Συνελήφθη ακόμη ένας, ελεύθερος άλλος για τη βομβιστική επίθεση σε αξιωματικό των Κεντρικών Φυλακών

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου, προχώρησε τη Δευτέρα η Αστυνομία, σχετικά με τη βομβιστική επίθεση σε όχημα αξιωματικού των Κεντρικών Φυλακών, που σημειώθηκε στις 4 Ιουλίου 2024.

Σε ανακοίνωση της η Αστυνομία αναφέρει πως, πρόκειται για 27χρονο κάτοικο Λευκωσίας, ο οποίος συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν και τελούν ήδη υπό οκταήμερη κράτηση, άλλα τρία πρόσωπα, ηλικίας 31, 39 και 42 ετών, δύο εξ αυτών είναι υπόδικοι στις Κεντρικές.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, άλλο ένα πρόσωπο, το οποίο συνελήφθη και τελούσε υπό κράτηση για την ίδια υπόθεση, απολύθηκε χθες, χωρίς να κατηγορηθεί στο παρόν στάδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χειροπέδες σε τέσσερα πρόσωπα για την βόμβα σε αξιωματικό των Φυλακών-Οι δύο κρατούμενοι των Κεντρικών

Υπενθυμίζεται πως, οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής ενώπιον του Δικαστηρίου.

Με βάση τα όσα ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης, τα βλέμματα του ΤΑΕ Λευκωσίας στράφηκαν προς 42χρονο υπόδικο για την δολοφονία του Θανάση Καλογερόπουλου, αφού ο αξιωματικός των Φυλακών, σε κατάθεση του μετά τη βομβιστική επίθεση, εξέφρασε υποψίες εναντίον του. Και αυτό διότι, όπως ισχυρίστηκε, είχε εντοπίσει κινητό στο κελί του κατά τον Μάιο, ωστόσο δεν τον άφησε να το κατάσχει, «παραγκωνίζοντας τον», ενώ την επόμενη ημέρα, είχε παραδώσει ο ίδιος ο 42χρονος ένα κινητό τηλέφωνο, που ήταν σπασμένο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η κατάθεση δεσμοφύλακα και το ηχητικό που ενέπλεξαν κρατούμενους στην βόμβα-Στην εξίσωση μπήκε πληροφοριοδότης

Λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 8 Ιουνίου, είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στο όχημα γείτονα του, ο οποίος όμως δεν εξερράγη, με τον αξιωματικό να ισχυρίζεται πως άκουσε στις Φυλακές πως η βόμβα προοριζόταν για τον ίδιο. Περίπου ένα μήνα μετά, στις 4 Ιουλίου, ο αξιωματικός δέχθηκε βομβιστική επίθεση στο όχημα του που βρισκόταν σταθμευμένο στον Αρχάγγελο, εξού και έστρεψε τις υποψίες του προς τον 42χρονο, ο οποίος από την πλευρά του, αρνείται κατηγορηματικά τα όσα του καταλογίζονται.

Σε ό,τι αφορά τον 39χρονο, δεύτερο κρατούμενο που καταδικάστηκε για απόπειρα φόνου στην που διαπράχθηκαν στις 8 Ιουνίου του 2023 στην Αγία Νάπα, ο ανακριτής της υπόθεσης τον χαρακτήρισε «ως ιθύνων νου», λέγοντας πως είναι το πρόσωπο που οργάνωσε την εγκληματική ενέργεια, σε συνεργασία με τα άλλα δύο πρόσωπα που συνελήφθησαν και είναι εκτός Φυλακών, εκ των οποίων ο ένας συνελήφθη μετά από αξιολόγηση κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης και ο άλλος λόγω συνομιλιών που εντοπίστηκαν στο κινητό του κρατούμενου.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης, τρεις μέρες μετά την βομβιστική επίθεση, στις 9 Ιουλίου, διενεργήθηκαν έρευνες στις Φυλακές και στην κατοχή του 39χρονου είχε εντοπιστεί κινητό τηλέφωνο, το οποίο αποστάλθηκε για δικανικό έλεγχο, ενώ κατά τη σύλληψη του τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής, εντοπίστηκαν και πάλι στην κατοχή του δύο κινητά τηλέφωνα.

