Λήξη συναγερμού στις Βερσαλλίες-Συμπλοκή με μαχαίρι μεταξύ μικροπωλητών οδήγησε σε εκκένωση

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Παλάτι των Βερσαλλιών στο Παρίσι, με ένοπλους αστυνομικούς να εισβάλλουν σε αυτό και να προχωρούν στην εκκένωσή του, επικαλούμενοι «περιστατικό ασφαλείας».

Όπως ανέφερε δημοσίευμα της Le Figaro, oι πληροφορίες έκαναν λόγο για μια διαμάχη μεταξύ δύο μικροπωλητών. Ο ένας εκ των δύο εθεάθη με μαχαίρι και ετράπη σε φυγή. Την ίδια ώρα, Γάλλοι χωροφύλακες περικύκλωσαν το Παλάτι των Βερσαλλιών για προληπτικούς λόγους, ενώ οι πύλες του άρχισαν να ανοίγουν ξανά για τους επισκεπτες λίγο πριν τις 4 (ώρα Ελλάδας), με την απειλή να έχει εξαλειφθεί.

Σε επίσημη ανακοίνωση που «ανέβασε» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η διοίκηση του τουριστικού αξιοθέατου για το περιστατικό, αναφέρθηκε πως «βρίσκεται σε εξέλιξη επέμβαση στην έπαυλη των Βερσαλλιών».

«Οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται στο σημείο. Αποφύγετε την περιοχή και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών. Μην αναμεταδίδετε ψευδείς πληροφορίες» προστίθεται στην ενημέρωση.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, που επικαλείται η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», η εκκένωση των Βερσαλλιών δεν σχετιζόταν με τρομοκρατία.

Το Παλάτι των Βερσαλλιών είναι ένα από τα περισότερο επισκέψιμα τουριστικά αξιοθέατα της Γαλλίας, ενω αποτέλεσε το σπίτι του βασιλιά Λουδοβίκου ΙΣΤ' πριν τον αποκεφαλισμό του κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης.

Η σημερινή εκκένωση του Παλατιού έγινε μόλις λίγες εβδομάδες μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε σε αυτό.

Δειτε Επισης

Τρεις νεκροί από τη συντριβή αεροπλάνου σε ποτάμι στη Νεμπράσκα
Live εικόνα από την Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα
Bloomberg: Έτοιμος ο Τραμπ να αναγνωρίσει την κατοχή της Κριμαίας από τον Πούτιν
Ερευνητές της Οξφόρδης υπολόγισαν βάσει ανακάλυψης της NASA την «ακριβή ημερομηνία» της Σταύρωσης του Ιησού
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο COVID προήλθε από εργαστήριο-Κατηγορεί τον Φάουτσι για σκόπιμη συγκάλυψη
Παράλυτο παιδί από την Παλαιστίνη κάηκε ζωντανό μετά από επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα
Ανάλυση: Ο Τραμπ υποσχέθηκε λύση σε 100 μέρες στην Ουκρανία, αλλά... δεν προλαβαίνει
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη Δαμασκό μετά από 16 χρόνια
Στη δημοσιότητα πάνω από 10.000 σελίδες αρχείων για τη δολοφονία του Ρόμπερτ Κένεντι
Και ο Τραμπ απειλεί Ουκρανία και Ρωσία ότι θα αποχωρήσει από τις συνομιλίες αν δεν επιτευχθεί συμφωνία