ΕΔΕΚ για προπαγανδιστικό βιβλίο: Διαλύει τις ψευδαισθήσεις που τρέφουν κάποιοι ότι θα επιτευχθεί λύση

«Η Τουρκία, ξανά, διαλύει τις ψευδαισθήσεις που τρέφουν κάποιοι, ότι με τον κατευνασμό, θα επιτευχθεί λύση στο Κυπριακό», τονίζει σε ανακοίνωση της η ΕΔΕΚ αναφορικά με το προπαγανδιστικό βιβλίο της Προεδρίας της Τουρκίας.

Όπως αναφέρει η ΕΔΕΚ, «αποτελεί μνημείο ψεμάτων, διαστρεβλώσεων, ιστορικών ανακριβειών και εξευτελισμού του διεθνούς δικαίου, επιβεβαιώνει τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας, οι οποίες δεν στοχεύουν σε καμία περίπτωση στην εξεύρεση λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, αλλά σε διευθέτηση που να κατοχυρώνει τα συμφέροντα της».

«Για μια ακόμη φορά, η Τουρκία διαλύει τις ψευδαισθήσεις που τρέφουν κάποιοι στην Ελληνοκυπριακή και Ελλαδική πλευρά, ότι με τον κατευνασμό της κατοχικής δύναμης, θα επιτευχθεί λύση», προσθέτει ακόμη.

Παράλληλα η ΕΔΕΚ αναφέρει ότι, «αποδεικνύεται εκ νέου ότι, όσοι εγκληματικά διαλαλούν πως για την αποτυχία εξεύρεσης λύσης στο Κυπριακό, ευθύνεται η πλευρά μας, προσφέρουν το καλύτερο δώρο στην τουρκική προπαγάνδα».

«Το εν λόγω βιβλίο και οι δημόσιες, εμπρηστικές δηλώσεις Τούρκων και τουρκοκυπρίων αξιωματούχων, παραμονές των εξελίξεων στο Κυπριακό, πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη από την πλευρά μας, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι παγίδες, που πολύ πιθανό να βρεθούν ενώπιον μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Σε πλήρη εγρήγορση oι Αρχές για τις συλλήψεις των Αζέρων-Πώς τοποθετείται η Κυβέρνηση
Συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Βουλής ο Χαν-«Η ΕΕ μπορεί να προσφέρει πολλά στη λύση του Κυπριακού»
Έφαγε πόρτα από τον Τατάρ ο Χαν, βρίσκεται σε επαφή με την Άγκυρα-«Υψηλή προστιθέμενη αξία από την εμπλοκή της ΕΕ»
Η Λευκωσία αναλαμβάνει τη συνάντηση των Δημοτικών Γραμματέων της Ευρώπης 2026
Με μηνύματα αισιοδοξίας στο Προεδρικό ο Χαν-«Η λύση είναι προς το συμφέρον της Κύπρου, της ΕΕ και των γειτόνων»
Μόνο… αεροπορική η κινητικότητα στο Κυπριακό-Στην Κύπρο ο Χαν, αναμένεται και η Ολγκίν
Ομόφωνη εκλογή Τορναρίτη ως ένας εκ των Αντιπροέδρων της ΚΣΣΕ για το 2025
Για στεγαστικά σχέδια ΥΠΕΣ συζήτησαν Πρόεδρος και Σύνδεσμος Ανάπτυξης Ακινήτων
Εκτίμηση πως το Ιράν δεν θα κλείσει τα Στενά του Ορμούζ-«Θα συνάσπιζε εναντίον του μεγάλο αριθμό κρατών»
Παρακολουθεί τις εξελίξεις και αξιολογεί όλα τα δεδομένα για ενδεχόμενο κλείσιμο των στενών του Ορμούζ η Κύπρος