Συνάντηση Τούρκου Αντιπροέδρου με «πρωθυπουργό» ψευδοκράτους στην Άγκυρα

Το "πρωτόκολλο οικονομικής συνεργασίας" ολοκλήρωσαν με τον "πρωθυπουργό" του ψευδοκράτους, Ουνάλ Ουστέλ, με εντατική δουλειά, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, Τζεβντέτ Γιλμάζ.

Κατά τη συνάντησή τους στην Άγκυρα, ο Τούρκος Αντιπρόεδρος ανέφερε ακόμη ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για την 50η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Τούρκος Αντιπρόεδρος είπε ότι συναντώνται συνεχώς με τον Ουστέλ. «Δημιουργήσαμε το μεγαλύτερο πακέτο μέχρι στιγμής, αξίας 16 δις τουρκικών λιρών. Υπάρχουν πολλές κατηγορίες κάτω από αυτό. Στόχος μας είναι να πηγαίνουμε πιο μπροστά την ‘τδβκ΄ κάθε χρόνο, να την κάνουμε ισχυρότερη και να αυξήσουμε την ευημερία των ανθρώπων μας που ζουν εκεί. Αυτός είναι ο κύριος στόχος μας», δήλωσε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος.

Ο κ. Γιλμάζ δήλωσε ότι υπάρχουν πολύ σημαντικά έργα στην άρδευση και στις μεταφορές και ότι συνεχίζονται οι εργασίες και στον αγροτικό τομέα.

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος ανέφερε ότι το ψευδοκράτος διαθέτει πολύ ισχυρή υποδομή στον τομέα του τουρισμού και της εκπαίδευσης, προσθέτοντας ότι «υπήρξε ένα άλμα στον τουρισμό φέτος με την εισαγωγή του νέου αεροδρομίου Ερτζάν».

«Η αύξηση του αριθμού των επιβατών σημαίνει αύξηση της ευημερίας για όλα τα κοινωνικά στρώματα», ανέφερε.

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος είπε ότι  η συνεργασία θα συνεχιστεί σε πολλούς τομείς, από την τεχνητή νοημοσύνη έως τα έργα πληροφορικής.

«Είμαστε έτοιμοι για κάθε είδους συνεργασία για την ανάπτυξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στην ‘τδβκ’. Κοινωνικά θέματα όπως η υγεία και η εκπαίδευση θα καταλάβουν αναμφίβολα σημαντική θέση σε αυτό το πρόγραμμα. Ο ‘λαός’ μας που ζει στην ‘τδβκ’ χρειάζεται περισσότερες και καλύτερης ποιότητας υπηρεσίες. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε κάθε είδους δουλειά για να την ωφελήσουμε κατά κάποιο τρόπο», ανέφερε.

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος είπε ότι όλα αυτά θέτουν την υποδομή για το μέλλον σε πολύ πιο γερά θεμέλια. 

«Όπου υπάρχει πολιτική σταθερότητα, όπου υπάρχει εμπιστοσύνη, θα υπάρχει οικονομική σταθερότητα και ευημερία. Η πολιτική σταθερότητα πρέπει να συνεχιστεί για να υπάρξει οικονομική σταθερότητα και ευημερία», ανέφερε.

Υποστήριξε ότι «η αύξηση της σταθερότητας στην Τουρκία θα αντικατοπτρίζεται και στην ‘τδβκ’. Θα εξυπηρετεί επίσης ένα πιο σταθερό περιβάλλον τιμών εκεί», επεσήμανε.

Δηλώνοντας ότι ο κόσμος έχει προβλήματα ειδικά με τη σταθερότητα των τιμών, ο Γιλμάζ είπε: «Ελπίζω ότι όλοι θα δούμε αυτή τη σταθερότητα να διαμορφώνεται εδώ, βήμα προς βήμα. Κανείς δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία για αυτό. Θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε αυτές τις πολιτικές με ένα προγραμματισμένο, αποφασιστικό και συντονισμένο τρόπο».

«Η 'τδβκ' θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να μεγαλώνει», ανέφερε.

Ο Γιλμάζ δήλωσε ότι η επέτειος της "ειρηνευτικής επιχείρησης" στην Κύπρο, όπως αποκαλούν την τουρκική εισβολή του 1974, θα εορταστεί με τελετές που αρμόζουν στην 50ή επέτειο στις 20 Ιουλίου και πρόσθεσε πως «η ενότητα, η αδελφοσύνη και η αλληλεγγύη μας να είναι πάντα μόνιμες. Ειδικά αυτό που συνέβη στη Γάζα μας έδειξε για άλλη μια φορά ότι αν είσαι δυνατός, αν είσαι ενωμένος, οι άλλοι δεν θα μπορέσουν να κάνουν τίποτα».

