Οι ίδιοι γονείς οδήγησαν στον θάνατο το βρέφος τους-Ενδείξεις ασιτίας, δαγκώματα από έντομα και πληγές

Φρικτά είναι τα όσα προκύπτουν σε σχέση με τον θάνατο του τρίμηνου βρέφους, για τον οποίο συνελήφθη ο πατέρας τους ενώ καταζητείται και η μητέρα του, σε βάρος των οποίων διερευνάται υπόθεση ανθρωποκτονίας, δεδομένου των όσων αποκάλυψε η νενομισμένη νεκροτομή που διενήργησε επί της σορού του, η Επικεφαλής της Ιατροδικαστής Υπηρεσίας, Αγγελική Παπέττα και ο ιατροδικαστής Ορθόδοξος Ορθοδόξου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νεκρό τρίμηνο κοριτσάκι στη Λευκωσία-Συνελήφθη ο πατέρας, διερευνάται ανθρωποκτονία

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι Αρχές ενημερώθηκαν με την μεταφορά του βρέφους στο νοσοκομείο, το οποίο φαίνεται να ήταν ήδη νεκρό, ενώ η νεκροτομή που ακολούθησε, έδειξε τον δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσει η Αστυνομία, η οποία προχώρησε στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.

Όπως προκύπτει από τα ιατροδικαστικά ευρήματα, το βρέφος ήταν λιποβαρές και διαπιστώθηκαν ενδείξεις ασιτίας, ενώ αυτό που δείχνει ακόμη περισσότερο το μαρτύριο που βίωνε, είναι πως σε διάφορα μέρη του σώματος του, τόσο στο σώμα όσο και στο κεφάλι, εντοπίστηκαν δαγκώματα από έντομα.

Μάλιστα, η πάνα του βρέφους, το οποίο ήταν σε άθλια κατάσταση, είχε να αλλαχτεί για μέρες, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν πληγές στα γεννητικά του όργανα, ενώ και τα ρούχα που φορούσε παρέπεμπαν σε πλήρη παραμέληση.

Όλα τα πιο πάνω που αποκαλύφθηκαν από την νεκροτομή, οδήγησαν τις Αρχές στη σύλληψης του πατέρα, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση, ενώ σε ότι αφορά την μητέρα, αυτή καταζητείται. Ωστόσο ο πατέρας, σύμφωνα με πληροφορίες, παραδέχθηκε πως διέφυγε στο εξωτερικό, την μέρα που διαπιστώθηκε πως το βρέφος ήταν νεκρό.

Η Αστυνομία διενήργησε έρευνες και στον χώρο διαμονής της οικογένειας, στην Λακατάμια, το οποίο διαπιστώθηκε πως ήταν τρώγλη και το βρέφος ζούσε κάτω από άθλιες συνθήκες, τις οποίες δεν μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους. Ενδεικτικό της κατάστασης, είναι πως στο σπίτι δεν εντοπίστηκαν τα βασικά αγαθά για την φροντίδα του βρέφους, όπως πάνες και γάλα.

Σημειώνεται πως για την γέννηση του βρέφους, δεν υπάρχει καταχωρημένη σχετική ληξιαρχική πράξη.

Σε βάρος των δύο γονέων, που όπως αποδείχθηκε δεν ήταν κατάλληλοι για γονείς αφού οδήγησαν το ίδιο τους το παιδί στον θάνατο, διερευνώνται τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ‘η επικίνδυνης πράξης και της έκθεσης παιδιού και παράλειψης καθήκοντος αρχηγού οικογένειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ψάχνουν απαντήσεις για τις απανθρακωμένες σορούς-Η μία στη θέση του συνοδηγού, η άλλη στο πίσω κάθισμα

Δειτε Επισης

Συνελήφθη και 24χρονος για τα επεισόδια στο «Άλφαμεγα»
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στον Δήμο Πέγειας
Συνελήφθησαν άλλα τρία πρόσωπα που μπήκαν χωρίς εισιτήριο στο «Άλφαμεγα»
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο για επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Φέρεται να μπήκε παράνομα στο γήπεδο
Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα από Αστυνομία Βρετανικών Βάσεων για παράνομη παγίδευση πτηνών
Το φανταστικό σενάριο, οι ευθύνες της Αστυνομίας και οι χούλιγκανς που αφήνουμε να διοικούν
Υπό κράτηση οι τρείς συλληφθέντες για τα επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Αναζητούν στοιχεία για άλλους 29
Σκληρή και χειρότερη από Ρίκκου η απόφαση για Οδυσσέα-«Παρασυρόμενος από τις Σειρήνες της δημοφιλίας, σύγχυσε τα όρια»
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας