Αντιμέτωπος με κατηγορία για φόνο εκ προμελέτης ο «Κότας»-Παραμένει υπό κράτηση μέχρι τις 17 Ιουλίου

Αντιμέτωπος με την κατηγορία για φόνο εκ προμελέτης βρίσκεται ο 45χρονος Κώστας Σωτήρη Αντωνίου, γνωστός και ως «Κότας» ή «Αλουπός», που ομολόγησε ότι ήταν ο δράστης της δολοφονίας που διαπράχθηκε στις 25 Ιουνίου στην Ορμήδεια, με θύμα τον 52χρονο Χαράλαμπο Κωνσταντινίδη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων, ο 45χρονος έχει οδηγηθεί ενώπιον του Δικαστηρίου και έχει κατηγορηθεί για φόνο εκ προμελέτης. Η δίκη έχει οριστεί για τις 17 Ιουλίου και μέχρι τότε αναμένεται να μείνει υπό κράτηση. Σημειώνεται πως στις 17 Ιουλίου, ο 45χρονος Αντωνίου αναμένεται να αποφασίσει κατά πόσο θέλει να συνεχίσει η δικαστική διαδικασία στο Δικαστήριο των Βρετανικών Βάσεων ή αν θα δικαστεί σε Δικαστήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως ακούστηκε στο Δικαστήριο, αναφορικά με τα γεγονότα της υπόθεσης, ο 45χρονος καθ' ομολογία δολοφόνος, συνάντησε το θύμα το βράδυ της 25ης Ιουνίου στο βαφείο του στην Ορμήδεια και κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τα πράγματα ξέφυγαν, με αποτέλεσμα ο 45χρονος, σε κάποια στιγμή να αρπάζει το κυνηγετικό και να πυροβολεί το θύμα, ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να αποκρύψει το έγκλημα, χωρίς όμως να τα καταφέρει, αφού ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και τράπηκε σε φυγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παλιά τα τραύματα του καθ΄ ομολογίαν δολοφόνου του Κωνσταντινίδη-Παίρνουν γραμμή από Εισαγγελέα για καταχώρηση

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, ο 45χρονος φαίνεται να έριξε δύο πυροβολισμούς στο θύμα, με τα τραύματα στο κεφάλι να τον πλήττουν θανάσιμα. Ωστόσο, σύμφωνα με έκθεση, το θύμα έφερε επίσης κακώσεις και πολλαπλά χτυπήματα. Από τη νεκροτομή επί της σορού, διαπιστώθηκε ότι το θύμα έφερε τραύματα με σίδερο στο κεφάλι. Σύμφωνα με νέα στοιχεία που έγιναν γνωστά, φαίνεται ότι ο 45χρονος ανέφερε στις Αρχές πως πρώτα πυροβόλησε το θύμα και στη συνέχεια τον χτύπησε με σίδερο.

Όσον αφορά στο κίνητρο, ο 45χρονος είχε παραδεχθεί ενώπιον του Δικαστηρίου, φαίνεται να είναι οι οικονομικές διαφορές που είχε με το θύμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παραδέχθηκε την δολοφονία του Κωνσταντινίδη ο «Κότας»-Βρέθηκε το φονικό όπλο, δύο οι πυροβολισμοί

Δειτε Επισης

Σε σοβαρή κατάσταση 22χρονος μοτοσικλετιστής μετά από τροχαίο στην Πάφο
Εντοπίστηκαν 21 κιλά αδασμολόγητων καπνών ναργιλέ μετά από έρευνα σε οικία 59χρονου
Εντοπίστηκε πιστόλι, φυσίγγια και γεμιστήρες σε οικία-Συνελήφθη 28χρονος
Απουσιάζει από την οικία που διαμένει 51χρονη στην Πάφο
Πυκνή τροχαία κίνηση στους αυτοκινητόδρομους-Συστάσεις από την Αστυνομία
Όχημα κατέληξε σε χαντάκι στη Λεμεσό-Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για απεγκλωβισμό του οδηγού
Σε κινητοποίηση η Πυροσβεστική Υπηρεσία για πυρκαγιά σε συκαβαλότοπο στη Λεμεσό
Χειροπέδες σε 49χρονη για υποθέσεις σφετερισμού Ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα
Υπό έλεγχο φωτιά που ξέσπασε στην κοινότητα Ξυλοφάγου
Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά στην Απαισιά-Επιχειρούν για τις τελικές κατασβέσεις οι δυνάμεις πυρόσβεσης