«Θα ήθελα να σας φιλοξενήσω στη χώρα μου το συντομότερο»-Ο Ερντογάν συνάντησε τον Πούτιν

«Θα ήθελα να σας φιλοξενήσω στη χώρα μου το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν τον οποίο συνάντησε στην Αστάνα όπου μετέβη για την 24η Σύνοδο των Αρχηγών Κρατών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης. 

Ο Τούρκος Πρόεδρος συναντώντας τον Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πως «δεν έχουμε δει τον αγαπημένο μου φίλο για πολύ καιρό. Είχαμε επαφές μέσω τηλεφωνικής διπλωματίας. Αλλά οι φίλοι μας είναι συνεχώς σε επαφή μεταξύ τους. Οι Υπουργοί μας διατηρούσαν συνεχώς επαφές». 

Αναφερόμενος στη συνεργασία των δύο χωρών στην πυρηνική ενέργεια, ο κ. Ερντογάν είπε πως «θα κάνουμε σοβαρά βήματα για τους πυρηνικούς σταθμούς. Κάνουμε συζητήσεις για τον πυρηνικό σταθμό της Σινώπης. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε σοβαρά βήματα σε αυτό το θέμα. Για το θέμα αυτό, ο Υπουργός μας για την Ενέργεια και τους Φυσικού Πόρους συνεχίζει τις συζητήσεις του με τον ομόλογό του».

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «εν τω μεταξύ, οι σχέσεις ιδίως μεταξύ της BOTAŞ και της GAZPROM συνεχίζονται σε εγκάρδιο κλίμα. Αυτός ο όγκος των 55 δις δολαρίων δεν είναι πολύ σημαντικός για εμάς. Στόχος μας ήταν να φτάσουμε τα 100 δις δολάρια. Πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε αυτά τα 100 δις δολάρια. Έχουμε τέτοιες δυνατότητες».

Αναφερόμενος στον τουρισμό, επεσήμανε ότι «ήταν πολύ σημαντικό για εμάς ότι ήρθαν στη χώρα μας περίπου 7 εκατομμύρια τουρίστες. Είναι σημαντικό να φιλοξενούμε Ρώσους τουρίστες στην Τουρκία. Η ειλικρίνειά μας σε αυτό το θέμα συνεχίζεται με την ίδια αποφασιστικότητα. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Αρκεί οι Ρώσοι τουρίστες να είναι ικανοποιημένοι με την Τουρκία».

Ο Ερντογάν απευθυνόμενος στον Ρώσο ομόλογό του είπε: «Πέρα από αυτή τη ζεστή σχέση μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, θα ήθελα να σας φιλοξενήσω στη χώρα μου το συντομότερο δυνατό».

Ο Ρώσος Πρόεδρος είπε από την πλευρά του ότι «παρ' όλες τις δυσκολίες, οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας αναπτύσσονται και προχωρούν βήμα με βήμα. Υπήρξε μείωση στον όγκο του εμπορίου μέσα σε λίγους μήνες, αλλά ο ετήσιος όγκος εμπορίου είναι 55 δισεκατομμύρια δολάρια, Τα έργα μας υλοποιούνται με προγραμματισμένο τρόπο, ανυπομονούμε για το μέλλον», επεσήμανε.

Δειτε Επισης

Νέος πρόεδρος του Ιράν ο μεταρρυθμιστής Μασούντ Πεζεσκιάν
Τι προβλέπει η αναθεωρημένη πρόταση συμφωνίας για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων
Διακοπή υδροδότησης στην πόλη Σούμι εξαιτίας ρωσικού πλήγματος
Μπάιντεν: H επίδοσή του στο ντιμπέιτ με τον Τραμπ ήταν μια κακή παρένθεση
Πρώτη δημόσια εμφάνιση για τον πρωθυπουργό Φίτσο μετά την απόπειρα δολοφονίας του τον Μάιο
BINTEO: Η αστυνομία του Ισημερινού απελευθέρωσε 49 ανθρώπους που είχαν απαχθεί από ένα καρτέλ
Τουλάχιστον 12 νεκροί και 55 τραυματίες σε επιθέσεις σε Ντονέτσκ και Λουχάνσκ
Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ζητά ο νέος Βρετανός υπουργός Εξωτερικών
Ο διοικητής της Μοσάντ ολοκλήρωσε τις επαφές του στο Κατάρ, θετική σε συμφωνία η Χαμάς
Ανοιχτός δηλώνει ο Πούτιν σε διπλωματική λύση για Ουκρανία