Πάνω από 135 εκατομμύρια δολάρια κοστίζει ημερησίως ο πόλεμος στο Κίεβο

Ο υπουργός Οικονομικών της Ουκρανίας Σέρχι Μαρτσένκο δήλωσε σήμερα ότι ο πόλεμος της χώρας του κατά της ρωσικής εισβολής οστίζει στο Κίεβο περισσότερα από 135 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο RBC-Ukraine, ο Μαρτσένκο τόνισε ότι οι μηνιαίες δαπάνες για την ασφάλεια και την άμυνα έχουν αυξηθεί στα 166 δισεκατομμύρια γρίβνα (4,04 δισεκατομμύρια δολάρια).

Η ουκρανική κυβέρνηση σχεδιάζει επί του παρόντος μια μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση για να καλύψει ένα δημοσιονομικό έλλειμμα περίπου 12,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι προτεινόμενες αλλαγές περιλαμβάνουν αύξηση των εισφορών για την Άμυνα - αύξηση που εισήχθη για πρώτη φορά το 2014 μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία - από 1,5% σε 5%. Οι εισφορές διαφέρουν από τον φόρο εισοδήματος.

Επιπλέον, οι αγορές αυτοκινήτων και κοσμημάτων υπόκεινται σε εισφορές για την Άμυνα, από 15 και 30% αντίστοιχα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης, οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων σε μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας εκτοξεύτηκαν στα ύψη μετά την ανακοίνωση των σχεδίων.

Η Ουκρανία πολεμά κατά της πλήρους κλίμακας ρωσικής εισβολής για πάνω από δύο χρόνια. Περίπου το ήμισυ του κρατικού προϋπολογισμού χρηματοδοτείται επί του παρόντος από ξένα δάνεια και βοήθεια.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Λύθηκε υπόθεση βιασμού και φόνου 57 χρόνια μετά στη Βρετανία-Ένοχος ένας 92χρονος
ΒΙΝΤΕΟ: Σύγκρουση αεροσκαφών σε διάδρομο-Το φτερό Boeing διέλυσε το πηδάλιο ενός Airbus
Να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα ζητά η αντιπολίτευση στο Ισραήλ-Στους 58 οι νεκροί από νέες επιθέσεις
Ο Ζελένσκι εμφανίστηκε με κάτι σαν… κοστούμι και αναστάτωσε τις αγορές στοιχημάτων
ΒΙΝΤΕΟ: Επίθεση από τους «Στρατιώτες του Θεού» στον ελληνορθόδοξο ναό του Ευαγγελισμού στη Ναζαρέτ
Απομακρύνθηκαν τουλάχιστον 50.000 πολίτες στην Τουρκία-Μάχη με τις φλόγες, καταστράφηκαν σπίτια
ΒΙΝΤΕΟ: Εικόνες αποκάλυψης από την καταστροφική πυρκαγιά στην Τουρκία-Στάχτη έγιναν ολόκληρες περιοχές
Πάνω από 900 νεκροί στο Ιράν στον πόλεμο των 12 ημερών με το Ισραήλ
CIA: Η αμερικανική επίθεση στο Ισφαχάν «καθυστέρησε για χρόνια» το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
Το Ισραήλ εντείνει βομβαρδισμούς στη Γάζα εν μέσω νέας προσπάθειας για εκεχειρία