Κατάσχεση οχήματος και βαρύ πρόστιμο για παράνομη μεταφορά καυσίμων από τις κατεχόμενες περιοχές

Σε κατάσχεση εμπορικού οχήματος και 4.500 λίτρων καυσίμου (πετρελαίου) με προέλευση τις κατεχόμενες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, προχώρησαν λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων στις 26 Ιουλίου με τον οδηγό του οχήματος εν τέλει να πληρώνει συνολικό ποσό ύψους €19.000 στο πλαίσιο εξώδικου συμβιβασμού.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων, μετά από έλεγχο στο φορτηγό όχημα, που ανακόπηκε από περιπολία και σχετική παρακολούθηση μελών της Αστυνομίας, εντοπίστηκαν στο χώρο φόρτωσης 4 ντεπόζιτα και 2 παγούρια που περιείχαν καύσιμο (πετρέλαιο) συνολικής ποσότητας 4.500 λίτρων, τα οποία ο οδηγός παραδέχθηκε ότι μετέφερε από τις κατεχόμενες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το φορτηγό όχημα και το περιεχόμενο του κατασχέθηκαν από λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων, ενώ ο οδηγός του συνελήφθηκε για αυτόφωρο αδίκημα.

Αργότερα, και αφού έγινε αποδεκτό το αίτημα του για εξώδικο συμβιβασμό της υπόθεσης, με την καταβολή ποσού ύψους €18.000 αφέθηκε ελεύθερος, ενώ το όχημα του αποδόθηκε με την καταβολή ποσού ύψους €1.000. Τα καύσιμα παραδόθηκαν σε αδειούχο εταιρεία ανακυκλωτή για την καταστροφή τους.    

Δειτε Επισης

Άνοιξε ο αυτοκινητόδρομος προς Λεμεσό μετά από σχεδόν δέκα ώρες ταλαιπωρίας
Πολλαπλά κατάγματα υπέστησαν οι οδηγοί των δύο φορτηγών-Εκτινάχθηκε ο ένας, εγκλωβίστηκε ο άλλος
Ατελείωτες ουρές στον αυτοκινητόδρομο εξαιτίας του τρομερού ατυχήματος
Ψηλά στην ΕΕ η Κύπρος το 2024 στις επιστροφές μεταναστών σε τρίτες χώρες σε απόλυτους αριθμούς
Οι Αρχές εκφράζουν φόβους πως η σορός του μικρού Εμίλ είχε μπει σε καταψύκτη για αρκετό καιρό
Σφοδρή επίθεση Λετυμπιώτη σε δύο μέτωπα-«Διαφωνεί η ηγεσία του ΔΗΣΥ με αποφάσεις του ΔΗΣΥ»
Αυτόν εξακολουθεί να αναζητεί η Αστυνομία για τα ρόπαλα στο Στέλιος Κυριακίδης
Άφησαν τον Άγιο Φίλωνα αφύλαχτο στα κατεχόμενα και τουρίστες κλέβουν ψηφίδες από τα μωσαϊκά
Με ενστάσεις και τεχνικά προβλήματα συνεχίστηκε η δίκη για Al Jazeera-Αναβλήθηκε η κατάθεση μάρτυρα
Ανέπεμψε στη Βουλή το Νόμο για τους χρονοδιακόπτες στα φώτα τροχαίας ο Πρόεδρος-Πυρά ΑΚΕΛ σε Κυβέρνηση