Προσήλωση στην ΔΔΟ εξέφρασε η Πρόεδρος της Βουλής στον Βρετανό Ύπατο Αρμοστή

Την προσήλωση της ε/κ πλευράς στις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό, στη βάση  διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα ως ορίζεται μέσα από τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, υπογράμμισε η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου στον Ύπατο Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο, Irfan Siddiq.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Βουλής, κατά την συνάντησή τους στη Βουλή, επαναβεβαιώθηκαν εκατέρωθεν οι στενές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ηνωμένου Βασιλείου, με ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση και περαιτέρω ενδυνάμωση των διακοινοβουλευτικών σχέσεων και της κοινοβουλευτικής διπλωματίας μέσα από την ανταλλαγή, μεταξύ άλλων, επίσημων επισκέψεων σε επίπεδο Προέδρων Κοινοβουλίων.

Ο κ. Siddiq επεσήμανε πως αποτελεί διαχρονική θέση του Ηνωμένου Βασιλείου και κατ’ επέκταση και της νέας κυβέρνησης, η σταθερή στήριξη στις προσπάθειες για επίλυση του κυπριακού προβλήματος στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου του ΟΗΕ, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα του θα συνεχίσει να εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση.

Η κ. Δημητρίου και ο κ. Siddiq, αντάλλαξαν απόψεις τόσο για την εντεινόμενη κρίση στην Μέση Ανατολή, εκφράζοντας αμφότεροι την ανησυχία τους για την έκρυθμη κατάσταση στην περιοχή και τις επιπτώσεις που θα έχει μια ενδεχόμενη κλιμάκωση της σύρραξης, όσο και για άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ερωτικό παιχνίδι που εξελίχθηκε σε τραγωδία-Τα πρώτα στοιχεία για τον θάνατο του άνδρα στην Ομόνοια
Την κάρφωσε 40 φορές με τέσσερα μαχαίρια-Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της 44χρονης στη Θεσσαλονίκη
Διπλό μήνυμα στέλνει η παρουσία της ΕΕ στη Γενεύη-Δεν ξεκαθάρισαν οι λεπτομέρειες
Έρευνα για νέο σκάνδαλο στο Ευρωκοινοβούλιο-Σφραγίστηκαν τα γραφεία δύο βοηθών ευρωβουλευτών
Αντεπιτίθεται ο Ιωάννου σε Βύρα και Γιωρκάτζη για προϋπολογισμούς Δήμων και ΕΟΑ-Πώς απαντά για αύξηση τελών
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο στη Γενεύη ο ΠτΔ
Μετέφερε σε Ερντογάν τις θέσεις της ΕΕ για το Κυπριακό ο Τουσκ-Τα είπε τηλεφωνικώς με τον ΠτΔ
Θρίλερ στο κέντρο της Αθήνας-Νεκρός άνδρας σε Airbnb, βρέθηκε με σακούλα στο κεφάλι και δεμένα χέρια
Καταγράφηκαν νέες ανακλήσεις οχημάτων με ΤΑΚΑΤΑ-Έγιναν πέντε χιλιάδες αλλαγές αερόσακων σε δύο εβδομάδες
Έτοιμη η ΕΦ για τη στράτευση γυναικών-Ενημέρωσε τη Βουλή για τις λεπτομέρειες ο Πάλμας