Είναι πολλά τα λεφτά, τα ευλογημένα του Θεού…

«Δεσπότη μου τα φάρμακα σου…». Mε αυτή τη φράση, ισχυρίζεται, ο κατηγορούμενος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος, ότι έδωσε μέρος των 450.000 ευρώ στον Μητροπολίτη Ησαΐα λίγο πριν τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές για να τον βοηθήσει στην Προεκλογική του eκστρατεία. Μάλλον, θα ήταν την ίδια περίοδο που ο ίδιος ο Μητροπολίτης Ησαΐας μιλούσε και έσταζε μέλι, τόσο για τον Αρχιμανδρίτη όσο και για την Ιερά Μονή, επαινώντας το έργο των μοναχών, το οποίο όπως ό ίδιος έλεγε, γινόταν με την στήριξη της Μητρόπολης.

Ο καιρός πέρασε, η Μονή έγινε πόλος έλξης για τους πιστούς, αλλά, οι σχέσεις μοναχών και Μητροπολίτη χάλασαν. Tο γιατί - πέραν των ιδίων - κανείς άλλος δεν μπορεί να το πει με σιγουριά, ωστόσο, όλων κάπου πάει το μυαλό μας. Μάλιστα, οι δυο πλευρές έφθασαν στο σημείο να μαζεύουν ακόμα και στοιχεία, προτού γίνει η «έφοδος» στην Μονή και η καταγγελία στην Αστυνομία, σε περίπτωση που η κατάσταση έφθανε εδώ που είναι σήμερα. Λες και περίμεναν ότι κάποια μέρα θα έφθαναν στις δικαστικές αίθουσες.

Πάντως, όσο περνά ο καιρός και αποκαλύπτονται περισσότερες πτυχές αυτού του σκανδάλου, σε όλες σχεδόν υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής. Τα χρήματα! Τα ποσά τα οποία φαίνεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να διακινούνταν από και προς την Μονή, με κάποια εξ αυτών να διοχετεύονταν και στην Μητρόπολη, ξεπερνούν κάθε νοσηρή φαντασία και σίγουρα δεν παραπέμπουν στις διδαχές του Χριστού. Αντ’ αυτού, θυμίζουν μεγάλες επιχειρήσεις και μάλιστα επικερδείς. Και προς θεού... Δεν επιχειρείται η ταύτιση της εκκλησίας με επιχείρηση, αλλά (!), σε μια περίοδο που αρκετός κόσμος κάνει οικονομία μπας και βγει ο μήνας, το να ακούει και να διαβάζει για πάρε-δώσε τόσων χιλιάδων ευρώ και μάλιστα από ανθρώπους που υπηρετούν τον Θεό, είναι τουλάχιστον προκλητικό.

Όποια και να είναι η κατάληξη αυτού του σκανδάλου, το δεδομένο είναι ότι, τα… «φάρμακα» στο Δεσπότη τελικά δεν βοήθησαν το σκάνδαλο. Αποκαλύφθηκε και φθάσαμε στο σημείο ιερείς να κάθονται στο εδώλιο, με τη Δικαιοσύνη να έχει τον τελευταίο λόγο. Ωστόσο, πέραν αυτού, η εκκλησία θα χρειαστεί πολλή καιρό για να ξεπλύνει το λεκέ της και οι πιστοί ενδεχομένως πλέον να σκέφτονται δυο φορές προτού προχωρήσουν σε κάποια εισφορά.

*undercover

Δειτε Επισης

Είναι πολλά τα λεφτά, τα ευλογημένα του Θεού…
Αναπαράσταση του... καφενέ για θανατηφόρο
Πρεμιέρα με φαγητό για τους τοπικούς άρχοντες της Λευκωσίας
Οι επικρίσεις για την γυναικοκτονία, η σύλληψη του μοναχού και οι συγκυρίες
Οι Παγκύπριες εν μέσω καύσωνα και το πείραμα της Βουλής που δεν έγινε
Το… πελλοκοπελλούι με το κοντοπαντέλονο που το Μένοικο που έκανε «ΠΑΜ»
Στον Καρογιάν ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη… Τιμής ένεκεν
Τα αλληλοlikes Κωνσταντίνου και Ελένης και τα στοιχήματα για καβγάδες και κρασί στις Βρυξέλλες
Εγκαίνια του νέου Αστυνομικού Σταθμού Πισσουρίου από τον ΠτΔ και η παραβίαση Δικαστικών αποφάσεων
Ο Νίκος, ο Φειδίας, ο Αβέρωφ και η ιστορία του Χριστόφορου