Η ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ δεν θα αποδεχτεί πρόσληψη εποχικού προσωπικού από ΟΚΥπΥ

Η ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ με ανακοίνωση εκφράζει δυσαρέσκεια σε σχέση με την πολιτική του ΟΚΥπΥ να προσλαμβάνει εποχικό προσωπικό για μόνιμες και πάγιες του ανάγκες και τονίζει πως δεν πρόκειται να αποδεχτεί την συνέχιση αυτής της πολιτικής που θυματοποιεί, όπως αναφέρει, εργαζόμενους και δημιουργεί εντός του ίδιου οργανισμού εργαζομένους δύο ταχυτήτων.

Υπενθυμίζεται πως μετά την έντονη αντίδραση των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων το συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη σε συνεδρία της Επιτροπής Υγείας της Βουλής και ζητήθηκε από τον ΟΚΥπΥ να αποστείλει γραπτώς τις εισηγήσεις του.

Μετά λύπης μας, σημειώνεται, παρατηρήσαμε πως το ενημερωτικό σημείωμα ημερομηνίας 4 Ιουλίου 2024 που έχει σταλεί από τον ΟΚΥπΥ δεν ξεκαθαρίζει επαρκώς όσα οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις είχαν θίξει και δεν καθορίζει με σαφήνεια την πολιτική που θα εφαρμόζει ο Οργανισμός για τις προσλήψεις και την στελέχωση του σε ωρομίσθιο προσωπικό.

«Γι’ αυτό μετά από συνεννόηση των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ και ΟΕΚΔΥ-ΣΕΚ, την ερχόμενη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024 προγραμματίζεται η αποστολή των θέσεων της εργατικής πλευράς ούτως ώστε να καταστεί εφικτή η υπογραφή πρακτικού συμφωνίας εντός της επόμενης εβδομάδας μεταξύ Συντεχνιών και ΟΚΥπΥ που να δεσμεύει τον Οργανισμό ότι οι όποιες επιπρόσθετες, μόνιμες ανάγκες προκύπτουν θα καλύπτονται με μόνιμο ωρομίσθιο προσωπικό», προστίθεται.

Σε αντίθετη περίπτωση, σημειώνεται, οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις θα ενεργοποιήσουν τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των εργαζομένων και θα προχωρήσουν σε δυναμικά απεργιακά μέτρα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επέκταση του συστήματος ηλεκτρονικής διοίκησης σχολείων από το ΥΠΑΝ
Αρχιεπίσκοπος: Κάθε επαφή με τον Οικουμενικό Πατριάρχη αποτελεί πηγή έμπνευσης
Μονόωρη στάση εργασίας στο ΡΙΚ την Παρασκευή για το θέμα των συνταξιούχων
Αυξάνονται οι συνοδοί στα σχολεία-Καθίσταται υποχρεωτική η επιμόρφωσή τους
Πάγια πολιτική του ΥΠΑΝ η ενίσχυση της ελληνικής γλώσσας
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας για ελαχιστοποίηση κινδύνων από ψηλές θερμοκρασίες
Συνεχίζεται η κυβερνητική επιδότηση διδάκτρων και σίτισης-Θα ωφεληθούν μέχρι και 25.000 παιδιά
Στην Ολομέλεια ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός-Προβληματίζει η αύξηση χορηγιών προς πανεπιστήμια
Τοποθέτηση κλιματιστικών σε σχολεία από την εταιρεία Cyfield
Αυξήθηκαν κατά 19,2% οι εγγραφές οχημάτων το πρώτο εξάμηνο 2024