Προανήγγειλε εξελίξεις για το Κυπριακό ακόμη και εντός Αυγούστου ο ΠτΔ-«Εμείς είμαστε πανέτοιμοι»

Ενδεχομένως, σύντομα να έχουμε κάποιες εξελίξεις ακόμη και εντός Αυγούστου-αρχές Σεπτεμβρίου στο Κυπριακό, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, δηλώνοντας ότι «εμείς είμαστε πανέτοιμοι».

Σε συνάντηση με τους αρχηγούς των Διπλωματικών Αποστολών της Κυπριακής Δημοκρατίας στο εξωτερικό, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών με δική μας πρωτοβουλία.

Είπε επίσης ότι θα συζητούσαν θέματα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το 2026, σημειώνοντας ότι «ξεκινήσαμε προετοιμασίες, ενώ έχουμε και την Προεδρία των MED9 κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνουν στην Κύπρο, Υπουργικές Συναντήσεις και η Σύνοδος των Αρχηγών των Κρατών».

Πρόσθεσε ότι εν εξελίξει βρίσκεται και «η πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο προς τη Γάζα, ένα ιδιαίτερα σημαντικό θέμα, διότι υποδεικνύει στην πράξη ένα στόχο που προσπαθούσαμε αρκετά τα τελευταία χρόνια να αναδείξουμε. Σε συνδυασμό με αυτό είναι και οι συζητήσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή  για τη σύνθεση της νέας Επιτροπής, με κάποια καινούργια χαρτοφυλάκια που εισηγείται η Πρόεδρος της Επιτροπής και που σχετίζονται και με τη δική μας προσπάθεια.

Η συζήτηση έγινε παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών, Κωνσταντίνου Κόμπου και της Υφυπουργού για Ευρωπαϊκά Θέματα, Μαριλένας Ραουνά.

Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού που επισκέπτεται την Κύπρο με Επικεφαλής τον Πολιτειακό Γερουσιαστή Λεωνίδα Ραπτάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε στήριξη αθλητών Ολυμπιακών/Παραολυμπιακών Αγώνων ο ΠτΔ
Εξέφρασε έντονη προσήλωση για λύση ο ΠτΔ-«Διασφαλίζεται η προοπτική της Κύπρου με επίλυση Κυπριακού»
Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών