Για εξελίξεις στο Κυπριακό ενημέρωσε το Εκτελεστικό Συμβούλιο των Κυπρίων Διασποράς ο Χριστοδουλίδης

Για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ενημέρωσε τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου των Κυπρίων Διασποράς, αργά το απόγευμα της Τετάρτης στο Προεδρικό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, κατά την έναρξη της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καλωσόρισε τα μέλη του Συμβουλίου και εξέφρασε την ελπίδα οι εργασίες του Συνεδρίου των αποδήμων να είναι παραγωγικές, να έχουν αποτελέσματα.

«Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε προς τα μέλη του Συμβουλίου πως «έχουμε να αντιμετωπίσουμε αρκετές προκλήσεις, οι οποίες αφορούν το Κυπριακό» τονίζοντας ότι «είμαστε σε μια κρίσιμη συγκυρία, συμπληρώθηκαν 50 χρόνια, μισός αιώνας» και ότι «τα δεδομένα με την πάροδο του χρόνου είναι σαφώς πιο δύσκολα».

Ανέφερε πως την ίδια στιγμή ζούμε σε ένα άναρχο διεθνές σύστημα και ότι «μας πήρε αρκετά χρόνια ως Κυπριακή Δημοκρατία να αντιληφθούμε ότι το διεθνές σύστημα στο οποίο καλούμαστε να κινηθούμε είναι άναρχο και μέσα σε αυτό το πλαίσιο, λαμβάνοντας υπόψη αυτό το βασικό δεδομένο, κινούμαστε για να επιτύχουμε και τον υπ΄ αριθμόν ένα στόχο που δεν είναι άλλος από την επίλυση του Κυπριακού, αλλά και για να αποδείξουμε στην πράξη ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι μόνο το κυπριακό πρόβλημα».

Ο ΠτΔ επεσήμανε πως η Κυπριακή Δημοκρατία μπορεί να είναι στην περιοχή, με πράξεις και όχι με λόγια, ένας ουσιαστικός παράγοντας σταθερότητας μέσα από πρωτοβουλίες που λαμβάνει -πάντοτε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της - αλλά και σε επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να έχει λόγο στις αποφάσεις που λαμβάνονται.

Και σημείωσε πως «είναι μέσα από αυτή τη συλλογιστική που προχωρούμε στην ενίσχυση των σχέσεων μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τις οποίες (σχέσεις) είχαμε πρόσφατα εξελίξεις».

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Διαδοχικά τα επεισόδια στις Φυλακές-Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά στο κελί του στην πτέρυγα 1Α
BINTEO: Σφοδροί βομβαρδισμοί των Ισραηλινών στα περίχωρα της Βηρυτού-Χτύπησαν τη μεγαλύτερη αποθήκη οπλισμού της Χεζμπολάχ
Οι Φυλακές μυρίζουν μπαρούτι και οι φύλακες εκ των υστέρων στο ψάξιμο για... (απο)δράσεις
Εξήραν το σημαντικό ρόλο της ΚΔ ως πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας στη Μέση Ανατολή οι Αμερικανοί Γερουσιαστές
Νέος αναβρασμός στις Κεντρικές Φυλακές-Συμπλοκές σε δύο πτέρυγες, αναφορές για τραυματίες
Εκτιμήσεις για τρέχουσα συγκυρία και «τελευταίο μίλι» από ομιλητές συνεδρίου ΑΚΕΛ για Κυπριακό
Στόχος το καλό αποτέλεσμα στην τριμερή-Μηδενική η ανταπόκριση της τουρκικής πλευράς
Αποκαλύπτουμε όσα καταγράφει ο φάκελος «Κομμωτή»-Επτά φορές εκτός Φυλακών τους τελευταίους 18 μήνες
Με αύξηση καμερών και ενίσχυση περιπολιών αντικαθιστούν το φράκτη-Δικαιωμένοι δηλώνουν οι κάτοικοι
Η ανήθικη ηθική ενός πόλεμου και οι νόμοι που διέπουν τις συρράξεις μεταξύ Κρατών