Εκτός λίστας ο μάρτυρας που εμπλέκει συναυτουργό στην δολοφονία Ανδρονίκου-Απέσυρε τους ισχυρισμούς του

Ο ένας εκ των τριών μαρτύρων, που παρουσιάστηκαν από την Αστυνομία ως βασικοί εναντίον κατηγορουμένων για την δολοφονία του Δημήτρη Ανδρονίκου, γνωστός ως «Δημητρούι», που διαπράχθηκε στις 23 Απριλίου στην Ανθούπολη, βρίσκεται εκτός της λίστας των 131 μαρτύρων που θα καταθέσουν εναντίον των οκτώ προσώπων που παραπέμφθηκαν σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου. Κάτι που προέκυψε μετά την επίδοση του κατηγορητηρίου και το οποίο αναδείχθηκε κατά την αγόρευση του ενός εκ των δικηγόρων, Αγαθοκλή Κορέλλη, ο οποίος απάντησε στην Κατηγορούσα Αρχή που αιτούμενη την κράτηση των κατηγορουμένων, άφησε σκιές για επηρεασμό μαρτύρων.

Και ο λόγος, ήταν επειδή αναφέρθηκε σε εξέλιξη που προέκυψε το τελευταίο διάστημα, όπου ο συγκεκριμένος μάρτυρας που κατά κύριο λόγο ενέπλεκε τον φερόμενο συναυτουργό του εγκλήματος, κατέθεσε ένορκη δήλωση, με την οποία, όπως ακούστηκε ενώπιον Δικαστηρίου, αποσύρει την μαρτυρία του, λέγοντας πως αναγκάστηκε να την δώσει υπό την ψυχολογική πίεση της Αστυνομίας.

«Έχει πέσει στην αντίληψη μου, πως στον χρόνο που μεσολάβησε, ο μάρτυρας που είχε δώσει κατάθεση, απέστειλε επιστολή και είπε πως τα όσα ανέφερε στις 10 Μάϊου ήταν λόγω της ψυχολογικής πίεσης και εν κατακλείδι δεν έχει σχέση και δεν γνωρίζει τίποτα», ανέφερε η εκπρόσωπος της Εισαγγελίας, η οποία σημείωσε πως ο συγκεκριμένος μάρτυρας ακόμη δεν έχει εντοπιστεί ώστε να διαπιστωθεί εάν δεν επιθυμεί να καταθέσει.

Ωστόσο, δεδομένου πως ο εν λόγω μάρτυρας δεν βρίσκεται στη λίστα των μαρτύρων, ούτε η ένορκη δήλωση του συμπεριλαμβάνεται στο μαρτυρικό υλικό, ανεξαρτήτως εάν η Κατηγορούσα Αρχή αναφέρθηκε σε αυτή, και λαμβάνοντας υπόψη πως από τις 10 Μάϊου δεν έγιναν οποιεσδήποτε ενέργειες από πλευράς Αστυνομίας, ο συνήγορος υπεράσπισης του δεύτερου κατηγορούμενου, φερόμενου συναυτουργού που ενέπλεκε μεταξύ άλλων ο μάρτυρας, ήγειρε ζήτημα κατά την αγόρευση του, με την οποία ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος ο πελάτης του, αφού δεν υπάρχει μαρτυρία σε βάρος του.

«Ο εν λόγω μάρτυρας δεν είναι καν μάρτυρας. Παρέλαβα το κατηγορητήριο και στον κατάλογο 131 μαρτύρων, δεν περιλαμβάνεται το όνομα αυτού», ανέφερε ο Αγαθοκλής Κορέλλης, ο οποίος τόνισε πως έχουν παρέλθει 32 ημέρες από την ημέρα που αποστάλθηκε σχετική επιστολή στην Νομική Υπηρεσία, η οποία, όπως είπε, δεν έπραξε οτιδήποτε για αξιοποίηση του χρόνου

Σημειώνεται πως ο εν λόγω μάρτυρας ήταν υπό σύλληψη, ωστόσο ήταν ο ένας εκ των δύο προσώπων που αφέθηκαν ελεύθεροι και δεν παραπέμφθηκαν σε δίκη, ενώ κατά κύριο λόγο τα όσα ισχυρίστηκαν, ενέπλεκαν τον φερόμενο συναυτουργό.

Δεδομένης της εξέλιξης, ο δικηγόρος του, φέροντας ένσταση στο αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής για κράτηση των κατηγορουμένων που παραπέμφθηκαν σε δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου, ανέφερε μεταξύ άλλων, πως σε βάρος του πελάτη του υπάρχει «μηδενική μαρτυρία», λέγοντας πως δεν θα έπρεπε καν να αντιμετωπίζει την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης.

