενεργοποίησης Drones

Η πετυχημένη παρουσία της εταιρείας στην EUROSATORY, η οποία περιλαμβάνει σημαντικές διεθνείς εμπορικές συμφωνίες και συμφωνίες ανάπτυξης νέων συστημάτων , αποδεικνύει την δυναμική και την ραγδαία ανάπτυξης τόσο της SignalGeneriX όσο και της Κυπριακής αμυντικής βιομηχανίας.

20240617_1018332 (Copy)

20240617_152151 (Copy)

20240617_144202 (Copy)

20240616_164505 (Copy)

Ποια είναι η SignalGeneriX

H SignalGeneriX (www.signalgenerix.com) είναι κυπριακή εταιρεία υψηλής τεχνολογίας, η οποία εφαρμόζει την προηγμένη γνώση της σε αναδυόμενες ψηφιακές τεχνολογίες για τη δημιουργία ολοκληρωμένων συστημάτων hardware και software τα οποία σχεδιάζονται και αναπτύσσονται αποκλειστικά για τους πελάτες της. Iδρύθηκε το 2004 και σήμερα εργοδοτεί επιστημονικό προσωπικό που αποτελείται από Κύπριους ερευνητές και μηχανικούς. Εδρεύει στην Λεμεσό και εξάγει τις τεχνολογίες της σε 28 χώρες.

Δειτε Επισης

Στο επίκεντρο των συζητήσεων στα κατεχόμενα οι συλλήψεις σφετεριστών-Ζητούν να ερευνηθεί η... Κυπριακή Δημοκρατία
Έγιναν όλα τα διαβήματα για την παρουσία Ορμπάν στον ΟΤΚ-Εάν χρειαστεί θα γίνουν και άλλες ενέργειες
Πρόταση νόμου για κουμπί πανικού μετά τη γυναικοκτονία στην Πάφο
Ο Εισαγγελέας θα ελέγξει το Νομοσχέδιο για τον διαχωρισμό των εξουσιών του-Ήγειρε θέμα στον Χαρτσιώτη η Ειρήνη
Συνεχίζεται η ετοιμασία του Κρατικού Προϋπολογισμού-«Έμφαση στην αναβίωση της μεσαίας τάξης»
Πρόεδρος: Ο κρατικός προϋπολογισμός του 2025 θα είναι πλεονασματικός
Μήνυμα Αννίτας για ενδεχόμενη επιλογή Χάρη Γεωργιάδη για τη θέση Επιτρόπου-«Δεν αποτελεί casus belli»
Ο διαχωρισμός εξουσιών πίσω από τις λέξεις και το Δικαστήριο ως τελευταίο οχυρό
Ζητά και τα ρέστα ο Τατάρ-Επιτέθηκε σε Λευκωσία και Ε.Ε για την συμμετοχή του ψευδοκράτους στη σύνοδο ΟΤΚ
Εκδηλώσεις καταδίκης Πραξικοπήματος και Εισβολής στην Ελλάδα με τη συμμετοχή του ΥΠΕΣ-«Παραμένουμε προσηλωμένοι στο συμφωνημένο πλαίσιο λύσης»