Στις 18 Ιουλίου, εκδόθηκαν τα αποτελέσματα του δικανικού ελέγχου στο κινητό που βρέθηκε κατά την πρώτη έρευνα και σε αυτά εντοπίστηκε ηχητικό μήνυμα, στις 8 Ιουλίου, στην εφαρμογή whatsapp, όπου ο 39χρονος, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ανακριτής, είπε στον τέταρτο ύποπτο πως «ο ... (πρώτος ύποπτος, 42χρονος) ψάχνει πιο δυνατά εκρηκτικά να ξανά κάνει δουλειά». Στο ηχητικό, όπως λέχθηκε, ο 39χρονος απάντησε με «φατσούα».

Στις 23 Ιουλίου, σύμφωνα πάντα με την εκδοχή της Αστυνομίας, λήφθηκε πληροφορία «υψηλής αξιοπιστίας», όπως ανέφερε ο ανακριτής, η οποία ενέπλεκε τον 39χρονο ως το πρόσωπο που οργάνωσε την εγκληματική ενέργεια, σε συνεργασία με τον τρίτο και τέταρτο πρόσωπο. Επίσης, ο πληροφοριοδότης έκανε λόγο για καθημερινή επικοινωνία του 39χρονου με τον τέταρτο ύποπτο, ενώ ισχυρίστηκε πως ο κατάδικος διατηρούσε συγκεκριμένο αριθμό κινητού τηλεφώνου, ωστόσο άλλαξε συσκευή στις 4 Ιουλίου, δηλαδή την ημέρα που ο αξιωματικός δέχθηκε την βομβιστική επίθεση.

Πέραν των πιο πάνω, σε παράλληλες έρευνες σε κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, ο ανακριτής ανέφερε πως εντοπίστηκε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, χρώματος πορτοκαλί, να διαφεύγει από την σκηνή λίγα δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη. Ακολουθώντας την πορεία της, αναφέρθηκε πως έφτασε στους Εργάτες σε εννέα λεπτά, ενώ από εξέταση άλλων CCTV, εντοπίζεται μοτοσικλέτα, ίδιου τύπου και χρώματος, να αναχωρεί από το χωριό, σε χρονικό πλαίσιο πριν την έκρηξη της βόμβας.

Η εν λόγω μοτοσικλέτα είναι πανομοιότυπη με αυτή που κατέχει ο ύποπτος που συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος, ο οποίος διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον τέταρτο, ενώ στην κατοχή του τελευταίου εντοπίστηκε το όχημα της συζύγου του 39χρονου κατάδικου, με το οποίο φαίνεται να διακινείτο.

Ωστόσο από περαιτέρω έρευνες, ο νεαρός ο οποίος φαίνεται να έχει πανομοιότυπη μοτοσικλέτα με τον φερόμενο δράστη, η οποίος εξαρχής αρνείτο πεισματικό οποιαδήποτε εμπλοκή, αφέθηκε ελεύθερος αφού διαπιστώθηκε πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βομβιστική επίθεση στο όχημα αξιωματικού των Κεντρικών Φυλάκων

Δειτε Επισης

Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pics)
Έφτασε στην Κύπρο φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 23χρονο (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο στη Σκαρίνου
Ολονύκτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Λατσιών-Πέρα Χωρίου Νήσου
Νομικοί αναλύουν την απόφαση για παύση του Οδυσσέα-Εντύπωση προκάλεσε η σκληρότητα του λεκτικού
Επιτυχής η πρώτη εθνική άσκηση κυβερνοασφάλειας
Υπό κράτηση άλλοι τρεις ύποπτοι για τα επεισόδια στο στάδιο «Αλφαμέγα»
Κατάφερε να ξεγελάσει 23χρονη και να της κλέψει το κινητό-Χειροπέδες σε 25χρονο
Βανδαλισμοί στα γραφεία της Ισότητας στη Λευκωσία (pics)