«Δεν έχει σχέση με την υπόθεση όπως διαφαίνεται από το ογκώδες μαρτυρικό υλικό. Είχαν εκδώσει τρία διατάγματα, στα οποία ως ύποπτος παρέμεινε έγκλειστος για να διερευνηθεί η υπόθεση από την Αστυνομία στην ολότητα της. Σε σχέση με την μαρτυρία και την εξελικτική της πορεία, θα προβώ σε σύντομη περιγραφική αναφορά των όσων είχαν αναφερθεί. Στην πρώτη αίτηση αντιμετώπιζε μία κατηγορία. Ότι, δύο πρώην ύποπτοι (είχαν συλληφθεί και αφεθεί ελεύθεροι) συνέταξαν σχέδιο φόνου και στη βάση πληροφορίας (της Αστυνομίας) είπε ο πελάτης μου σε άλλο ύποπτο - τότε - να εντοπίσει πιστόλι. Και πάλι πληροφορίες έλεγαν πως είναι του υποκόσμου, αρχηγός φατρίας κτλ. Η μόνη μαρτυρία ήταν ότι το μεσημέρι, μια με δύο ώρες περίπου μετά το τραγικό συμβάν, συνέφαγε με τρία άλλα πρόσωπα, εκ των οποίων ο ένας είναι ο πρώτος κατηγορούμενος και φίλος του και με άλλους δύο, για τους οποίες δεν προέκυψε οτιδήποτε. Η μοναδική μαρτυρία. Στην δεύτερη προσωποκράτηση, όπου αφαιρέθηκαν οι δύο ύποπτοι που σας είπα, οι οποίοι ήταν βασικός κρίκος στην εκδοχή, προσαρμόστηκε η πληροφορία, ώστε να λαμβάνει οδηγίες από τον πρώτο κατηγορούμενο ο πελάτης μου. Η μοναδική ιστορία ήταν πως γευμάτισαν. Μια μέρα πριν την τρίτη προσωποκράτηση, προέκυψε μαρτυρία από ένα εκ των υπόπτων, (η πιο πάνω με τον μάρτυρα που αποσύρθηκε). Το μοναδικό στοιχείο που λέχθηκε στην μαρτυρία της Κατηγορούσας Αρχής που αγόρευε μια ώρα. Από όλο το μαρτυρικό υλικό, το μόνο απόσπασμα που σχετίζεται, όχι εμπλέκει, με τον πελάτη μου και έγκειται σε υποτιθέμενη συζήτηση εντός του κρατητηρίου, του τότε υπόπτου (μάρτυρα) με τον κατηγορούμενο οκτώ, σύμφωνα με τα οποία ο πελάτης μου είπε στον πρώτο κατηγορούμενο, ότι είπε του κατηγορούμενου οκτώ να διαπράξει αδίκημα αλλά δεν το έκανε επειδή ήταν τραυματίας. Αυτή είναι η μαρτυρία».

Περαιτέρω, ο κ. Κορέλλης ανέφερε πως η εν λόγω μαρτυρία δεν είναι καν πρώτου βαθμού εξ ακοής, ενώ επανέλαβε πως ο μάρτυρας απέσυρε τους ισχυρισμούς του με τον πλέον επίσημο τρόπο, αυτό της ένορκης δήλωσης, την οποία θέλησε να παραδώσει στο Δικαστήριο προς ενημέρωση των όσων ανέφερε.

Ως εκ τούτου, ανέφερε πως ο πελάτης του έχει στιγματιστεί με το αδίκημα του φόνου εκ προμελέτης, χωρίς ίχνος μαρτυρίας, εκφράζοντας την θέση πως δεν θα έπρεπε καν το όνομα του να βρίσκεται στο κατηγορητήριο, πόσο μάλλον να ζητείται η κράτηση του. «Το οξύμωρο είναι ότι πως αυτό τον μάρτυρα τον επικαλέστηκε η Κατηγορούσα Αρχή, αλλά δεν είναι καν μάρτυρας», ανέφερε ο κ. Κορέλλης, διερωτώμενος πώς θα επηρεάσει μάρτυρα αν αφεθεί ελεύθερος, αφού ο συγκεκριμένος δεν είναι μάρτυρας.

«Η ογκωδέστατη μαρτυρία δεν αποκαλύπτει τίποτα για τον κατηγορούμενο δύο και ταυτόχρονα είναι απαλλαχτική. Όταν επί μήνες διερευνάται μια υπόθεση και δεν έχει εντοπιστεί καμία μαρτυρία εναντίον του πελάτη μου, είναι ένδειξη αθώωσης. Αυταπόδεικτο πως δεν έχει σχέση και ούτε υποθετική δεν μπορεί να είναι η πιθανότητα καταδίκης», είπε καταληκτικά ο κ. Κορέλλης, με το Δικαστήριο να επιφυλάσσει την απόφαση του ως προς το θέμα της κράτησης του.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, οι συνήγοροι υπεράσπισης τους, Βίκτωρας Ακάμας, Ανδρέας Ανδρέου, Ανδρέας Τσεντίδης, Αλέξανδρος Κληρίδης και Χλόη Κωνσταντίνου και Νίκος Κορομίας, δεν έφεραν ένσταση στην κράτηση τους, επιφυλασσόμενοι να εγείρουν το θέμα στην πρώτη εμφάνιση ενώπιον Κακουργιοδικείου.

Ωστόσο, ο εκ των δικηγόρων, Βίκτωρας Ακάμας, θέλησε να σχολιάσει τους χειρισμούς της Κατηγορούσας Αρχής σε σχέση με την επανακαταχώρηση της υπόθεσης, αφού δεν αναστάλθηκε προηγουμένως η υπόθεση για την απόπειρα φόνου, κάτι που έγινε κατά την ημερομηνία που ορίστηκε για να παρουσιαστούν οι κατηγορούμενοι ενώπιον του Κακουργιοδικείου, με αποτέλεσμα να έχει παρέλθει ενάμιση μήνας.

«Καμία ενέργεια δεν έκανε. Περίμενε σήμερα, 37 ημέρες μετά να πάει να αποσύρει. Και ο πελάτης μου να είναι για 37 ημέρες υπό κράτηση, γιατί δεν έκανε καλά την δουλειά της. Είναι κατάχρηση του χρόνου», ανέφερε ο κ. Ακάμας, ο οποίος στη συνέχεια σχολίασε και τους χειρισμούς σε σχέση και με τον μάρτυρα που αποσύρθηκε.

Όπως ανέφερε, «32 ημέρες δεν πήγαν να βρουν τον μάρτυρα. Αναφέρετε η συνάδελφος (Κατηγορούσα Αρχή) σε τηλεπικοινωνιακά δεδομένα και το περιεχόμενο τους. Ζητούμε επανειλημμένως και ζητήσαμε από τους ανακριτές όταν ενημερωθήκαμε, να μας δοθούν και δεν μας δίνονται γιατί επιφυλασσόμαστε για να ζητήσουμε διάταγμα certiorari, όταν και εφόσον αποφασίσουν να μας τα δώσουν. Για αυτό επιφυλάσσω το δικαίωμα μου για κράτηση».

Σημειώνεται πως η Κατηγορούσα Αρχή ζήτησε την κράτηση όλων των υπόπτων και αναφέρθηκε στο μαρτυρικό υλικό, ενώ κατατέθηκε συμπληρωματικό, το οποίο κατά κύριο λόγο αφορά μαρτυρία που προέκυψε από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα. Ειδική αναφορά έγινε στα ευρήματα που προκύπτουν από το σήμα του κινητού του φερόμενου εκτελεστή, τα οποία συνάδουν με τις μαρτυρίες των δύο, που κρίνονται ως βασικές. Αυτή του οδηγού της μοτοσικλέτας που πυροβόλησε το θύμα και αυτή της συντρόφου του φερόμενου εκτελεστή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποσύρθηκε η απόπειρα, παραπέμφθηκαν σε δίκη για φόνο εκ προμελέτης οι οκτώ για την ενέδρα στο Δημητρούι

Δειτε Επισης

Άλλη μία σύλληψη για την έκρηξη στην καφετέρια-Ελεύθεροι οι δύο, υπό κράτηση άλλος ένας
Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στο Φασούρι
Αυξάνονται οι συνοδοί στα σχολεία-Καθίσταται υποχρεωτική η επιμόρφωσή τους
Συνεχίζεται η κυβερνητική επιδότηση διδάκτρων και σίτισης-Θα ωφεληθούν μέχρι και 25.000 παιδιά
Σε κινητοποίηση επίγειες και εναέριες δυνάμεις για πυρκαγιά στην περιοχή Σαλαμιού
Παγίδες… θανάτου στους δρόμους κτυπούν καμπανάκι, μεταλλική σχάρα τρύπησε πόρτα οχήματος (vids&pics)
Ο Εισαγγελέας θα ελέγξει το Νομοσχέδιο για τον διαχωρισμό των εξουσιών του-Ήγειρε θέμα στον Χαρτσιώτη η Ειρήνη
Συνεχίζεται η ετοιμασία του Κρατικού Προϋπολογισμού-«Έμφαση στην αναβίωση της μεσαίας τάξης»
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα στο Φασούρι-Στη μάχη πέντε πτητικά μέσα
Εξελίξεις στη Γαλλία-Ο Μακρόν αποφάσισε να διατηρήσει τον Ατάλ στην Πρωθυπουργία