Αλληλοκατηγορίες Χριστοδουλίδη και Στεφάνου κατά την έναρξη του Εθνικού Συμβουλίου-Θυμήθηκαν τον Ντάουνερ

Μικροένταση προκλήθηκε κατά την έναρξη της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου.

Πριν ξεκινήσει το επίσημο μέρος της διαδικασίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είχαν διαφωνία, με τον Κόλιν Στιούαρτ στο επίκεντρο, η οποία ξεκίνησε με την αναφορά «ο Στέφανος δεν μας μιλά».

Πιο συγκεκριμένα, ο Στέφανος Στεφάνου κατηγόρησε τον Πρόεδρο ότι κατασκευάζει ειδήσεις για να τις κριτικάρει, με αφορμή τις πρόσφατες αντιπαραθέσεις για τη διαχείριση των μεταναστών που κατασκήνωσαν στην πράσινη γραμμή. Ο κ. Στεφάνου του είπε, μάλιστα, ότι αυτές τις πρακτικές τις έμαθε από τον Νίκο Αναστασιάδη.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης απάντησε ότι αυτά τα έμαθαν από το ΑΚΕΛ, που τα έκανε την εποχή του Αλεξάντερ Ντάουνερ. Πρόσθεσε πως οι όροι εντολής του Στιούαρτ ήταν ξεκάθαροι, ενώ τελικά αποφάσισαν όπως αυτή η συζήτηση γίνει καλύτερα στο πλαίσιο του Εθνικού Συμβουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανοίγει τα χαρτιά του στους πολιτικούς αρχηγούς ο Πρόεδρος για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Λίγο μετά τις δέκα το πρωί ξεκίνησε η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου το οποίο ενημερώνεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ειδικότερα οι πολιτικοί αρχηγοί θα συζητήσουν και θα ανταλλάξουν απόψεις για τις εκθέσεις του ΓΓ των ΗΕ για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ και τις καλές του υπηρεσίες και για την συνάντηση που είχε πρόσφατα ο Πρόεδρος με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ, Μαρία  'Ανχελα Ολγκίν στις Βρυξέλλες.

Η κ. Ολγκίν ως γνωστό συνάντησε και τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ στο Λονδίνο.

Η έκθεση της κ. Ολγκίν αναμένεται να επιδοθεί στον κ. Γκουτέρες στις 10 Ιουλίου, όπως έγινε γνωστό, και από το περιεχόμενό της εν πολλοίς θα κριθούν και τα επόμενα βήματα.

Στις 11 του μήνα όπως είναι γνωστό ο 'Ελληνας Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στην Ουάσινγκτον για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ και πληροφορίες λένε ότι ίσως προγραμματίζεται συνάντηση στο περιθώριο με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. 

Τα ΗΕ θέλουν πάντως να εκμεταλλευτούν την παρουσία Ελλάδας, Κύπρου και Τουρκίας στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο, για τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης και εκεί δεν αποκλείεται να προγραμματιστούν συναντήσεις και διαβουλεύσεις με τα εμπλεκόμενα μέρη για τα επόμενα βήματα.

Δειτε Επισης

Ο διαχωρισμός εξουσιών πίσω από τις λέξεις και το Δικαστήριο ως τελευταίο οχυρό
Ζητά και τα ρέστα ο Τατάρ-Επιτέθηκε σε Λευκωσία και Ε.Ε για την συμμετοχή του ψευδοκράτους στη σύνοδο ΟΤΚ
Εκδηλώσεις καταδίκης Πραξικοπήματος και Εισβολής στην Ελλάδα με τη συμμετοχή του ΥΠΕΣ-«Παραμένουμε προσηλωμένοι στο συμφωνημένο πλαίσιο λύσης»
ΓΓ ΑΚΕΛ: Να αναλάβουμε ουσιαστικές πρωτοβουλίες που να πείθουν τον διεθνή παράγοντα
Μπορέλ: H EE απορρίπτει προσπάθειες ΟΤΚ για νομιμοποίηση τ/κ αποσχιστικής οντότητας
Σε διαδικασία οργανωτικής ανάπτυξης το Volt μετά την πρώτη επαφή με την κάλπη
Θεσμοθέτηση του Εθνικού Συμβουλίου και ισότιμη εκπροσώπηση προωθείται στη Βουλή
Ανοιχτή επιστολή Ολγκίν ενόψει της έκθεσής της-Θα συνεχίσει να σκέφτεται εναλλακτικές, αποφασίζει ο ΓΓ
Διαβήματα Λευκωσίας για προβολή ψευδοκράτους στον ΟΤΚ- Έντονη δυσαρέσκεια για συμμετοχή Ούγγρων αξιωματούχων
Χαρτογράφησε τις αδυναμίες του ο ΔΗΣΥ-Βούληση για να επιτευχθεί ανασυγκρότηση και εκσυγχρονισμός