Στο κελί για έξι χρόνια 28χρονος για εισαγωγή ναρκωτικών μέσω ταχυδρομείου

Συντρέχουσες ποινές φυλάκισης έξι (6) χρόνων, για το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα και τεσσάρων (4) χρόνων για το αδίκημα της εισαγωγής ναρκωτικών, επέβαλε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας, σε άντρα ηλικίας 28 ετών, ο οποίος κρίθηκε ένοχος κατά την εκδίκαση της υπόθεσης. Για την ίδια υπόθεση, έχει καταδικαστεί και δεύτερος άντρας, ηλικίας 25 ετών, στον οποίο στις 08 Μαρτίου, 2024, επιβλήθηκε από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας, ποινή φυλάκισης τεσσάρων (4) χρόνων.

Την υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών είχε διερευνήσει το επαρχιακό κλιμάκιο της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών – ΥΚΑΝ, στη Λάρνακα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε η ΥΚΑΝ κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης και τα οποία παρουσίασε η Κατηγορούσα Αρχή ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, οι 28χρονος και 25χρονος, εισήγαγαν στην Κύπρο ποσότητα κάνναβης, με σκοπό την προμήθεια της σε άλλα πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο 2022, εντοπίστηκε ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 937 γραμμαρίων, μέσα σε τρία δέματα, που είχαν αφιχθεί σε ταχυδρομείο στη Λάρνακα, από χώρα του εξωτερικού. Τα ταχυδρομικά πακέτα είχαν ελεγχθεί από τελωνειακούς λειτουργούς, σε συνεργασία και με μέλη της ΥΚΑΝ, στο πλαίσιο των συντονισμένων ενεργειών που γίνονται από την Αστυνομία και το Τμήμα Τελωνείων, για καταπολέμηση της εμπορίας ναρκωτικών.

Ως παραλήπτης του ενός δέματος αναφερόταν ο 28χρονος, ενώ ως παραλήπτης των άλλων δύο δεμάτων, αναφερόταν ο 25χρονος. Στις 16 Μαρτίου, μέλη της ΥΚΑΝ προχώρησαν στη σύλληψη τους, ενώ σε έρευνες που έγιναν στη συνέχεια, ανευρέθηκαν στην κατοικία του 25χρονου, δύο συσκευασίες με ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους δύο (2) κιλών περίπου. Για την κατοχή των συσκευασιών με τα δύο κιλά κάνναβης προέκυψαν στοιχεία και εναντίον του 28χρονου.

Δειτε Επισης

Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας αναγνώρισε καταζητούμενο και προχώρησε σε σύλληψή του
Στο μυαλό του Πούτιν-Γιατί ανακοίνωσε τώρα την εκεχειρία των τριών ημερών
Φως στα αίτια θανάτου του 17χρονου θα δώσει η νεκροτομή-Πάει Νομική Υπηρεσία ο φάκελος της υπόθεσης
Πώς περνούν οι καρδινάλιοι τις ημέρες τους πριν το Κονκλάβιο-Τα λικέρ από το μίνι μπαρ και τα κόλπα
Η εξήγηση πίσω από το σπάνιο ατμοσφαιρικό φαινόμενο που προκάλεσε μπλάκ άουτ σε Πορτογαλία και Ισπανία
Πρωτοφανές μπλακ άουτ παρέλυσε Ισπανία και Πορτογαλία-Πού έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση
Στους 65 οι νεκροί από τη φονική έκρηξη στο Μπαντάρ Αμπάς
Εντοπίστηκε η 16χρονη τα ίχνη της οποίας χάθηκαν στη Λεμεσό
Κατάφεραν να εξαπατήσουν εταιρεία στη Λεμεσό και να αποσπάσουν πάνω από 640 χιλ. ευρώ
Καταγγελίες ΤΟΜ για παράνομη μεταφορά επιβατών από αεροδρόμιο Λάρνακας και λιμάνι Λεμεσού