Νέα δεδομένα στην υπόθεση δολοφονίας Ανδρονίκου-Αποσύρθηκε βασική μάρτυρας καταγγέλλοντας την Αστυνομία

Νέα δεδομένα στην υπόθεση δολοφονίας του Δημήτρη Ανδρονίκου, γνωστός ως «Δημητρούι», που διαπράχθηκε στις 23 Απριλίου στην Ανθούπολη, για την οποία οκτώ πρόσωπα παραπέμφθηκαν σε δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου που αναμένεται να συνεδριάσει τον Σεπτέμβριο, με τις εξελίξεις να διαφοροποιούν το σκηνικό, σε σχέση με την μαρτυρία που έχει συλλεχθεί από πλευράς Αστυνομίας. Και αυτό διότι, μετά τον ένα εκ των βασικών μαρτύρων που αποσύρθηκε, ακολούθησε και δεύτερη μάρτυρας, η οποία πέραν του ότι αναίρεσε τα όσα ισχυρίστηκε, προέβη και σε καταγγελία κατά της Αστυνομίας, κάνοντας λόγο για απειλές και εκβιασμούς.

Πρόκειται για την μάρτυρα που αποτέλεσε κλειδί στην διερεύνηση της υπόθεσης και στην βάση των ισχυρισμών της άνοιξε ο δρόμος για έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος ορισμένων εκ των κατηγορουμένων που παραπέμφθηκαν σε δίκη, αφού σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον Δικαστηρίου από τις μέχρι τώρα διαδικασίες, είναι η σύντροφος του φερόμενου εκτελεστή του Ανδρονίκου.

Υπενθυμίζεται πως με βάση τα όσα παρουσιάστηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, ανάμεσα στους οκτώ κατηγορουμένους, κατά την θέση της Αστυνομίας, βρίσκεται ο φερόμενος εκτελεστής και ο οδηγός της μοτοσικλέτας, συνεργοί που παρακολουθούσαν το θύμα, καθώς και ηθικοί αυτουργοί. Βασικοί μάρτυρες κατηγορίας, είναι ο οδηγός της μοτοσικλέτας που κρατείται εκτός Φυλακών, ενώ στη λίστα υπήρχαν άλλα δύο πρόσωπα. Η πιο πάνω γυναίκα, συμβία του φερόμενου εκτελεστή, καθώς και άλλο ένα πρόσωπο, ο οποίος είχε συλληφθεί και αφεθεί ελεύθερος, χωρίς να κατηγορηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εκτός λίστας ο μάρτυρας που εμπλέκει συναυτουργό στην δολοφονία Ανδρονίκου-Απέσυρε τους ισχυρισμούς του

Κατά την τελευταία ακροαματική διαδικασία, γνωστοποιήθηκε πως ο τελευταίος, που ενέπλεκε κατά κύριο λόγο τον φερόμενο συναυτουργό της υπόθεσης, προέβη σε ένορκη δήλωση, με την οποία ανέτρεπε τα όσα ισχυρίστηκε. Είναι με βάση αυτή την εξέλιξη, που ο δικηγόρος τους φερόμενου συναυτουργού προχώρησε με καταχώρηση έφεσης, υποστηρίζοντας πως πλέον δεν υπάρχει μαρτυρία σε βάρος του πελάτη του και πως θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος.

Μάλιστα, το όνομα του δεν βρισκόταν στην λίστα των μαρτύρων, με την Κατηγορούσα Αρχή να μην τοποθετείται πρωτόδικα, ωστόσο κατά την διαδικασία ενώπιον του Εφετείου, ανέφερε πως «εκ παραδρομής» δεν συμπεριλήφθηκε, πράγμα το οποίο αναμένεται να γίνει στη συνέχεια.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στον Εφετείο, ο εν λόγω μάρτυρας στην ένορκη του δήλωση είχε αναφέρει: «Στις 10/05/2024 με ανέκρινε η Αστυνομία και όταν ήμουν στην ανάκριση, δέχτηκα ψυχολογική πίεση από την Αστυνομία και αναγκάστηκα να προβώ σε δηλώσεις που δεν έκανα εξαρχής, γιατί τότε δεν ήξερα σε ποια βάση με συνέλαβαν, ούτε για πιο λόγο είμαι φυλακισμένος. Και μετά την αποφυλάκισή μου άκουσα ότι η Αστυνομία είχε καταδικάσει κάποιους ανθρώπους για λόγια, που η Αστυνομία είπε ότι τα έχω πει, ενώ δεν τα είπα και τώρα είμαι σε πλήρη ψυχική δύναμη και μπορώ να σκεφτώ τι είπα και τι έκανα. Καταθέτω ενώπιον του Δικαστηρίου ή ενώπιον οποιασδήποτε άλλης αρμόδιας αρχής, ότι αυτό που είπα δεν είναι αλήθεια, ότι ήμουν υπό πίεση από την Αστυνομία και από φόβο και ότι δεν έχω καμία σχέση με αυτήν την υπόθεση και δεν γνωρίζω τίποτα σχετικό με την υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του Δημήτρη Ανδρονίκου».

