Σε εξέλιξη η μεταφορά δεδομένων από υπηρεσίες που συνενώθηκαν με ΕΟΑ Λευκωσίας

Άρχισε από την 1η Ιουλίου 2024 και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία μεταφοράς όλων των εκκρεμουσών υποθέσεων των Δήμων της Μείζονος Λευκωσίας, της Επαρχιακής Διοίκησης και του Επαρχιακού Γραφείου του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως Λευκωσίας στον Επαρχιακό Οργανισμό Αυτοδιοίκησης Λευκωσίας (ΕΟΑ Λευκωσίας).

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στην παρούσα φάση έχουν ήδη μεταφερθεί οι φάκελοι των Δήμων Αγλαντζιάς και Λακατάμιας. Παράλληλα, βρίσκεται σε διαδικασία καταγραφής μέρος των φακέλων των Δήμων Λευκωσίας, Λατσιών, Αγίου Δομετίου, Έγκωμης, του Επαρχιακού Γραφείου Πολεοδομίας και της Επαρχιακής Διοίκησης. Μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί και αρχειοθετηθεί στο λογισμικό καταγραφής του ΕΟΑ Λευκωσίας 2.700 πολεοδομικοί φάκελοι και πέραν των 1.500 οικοδομικών φακέλων.

Πιο συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 1η Ιουλίου 2024 κατατέθηκαν ψηφιακά στον ΕΟΑ Λευκωσίας, μέσω του συστήματος «Ιππόδαμος», πέραν των 50 αιτήσεων για έκδοση πολεοδομικής άδειας.

Για σκοπούς κατάρτισης, το προσωπικό του Οργανισμού θα παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια για τη χρήση και λειτουργία του συστήματος «ΙΠΠΟΔΑΜΟΣ», τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024. Παράλληλα προγραμματίζεται η εκπαίδευση του προσωπικού του τομέα Οικοδομικής Αδειοδότησης στον Περί Ρυθμίσεως Οδών και Οικοδομών Νόμο, ώστε να υπάρχει ομοιομορφία στην εξέταση των αιτήσεων.

Η εγκατάσταση του προσωπικού στα νέα γραφεία του ΕΟΑ Λευκωσίας, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και σύντομα οι υπηρεσίες του Οργανισμού θα τεθούν στη διάθεση του κοινού.

Σημειώνεται ότι κάτω από την ομπρέλα του ΕΟΑ Λευκωσίας στεγάζεται πλέον ένας μεγάλος αριθμός υπηρεσιών (Ύδρευση, Αποχέτευση, Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων, Αδειοδότησης της Ανάπτυξης), που μέχρι πρόσφατα βρίσκονταν στο κεντρικό κράτος, τις δημοτικές αρχές και τα κοινοτικά συμβούλια. Ο ΕΟΑ Λευκωσίας καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες, ώστε το κοινό να μπορεί να εξυπηρετείται  γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά. 

Ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης (ΕΟΑ) Λευκωσίας τέθηκε σε λειτουργία την 1η Ιουλίου 2024, σύμφωνα με τις πρόνοιες του Περί Ίδρυσης και Λειτουργίας των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης Νόμου με αρ. 37(Ι)/2022.

Δειτε Επισης

Άλλη μία σύλληψη για την έκρηξη στην καφετέρια-Ελεύθεροι οι δύο, υπό κράτηση άλλος ένας
Αυξάνονται οι συνοδοί στα σχολεία-Καθίσταται υποχρεωτική η επιμόρφωσή τους
Στο επίκεντρο των συζητήσεων στα κατεχόμενα οι συλλήψεις σφετεριστών-Ζητούν να ερευνηθεί η... Κυπριακή Δημοκρατία
Συνεχίζεται η κυβερνητική επιδότηση διδάκτρων και σίτισης-Θα ωφεληθούν μέχρι και 25.000 παιδιά
Σε κινητοποίηση επίγειες και εναέριες δυνάμεις για πυρκαγιά στην περιοχή Σαλαμιού
Παγίδες… θανάτου στους δρόμους κτυπούν καμπανάκι, μεταλλική σχάρα τρύπησε πόρτα οχήματος (vids&pics)
Έγιναν όλα τα διαβήματα για την παρουσία Ορμπάν στον ΟΤΚ-Εάν χρειαστεί θα γίνουν και άλλες ενέργειες
Πρόταση νόμου για κουμπί πανικού μετά τη γυναικοκτονία στην Πάφο
Συνεχίζεται η ετοιμασία του Κρατικού Προϋπολογισμού-«Έμφαση στην αναβίωση της μεσαίας τάξης»
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα στο Φασούρι-Στη μάχη πέντε πτητικά μέσα