Υποστήριξε πως «εάν η ‘τδβκ’ βρίσκεται σε ειρήνη σήμερα, αυτό είναι αποτέλεσμα της ‘ειρηνευτικής επιχείρησης’ – όπως αποκάλεσε την τουρκική εισβολή -  που πραγματοποιήθηκε πριν από 50 χρόνια» και πρόσθεσε: «Ας ελπίσουμε ότι θα γιορτάσουμε όλοι μαζί αυτή την 50η επέτειο».

Υποστήριξε πως «ό,τι κι αν κάνει ο καθένας, ανεξάρτητα από τα άδικα 'εμπάργκο και κυρώσεις', η ‘τδβκ’ θα συνεχίσει να αναπτύσσεται».

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος εξέφρασε ικανοποίηση που «οι σχέσεις μεταξύ του τουρκικού κόσμου και της ‘τδβκ’ ενισχύονται σταδιακά», όπως είπε. «Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την ‘τδβκ’ σε κάθε τομέα. Μαζί θα χτίσουμε το μέλλον μας. Πιστεύουμε ολόψυχα ότι ο αιώνας της Τουρκίας θα είναι και ο αιώνας της ‘τδβκ’», ανέφερε.

Νωρίτερα σε ανάρτησή του στο Χ, ο Τούρκος Αντιπρόεδρος ανέφερε ότι «με χαρά καλωσόρισα τον 'πρωθυπουργο' της ‘τδβκ΄ Ουνάλ Ουστέλ στο Προεδρικό συγκρότημα. Κατά τη συνάντησή μας με τον κ. Ουστέλ, συζητήσαμε τα έργα προτεραιότητας που προβλέπεται να υλοποιηθούν με την πρόσφατα υπογραφείσα ‘συμφωνία οικονομικής συνεργασίας' του 2024». 

«Με το έργο που υλοποιήσαμε για την ευημερία της ‘τδβκ’, λύσαμε το πρόβλημα του πόσιμου νερού με το νερό που έρχεται από την Ανατολία, τώρα θα στηρίξουμε την αγροτική παραγωγή φέρνοντας νερό στις εύφορες πεδιάδες της Κύπρου. Επιπλέον, θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στην αύξηση της ευημερίας των αδελφών μας από την ‘τδβκ’ αυξάνοντας τη συνεργασία μας σε τομείς όπως η βιομηχανία, ο τουρισμός, οι υποδομές, η υγεία, η εκπαίδευση και οι μεταφορές», ανέφερε. 

Σύμφωνα με τον Τούρκο Αντιπρόεδρο, «η συνέχιση της οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας τόσο στην Τουρκία όσο και στην ‘τδβκ’ είναι ζωτικής σημασίας για τις ‘χώρες’ μας και την περιοχή μας. Σε αυτό το πλαίσιο, η προγραμματισμένη και συντονισμένη λειτουργία του προγράμματος που εφαρμόζουμε στην Τουρκία θα έχει πολύ θετικά αποτελέσματα για την ‘τδβκ’ και τους Τουρκοκύπριους αδελφούς και αδελφές μας», επεσήμανε. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΓΓ ΑΚΕΛ: Να αναλάβουμε ουσιαστικές πρωτοβουλίες που να πείθουν τον διεθνή παράγοντα
Μπορέλ: H EE απορρίπτει προσπάθειες ΟΤΚ για νομιμοποίηση τ/κ αποσχιστικής οντότητας
Καλείται να σβήσει τις φωτιές που άναψαν οι καθηγητές για τα ΚΙΕ η Μιχαηλίδου-Βλέπει ξανά συντεχνίες
Προβληματισμός για τους παράνομους σκυβαλότοπους και τους κινδύνους που ελλοχεύουν
Σε διαδικασία οργανωτικής ανάπτυξης το Volt μετά την πρώτη επαφή με την κάλπη
Εννέα αντιπλημμυρικά έργα μετά τις πυρκαγιές στην ορεινή Λεμεσό-Πέραν των 140.000 ευρώ το κόστος
Θεσμοθέτηση του Εθνικού Συμβουλίου και ισότιμη εκπροσώπηση προωθείται στη Βουλή
Ανοιχτή επιστολή Ολγκίν ενόψει της έκθεσής της-Θα συνεχίσει να σκέφτεται εναλλακτικές, αποφασίζει ο ΓΓ
Συνελήφθη αστυνομικός στη Λευκωσία για υπόθεση βιασμού-Τέθηκε σε διαθεσιμότητα
Οι επιστήμονες έλυσαν το μυστήριο πίσω από το γιατί οι καμηλοπαρδάλεις έχουν τόσο μακρύ λαιμό