Σημειώνεται πως η απόφαση του Εφετείου σε σχέση με την κράτηση του εν λόγω κατηγορουμένου, ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο Εφετείο η κράτηση του φερόμενου συναυτουργού στο φόνο Ανδρονίκου-Στο επίκεντρο η απόσυρση μάρτυρα

Αναίρεσε δεύτερη μάρτυρας με καταγγελία στην ΑΑΔΙΠΑ

Τα δεδομένα ωστόσο ανέτρεψε και από την πλευρά της η συμβία του φερόμενου εκτελεστή, η μαρτυρία της οποίας ήταν βαρυσήμαντη για τους ανακριτές, πολύ περισσότερο από αυτή του πρώτου μάρτυρα που αναίρεσε τους ισχυρισμούς του. Και αυτό διότι, σύμφωνα πάντα με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, η εν λόγω μάρτυρας, στην ουσία μετέφερε στην Αστυνομία τα όσα της έλεγε ο σύντροφος της αλλά και γεγονότα κατά τα οποία η ίδια βρισκόταν παρούσα, ενώ ενέπλεξε τον εαυτό της και σε γεγονότα που έλαβαν χώρα μετά την διάπραξη των αδικημάτων. Για παράδειγμα, όπως αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, η μάρτυρας με τον σύντροφο της, είχαν μεταβεί σε παραλία στη Λάρνακα όπου πέταξαν την γεμιστήρα του όπλου που χρησιμοποίησε, ενώ αναφέρθηκε σε χρηματική αμοιβή που έλαβε και θα λάμβανε ο κατηγορούμενος, Επιπρόσθετα, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε ο σύντροφος της, εμπλέκοντας στην υπόθεση και άλλους κατηγορούμενους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ορατό σενάριο για «deal» με έναν εκ των δύο δραστών του Ανδρονίκου-Κλειδί αποτέλεσε η μάρτυρας υπ' αριθμόν 41

Η εν λόγω μάρτυρας, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εξέφρασε την επιθυμία να αποχωρήσει από το καταφύγιο που διέμενε και τελούσε υπό την προστασία της Αστυνομίας, πράγμα το οποίο συνέβη, αφού όπως μας αναφέρθηκε, δεν τελούσε υπό κράτηση στην βάση οποιουδήποτε διατάγματος.

Μάλιστα, η ίδια ενημέρωσε την Αστυνομία πως δεν προτίθεται να καταθέσει στο Δικαστήριο, ενώ μέσω των δικηγόρων της προέβη σε καταγγελία στην Ανεξάρτητη Αρχή Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, ισχυριζόμενη πως εξαναγκάστηκε και απειλήθηκε από το ΤΑΕ Λευκωσίας, προκειμένου να αναφέρει συγκεκριμένα γεγονότα.

Η μάρτυρας, ισχυρίζεται πως έδωσε κατάθεση, με την οποία ενέπλεξε συγκεκριμένους κατηγορούμενους, κατόπιν πιέσεων που δέχθηκε από την Αστυνομία, αφού, όπως καταγγέλλει, εκβιάστηκε σε σχέση με την οικογένεια της και πως θα κατηγορείτο για σοβαρά αδικήματα και ως εκ τούτου θα κατέληγε στη φυλακή.

Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται στην καταγγελία, (σ.σ δεν υιοθετούνται αλλά καταγράφονται) η μάρτυρας αναφέρει πως ήθελε να φύγει από το καταφύγιο, ωστόσο απειλείτο πως θα συλληφθεί, μέχρι που η ίδια επικοινώνησε με δικηγόρο, ενώ αναφέρει πως αναγκάστηκε να πει πράγματα στην κατάθεση τους, που δεν γνωρίζει, καθώς βρισκόταν υπό το καθεστώς φόβου.

Μετά που εγκατέλειψε το καταφύγιο, οι δικηγόροι της μάρτυρος διαβίβασαν καταγγελία στην Ανεξάρτητη Αρχή Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, ζητώντας να διερευνηθεί η συμπεριφορά των μελών της Αστυνομίας, ενώ στην ίδια καταγγελία αναφέρεται και σε περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης, ισχυριζόμενη πως ενημέρωσε σχετικά το ΤΑΕ Λευκωσίας.

Για τις εξελίξεις, πέραν της Αστυνομίας, σχετικά ενημερώθηκε και η Νομική Υπηρεσία, στην οποία πλέον πέφτει το βάρος να αξιολογήσει τα δεδομένα, στην βάση των οποίων θα πρέπει να αποδείξει τις κατηγορίες εναντίον των κατηγορουμένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ελεύθερος τελικά ο 28χρονος για «Δημητρούι»-Παντρευόταν στον Λίβανο την μέρα της ενέδρας, κατέθεσε φωτογραφίες

Δειτε Επισης

Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο στη Σκαρίνου
Ολονύκτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Λατσιών-Πέρα Χωρίου Νήσου
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Νομικοί αναλύουν την απόφαση για παύση του Οδυσσέα-Εντύπωση προκάλεσε η σκληρότητα του λεκτικού
Επιτυχής η πρώτη εθνική άσκηση κυβερνοασφάλειας
Υπό κράτηση άλλοι τρεις ύποπτοι για τα επεισόδια στο στάδιο «Αλφαμέγα»