Σε τριήμερο εθνικό πένθος το Ιράν μετά τον θάνατο του Χανίγια

Το Ιράν κήρυξε σήμερα τριήμερο εθνικό πένθος μετά τον θάνατο του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, ο οποίος σκοτώθηκε στην Τεχεράνη κατά τη διάρκεια επίθεσης για την οποία κατηγορήθηκε το Ισραήλ.

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος μετά το μαρτύριο του Ισμαήλ Χανίγια», ανέφερε η ιρανική κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της. Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ορκίστηκε «αυστηρή τιμωρία» στο Ισραήλ.

Η Μέση Ανατολή βρίσκεται στα πρόθυρα ενός μεγάλου πολέμου και οι βασικοί παίκτες συνεχίζουν να ανεβάζουν τα στοιχήματα, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, καταδικάζοντας τη δολοφονία σε επιδρομή στην Τεχεράνη του πολιτικού ηγέτη του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια και απευθύνοντας έκκληση σε όλες τις πλευρές να απέχουν από ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τη Μέση Ανατολή σε έναν ευρείας κλίμακας πόλεμο.

"Η περιοχή ισορροπεί αυτήν την στιγμή στο χείλος μιας ολοκληρωτικής σύγκρουσης", δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ρωσικού Yπουργείου Εξωτερικών Αντρέι Ναστάζιν. "Οι πλευρές συνεχίζουν να ανεβάζουν τα στοιχήματα", πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η "μανιώδης επιθυμία" των ΗΠΑ να μονοπωλούν την διαδικασία πολιτικής διευθέτησης στη Μέση Ανατολή οδήγησε σε αυτήν την κατάσταση.

"Καταδικάζουμε απερίφραστα τον φόνο του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, ως αποτέλεσμα επίθεσης με ρουκέτα στην κατοικία του στην Τεχεράνη", δήλωσε επίσης ο Ναστάζιν, υπογραμμίζοντας ότι "είναι προφανές πως αυτοί που οργάνωσαν αυτήν την πολιτική δολοφονία είχαν επίγνωση των επικίνδυνων συνεπειών που ενέχει η ενέργεια αυτή για ολόκληρη την περιοχή". Η Ρωσία, συνέχισε, έδωσε προσοχή στο γεγονός ότι ο φόνος έγινε στο Ιράν.

"Καλούμε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να απέχουν από οποιαδήποτε βήματα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε δραματική επιδείνωση της κατάστασης της ασφάλειας στην περιοχή και να προκαλέσουν μια μεγάλης κλίμακας ένοπλη αντιπαράθεση", υπογράμμισε.

Η Ρωσία καταδίκασε επίσης σήμερα την ισραηλινή επιδρομή στον Λίβανο, στην οποία, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, σκοτώθηκε ο Φουάντ Σουκρ, ο πλέον υψηλόβαθμος διοικητής του λιβανικού σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ και υπεύθυνος, σύμφωνα με τον στρατό, για το πλήγμα το Σάββατο στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν που στοίχισε τη ζωή σε 12 παιδιά και νέους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου στο Χιούστον του Τέξας-Οι κάτοικοι εκκένωσαν την περιοχή
Σε συναγερμό η επιστημονική κοινότητα μετά τις ακραίες πλημμύρες-Τι προκάλεσε την φονική κακοκαιρία στην Ευρώπη
Αποκαλύψεις για την τραγωδία του υποβρυχίου Titan-Η πρώτη εικόνα από τα συντρίμμια
ΒΙΝΤΕΟ: Η NASA εξέδωσε προειδοποίηση για αστεροειδή σε μέγεθος σταδίου που θα πλησιάσει τη Γη
Προετοιμάζεται για έναν μακρύ πόλεμο με το Ισραήλ η Χαμάς
Μαχαιρωμένος στο χέρι βρέθηκε ο επικεφαλής της Yamaha Motor στην Ιαπωνία-Συνελήφθη η κόρη του
Δεν κατέθεσε στο δικαστήριο ο Πελικό για λόγους υγείας-Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους υπέρ της Ζιζέλ
Γλύτωσε τη φυλακή για την παιδική πορνογραφία ο πρώην παρουσιαστής του BBC
Τραγική ειρωνία... Ο πατέρας της Kristina ήταν αυτός που βρήκε το κεφάλι της, ενώ δίπλα έπαιζαν τα παιδιά της
Έκρηξη στο κέντρο της Κολωνίας-Συναγερμός στην Αστυνομία