Επιστολή Τορέ προς Μέτσολα και πρόεδρο της Επιτροπής Νομικών της Ευρωβουλής

Επιστολή στην Ρομπέρτα Μέτσολα με την ευκαιρία της επανεκλογής της στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στον Ιλχάν Κιουτσούκ, ο οποίος εξελέγη πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απέστειλε ο Ζορλού Τορέ, «πρόεδρος της βουλής».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, τ/κ ΜΜΕ αναφέρουν σήμερα ότι στην επιστολή του ο κ. Τορέ συνεχάρη την κ. Μέτσολα, της ευχήθηκε καλή επιτυχία και της ζήτησε «να μην αγνοεί την κυριαρχική ισότητα του τουρκοκυπριακού λαού» κατά την έκφρασή του.

Έχουν παρατηρήσει, συνέχισε, πόσο δεσμευμένη είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση στις βασικές αρχές της ειρήνης, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και με την ίδια δέσμευση θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους «τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις άδικες απομονώσεις που βιώνουν οι Τούρκοι της Κύπρου», όπως υποστήριξε, λέγοντας ότι την ευθύνη για το (άλυτο) Κυπριακό δεν φέρουν ο «τουρκικός λαός της Κύπρου και η Δημοκρατία της Τουρκίας».

Ο Ζορλού Τορέ επανέλαβε στην κ. Μέτσολα και την θέση ότι «έχει αγνοηθεί το γεγονός ότι στο πλαίσιο των ιδρυτικών συμφωνιών του 1960 η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί να είναι μέλος οποιουδήποτε διεθνούς οργανισμού στον οποίο δεν είναι ταυτόχρονα μέλη οι εγγυήτριες χώρες Τουρκία και Ελλάδα και η αποδοχή της ελληνοκυπριακής διοίκησης της νότιας Κύπρου στην Ένωση υπό το όνομα της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει καταστήσει ακόμη πιο δύσκολη τη λύση του Κυπριακού προβλήματος».

Κλείνοντας την επιστολή του, υποστήριξε ότι «ο τουρκικός λαός  της Κύπρου είναι προσηλωμένος στις αρχές της ειρήνης, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε «την αναγνώριση της κυριαρχικής τους ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος» τους από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα άλλα θεσμικά όργανα της ΕΕ.

Στην επιστολή του προς τον Ιλχάν Κιουτσούκ, Ευρωβουλευτής από την Βουλγαρία τουρκικής καταγωγής με την Κίνηση για την Ελευθερία και Τα δικαιώματα - ALDE , ο κ. Τορέ χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την εκλογή του και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «ο Κιουτσούκ θα είναι αποτελεσματικός στο να ακουστεί η φωνή του τουρκικού λαού της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Διαδοχικά τα επεισόδια στις Φυλακές-Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά στο κελί του στην πτέρυγα 1Α
BINTEO: Σφοδροί βομβαρδισμοί των Ισραηλινών στα περίχωρα της Βηρυτού-Χτύπησαν τη μεγαλύτερη αποθήκη οπλισμού της Χεζμπολάχ
Οι Φυλακές μυρίζουν μπαρούτι και οι φύλακες εκ των υστέρων στο ψάξιμο για... (απο)δράσεις
Εξήραν το σημαντικό ρόλο της ΚΔ ως πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας στη Μέση Ανατολή οι Αμερικανοί Γερουσιαστές
Νέος αναβρασμός στις Κεντρικές Φυλακές-Συμπλοκές σε δύο πτέρυγες, αναφορές για τραυματίες
Εκτιμήσεις για τρέχουσα συγκυρία και «τελευταίο μίλι» από ομιλητές συνεδρίου ΑΚΕΛ για Κυπριακό
Στόχος το καλό αποτέλεσμα στην τριμερή-Μηδενική η ανταπόκριση της τουρκικής πλευράς
Αποκαλύπτουμε όσα καταγράφει ο φάκελος «Κομμωτή»-Επτά φορές εκτός Φυλακών τους τελευταίους 18 μήνες
Με αύξηση καμερών και ενίσχυση περιπολιών αντικαθιστούν το φράκτη-Δικαιωμένοι δηλώνουν οι κάτοικοι
Η ανήθικη ηθική ενός πόλεμου και οι νόμοι που διέπουν τις συρράξεις μεταξύ Κρατών