Ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο στον 32χρονο για το θάνατο του Γιώργου στην Κρήτη

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Λασιθίου, που ετοιμάζεται το απόγευμα να πει το τελευταίο «αντίο» στον 36χρονο Γ.Ν, ο οποίος έπεσε νεκρός από σφαίρα στο Οροπέδιο Καθαρού, κατά τη διάρκεια άσκοπων πυροβολισμών σε γλέντι, με αφορμή τις κουρές.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, οι γονείς, η γυναίκα του, το ανήλικο παιδί του, συγγενείς και φίλοι, θα «αποχαιρετίσουν» στις 17:30 τον 36χρονο Γιώργο. Η κηδεία του θα γίνει στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής, στην Ιεράπετρα.

Ο 32χρονος μπατζανάκης του θύματος, που φέρεται να έριχνε μπαλωθιές σε κατάσταση μέθης στο γλέντι, έδωσε εξηγήσεις για την τραγική υπόθεση και οδηγήθηκε σε άθλια κατάσταση χθες το απόγευμα της Πέμπτης ενώπιον του Εισαγγελέα Λασιθίου.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα.

«Το τραγικό γεγονός έγινε υπό συνθήκες έντονης μέθης με τη χρήση του όπλου. Τη στιγμή που εκείνος πήγε να πυροβολήσει στον αέρα, πέρασε το θύμα από μπροστά του και δέχθηκε τη μοιραία σφαίρα» ανέφερε σε δηλώσεις του ο συνήγορός του, Γιώργος Στειακάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σοκαρισμένες οι οικογένειες θύματος και δράστη στην Κρήτη- «Ήταν σαν αδέρφια, ούρλιαζε και έκλαιγε»

Πως έγινε η τραγωδία στο Λασίθι

Σε τραγωδία κατέληξε το γλέντι σε κουρά προβάτων στο Οροπέδιο Καθαρού, με τον 36χρονο κτηνοτρόφο να τραυματίζεται θανάσιμα από το όπλο που κρατούσε ο μπατζανάκης του.

Σύμφωνα με το neakriti.gr στο γλέντι έπεσαν μπαλωθιές και το κρασί έρεε άφθονο. Ωστόσο η διασκέδαση μετατράπηκε σε τραγωδία, καθώς ο 36χρονος άνδρας έπεσε νεκρός από σφαίρα.

Πρόκειται για τον 36χρονο Γιώργο, πατέρα ενός παιδιού από την Ιεράπετρα, ο οποίος μετέβη στην περιοχή για να βοηθήσει συγγενείς κτηνοτρόφους στις κουρές κοπαδιών, όταν ο δράστης και συγγενής πάνω στο κέφι του, άρχισε να ρίχνει μπαλωθιές, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Θρηνεί η Κρήτη για τον άδικο χαμό του 36χρονου

Στο χωριό Κεντρί όπου κατάγεται η μητέρα του άτυχου άνδρα, κάτοικοι εκφράζουν τη θλίψη τους και κάνουν λόγο για ένα φιλήσυχο άνθρωπο και οικογενειάρχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, ο άτυχος άνδρας πυροβολήθηκε στην θωρακική χώρα και μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο στην Κριτσά και από εκεί τον παρέλαβε ασθενοφόρο το οποίο τον μετέφερε στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Σε κατάσταση σοκ ο μπατζανάκης του θύματος

Σε κατάσταση σοκ ο 32χρονος δράστης που σκότωσε κατά λάθος τον μπατζανάκη του, συνελήφθη από άνδρες του ΤΑΕ Λασιθίου, υποστηρίζοντας ότι δεν κατάλαβε τι έχει γίνει και πως έπεσε νεκρός ο συγγενής του ενώ δεν θυμόταν που πέταξε το πιστόλι.

Εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη και ισχυρίστηκε ότι δεν περίμενε πως θα προκαλούσε τέτοιο κακό.

Αστυνομικοί προχώρησαν σε αυτοψία, συλλέγοντας στοιχεία και καταθέσεις που θα βοηθήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης η οποία έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία και όλη την Κρήτη.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ματωμένο γλέντι στην Κρήτη-Πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος 32χρονο

Δειτε Επισης

Επιχείρηση διάσωσης πεζοπόρου στους Καταρράκτες Ηλιοχωρίου στα Ιωάννινα
Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στην Κρήτη
Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του τοπογράφου στην Αθήνα-Εντόπισαν κρύπτη στο σπίτι του 44χρονου συλληφθέντα
H δράση της μαφίας των δημοτικών υπάλληλων στην Αθήνα με εκβιασμούς καταστηματαρχών-Είχαν βγάλει πάνω από Є700.000
Νεκρό 2,5 ετών κοριτσάκι στη Θεσσαλονίκη-Είχε νοσήσει από παρβοϊό
Τουρίστρια 18 ετών κατήγγειλε πως ενδεχομένως να έπεσε θύμα βιασμού στην Αγία Νάπα-Απορρίπτει ο συλληφθείς
Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη-32χρονη πέθανε σε υδάτινο πάρκο μπροστά στα παιδιά της
Θρίλερ με τη δολοφονία στο Ψυχικό-Στο κάδρο των ηθικών αυτουργών και μεγαλοεπιχειρηματίες
Καλείται να σβήσει τις φωτιές που άναψαν οι καθηγητές για τα ΚΙΕ η Μιχαηλίδου-Βλέπει ξανά συντεχνίες
Προβληματισμός για τους παράνομους σκυβαλότοπους και τους κινδύνους που ελλοχεύουν