Στο μικροσκόπιο των Αρχών η πορεία οπαδών για τους βανδαλισμούς στις κάμερες-Ψάχνουν CCTV

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό των κουκουλοφόρων που έκαναν επιδρομή μέρα μεσημέρι σε διασταύρωση της Λεμεσού και έβαψαν με σπρέι τις σταθερές κάμερες του συστήματος φωτοεπισήμανσης, κάτι που καταγράφηκε μάλιστα και από το κινητό χρήστη και κάνει τον γύρο του διαδικτύου από το απόγευμα της Δευτέρας.

Το εν λόγω βίντεο που κατέγραψε την ενέργεια των κουκουλοφόρων στη διασταύρωση των λεωφόρων Φραγκλίνου Ρούσβελτ και Ομονοίας, έχει τεθεί στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας, η οποία συλλέγει διάφορα στοιχεία και από κλειστά κυκλώματα της περιοχής για να φθάσει στα ίχνη των δραστών, που επιχείρησαν να παρεμποδίσουν την ομαλή λειτουργία των καμερών.

Πάντως, οι έρευνες των Αρχών βρίσκονται προς συγκεκριμένη κατεύθυνση, αφού τη συγκεκριμένη ώρα, πραγματοποιείτο η πορεία οπαδών συγκεκριμένης ποδοσφαιρικής ομάδας.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρη Κυριάκου, «από το απόγευμα της Δευτέρας που αντιληφθήκαμε το συγκεκριμένο περιστατικό, αρχίσαμε έρευνες και ψάχνουμε μαρτυρία στη συγκεκριμένη περιοχή. Την ίδια ώρα, προσπαθούμε να δούμε εάν συνδέεται η συγκεκριμένη ενέργεια, με την πορεία που πραγματοποίησαν οπαδοί συγκεκριμένης ομάδας για την προπόνησή τους».

Το γεγονός ότι καταγράφηκε μέσα από βίντεο η πράξη των κουκουλοφόρων, ο κ. Κυριάκου, δήλωσε πως, «δεν έχει προκύψει κάποια καταγγελία στην Αστυνομία, αφού και οι ίδιες οι Αρχές, έχουν ενημερωθεί μέσα από το βίντεο που αναρτήθηκε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Ωστόσο, είναι καλυμμένα τα πρόσωπα των δραστών και δεν μπορούν να αναγνωριστούν με ιδιαίτερη ευκολία. Ταυτόχρονα, προχωρήσαμε και σε κάποιες άλλες εξετάσεις, για να δούμε πώς μπορούμε να τις αξιολογήσουμε».

Σημειώνεται ότι, από τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης μέρας, έσπευσαν στο σημείο που βρίσκονται εγκατεστημένες οι κάμερες φωτοεπισήμανσης, αρμόδιοι λειτουργοί, για να επαναφέρουν τις κάμερες σε λειτουργήσιμη κατάσταση και να καθαρίσουν τις ζημιές που προκάλεσαν οι κουκουλοφόροι. Πάντως, εάν υπάρχει τρόπος να καταγράφονται οι δράστες μέσα από τα συστήματα φωτοεπισήμανσης, αυτό που έχει επεξηγηθεί από πλευράς Αρχών, είναι πως αυτό δεν είναι εφικτό, καθώς οι συγκεκριμένες κάμερες, καταγράφουν μόνο όταν υπάρχει παραβίαση τροχαίων παραβάσεων και δεν καταγράφει μόνιμα επί εικοσιτετράωρης βάσεως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: «Επιδρομή» κουκουλοφόρων σε κάμερες φωτοεπισήμανσης στη Λεμεσό, τις έβαψαν με σπρέι

Ρίχνει το μπαλάκι της ευθύνης στην Αστυνομία το Υπ. Μεταφορών

Την ίδια ώρα, από την πλευρά του το Υπουργείο Μεταφορών, ρίχνει το μπαλάκι στην Αστυνομία για το θέμα της επιτήρησης των συστημάτων φωτοεπισήμανσης, αφού πρόκειται για την ασφάλεια της περιουσίας του κράτους.

Ταυτόχρονα, το Υπουργείο Μεταφορών, τραβάει κόκκινη γραμμή στο ενδεχόμενο να εγκατασταθούν κάμερες, οι οποίες θα επιτηρούν τις κάμερες τροχαίας που βρίσκονται εγκατεστημένες σε διάφορες διασταυρώσεις. Όπως ανέφερε στον REPORTER, ο υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, «δεν υπάρχει πλάνο για να εγκατασταθούν κάμερες οι οποίες θα επιτηρούν τις σταθερές κάμερες φωτοεπισήμανσης. Πρόκειται για ένα θέμα που είναι αποκλειστικά της Αστυνομίας, για να δει πώς θα προστατεύσει την κρατική περιουσία και γι’ αυτό τον λόγο αναμένουμε τις ενέργειες των Αρχών».

Πάντως, ο κ. Βαφεάδης, διαμήνυσε ότι, «είναι απογοητευτικό να βλέπουμε μέσα από διάφορα βίντεο που ανεβάζουν χρήστες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, την καταστροφή της περιουσίας του κράτους, κάτι που πληρώνουν οι φορολογούμενοι πολίτες».

Στο μεταξύ, όσο αφορά τις κινητές κάμερες, η κατάσταση έχει βελτιωθεί μετά και τις εγκληματικές ενέργειες που σημειώθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν, αφού πλέον επιτηρούνται από περιπολικά της Αστυνομίας. «Είναι κάτι που βοηθά στο να προστατεύεται ο κόσμος διότι δεν γίνεται και ούτε είναι επιτρεπτό να τους πυροβολούν και να κάνουν απόπειρες δολοφονίας στους χρήστες των κινητών καμερών, οι οποίοι απλά κάνουν τη δουλειά τους. Το μόνο βέβαιο ωστόσο, είναι πως είναι θέμα της Αστυνομίας η ασφάλεια και είναι κρίμα να παρακολουθούμε αυτές τις καταστροφικές ενέργειες», κατέληξε ο κ. Βαφεάδης.

Δειτε Επισης

Γυναίκα έκλεψε το πορτοφόλι 89χρονου στην Ορόκλινη-Τον παρέσυρε με το όχημά της και τον εγκατέλειψε
Έσπασαν κάθε ρεκόρ τα ρατσιστικά περιστατικά το 2023-Επιθέσεις για καταγωγή και σεξουαλικό προσανατολισμό
Οδεύει προς... καταδίκη το e-justice, δεν επιλύονται τα προβλήματα-«Αγορεύσεις» για την τύχη του συστήματος
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»