Συνταυτίζεται με την Κυβέρνηση το ΔΗΚΟ για τους μετανάστες στη νεκρή ζώνη και τα βάζει με τον Στιούαρτ

Στο πλευρό της Κυβέρνησης τάσσεται το ΔΗΚΟ, αναφορικά με τους χειρισμούς που γίνονται για τους μετανάστες που βρίσκονται εδώ και μέρες στη νεκρή ζώνη. Παράλληλα, το κόμμα της συμπολίτευσης υποδεικνύει πως ο Κόλιν Στιούαρτ οφείλει να σέβεται τη μεταναστευτική πολιτική της Κυπριακής Δημοκρατίας και να αντιληφθεί πως τέτοια ζητήματα επιλύονται διά της συνεργασίας.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του, «το Δημοκρατικό Κόμμα συμφωνεί και επικροτεί τους χειρισμούς της κυβέρνησης σε ότι αφορά το ζήτημα των παράτυπων μεταναστών στη νεκρή ζώνη που παραδέχθηκαν ότι ήρθαν από την Τουρκία μέσω διακινητών. Οι ενέργειες της ΚΔ λειτουργούν αποτρεπτικά ως προς την εκκόλαψη μιας νέας οδού καθόδου παράτυπων μεταναστών».

«Συμμεριζόμαστε τη δυσαρέσκεια που μετέφερε στον κ. Στιούαρτ ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για τις δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του ΟΗΕ για το μεταναστευτικό και ταυτόχρονα εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για την ξεκάθαρη θέση του ότι το θέμα της μετανάστευσης δεν είναι στους όρους εντολής του κ. Στιούαρτ», τόνισε.

«Ο επικεφαλής του ΟΥΝΦΙΚΥΠ οφείλει να σέβεται την μεταναστευτική πολιτική της Κυπριακής Δημοκρατίας και ν’ αντιληφθεί ότι ζητήματα όπως αυτό που προέκυψε στη νεκρή ζώνη με τους παράτυπους μετανάστες, επιλύονται δια της συνεργασίας και όχι με προσπάθειες άσκησης πίεσης μέσω δημοσίων τοποθετήσεων», υπέδειξε το ΔΗΚΟ.

«Ούτε η ευαισθησία της ΚΔ σε ανθρωπιστικά ζητήματα μπορεί να αμφισβητείται, ούτε και η αποτελεσματικότητα της στη διαχείριση του μεταναστευτικού. Ήδη οι πολυεπίπεδες ενέργειες της κυβέρνησης έχουν οδηγήσει σε μείωση των αφίξεων παράτυπων μεταναστών ενώ την ίδια ώρα έχουν αυξηθεί οι επιστροφές», κατέληξε το κόμμα.

Δειτε Επισης

Ανοιχτή επιστολή Ολγκίν ενόψει της έκθεσής της-Θα συνεχίσει να σκέφτεται εναλλακτικές, αποφασίζει ο ΓΓ
Συνελήφθη αστυνομικός στη Λευκωσία για υπόθεση βιασμού-Τέθηκε σε διαθεσιμότητα
Οι επιστήμονες έλυσαν το μυστήριο πίσω από το γιατί οι καμηλοπαρδάλεις έχουν τόσο μακρύ λαιμό
Το προσκλητήριο γάμου του γιου του πλουσιότερου Ινδού είναι απλά αδιανόητο-Ο ορισμός της υπερβολής
Διαβήματα Λευκωσίας για προβολή ψευδοκράτους στον ΟΤΚ- Έντονη δυσαρέσκεια για συμμετοχή Ούγγρων αξιωματούχων
Έφθασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας φορτωμένος με σχεδόν 16 κιλά κάνναβης 30χρονος (pics)
Ψηλά στη λίστα των σκεπτικιστών του ΝΑΤΟ οι Βούλγαροι, σύμφωνα με δημοσκόπηση
Πέθανε η πρώτη σύζυγος του Φιντέλ Κάστρο, Μίρτα Ντιάς-Μπάλαρτ
CNN: Ανυποχώρητος ο Μπάιντεν στην πρώτη συνέντευξη μετά το ντιμπέιτ, τα έξι συμπεράσματα
Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με έξι συλλήψεις στην Ελλάδα-Χειροπέδες σε «μπράβο» που χτύπησε όχημα με γκλοπ