Τη συνεργασία σε θέματα ασύλου συζήτησε ο Υφ.Μετανάστευσης με Ελβετίδα ομόλογό του

Για την ελβετική χρηματοδότηση των έργων υποδομής της Υπηρεσίας Ασύλου ευχαρίστησε ο Υφυπουργός Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας Νικόλας Α. Ιωαννίδης την Christine Schraner Burgener, Υφυπουργό Μετανάστευσης της Ελβετικής Συνομοσπονδίας, την οποία υποδέχθηκε στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υφυπουργείου, η κα Schraner Burgener πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο στις 29 Ιουλίου 2024 και κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, συζήτησε θέματα κοινού ενδιαφέροντος για τις δύο χώρες, συμπεριλαμβανομένων των προκλήσεων στη μεταναστευτική πολιτική, της ανάγκης για συνεργασία σε θέματα ασύλου και της διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων. 

Έγινε, προστίθεται, συζήτηση για τα έργα που γίνονται στην Κύπρο και υποστηρίζονται από την Ελβετία, αρχής γενομένης της υπογραφής συμφωνίας μεταξύ του ελβετικού Υφυπουργείο Μετανάστευσης και της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το πρόγραμμα ονομάζεται «Development of new Facilities and Capacity Building for Asylum Procedures» και υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας Ελβετίας-Κύπρου. 

«Ο κ. Ιωαννίδης ευχαρίστησε την ομόλογό του για τη συνολική υποστήριξη και ιδιαίτερα για την ελβετική χρηματοδότηση των έργων υποδομής της Υπηρεσίας Ασύλου. Εξέφρασε τη θέληση για συνέχεια και εμβάθυνση της συνεργασίας, ιδιαίτερα στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας στην αντιμετώπιση και διαχείρισης της μετανάστευσης, μεταξύ αυτών και στον τομέα της ένταξης και της κοινωνικής συνοχής» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Από πλευράς της η κα Schraner Burgener ανέφερε ότι η συνάντηση αυτή ήταν μια ευκαιρία για αναβάθμιση της διμερούς συνεργασίας των δύο κρατών, καθώς και ανταλλαγής απόψεων και πληροφοριών. 

Η κα Schraner Burgener απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Ιωαννίδη για επίσημη επίσκεψη στην Ελβετία, την οποία ο Κύπριος Υφυπουργός αποδέχθηκε, αφού θα αποτελέσει ευκαιρία για να μελετηθεί επί του εδάφους η προσεγμένη ελβετική προσέγγιση στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος, των καλών πρακτικών, των υποδομών, καθώς και της νομοθεσίας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο
Καρφιά ΔΗΣΥ σε Χαρτσιώτη-«Δεν υπάρχει κατατεθειμένο νομοσχέδιο στη Βουλή»