ΒΙΝΤΕΟ: Αυτό είναι το drone που κατέπεσε και πιθανόν προκάλεσε την πυρκαγιά στα Γλυκά Νερά

Από πτώση ενός drone τύπου SARISA SRS-1A της εταιρείας SAS, φέρεται να ξέσπασε η πυρκαγιά το μεσημέρι της Τετάρτης στα Γλυκά Νερά, η οποία και οριοθετήθηκε από ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Τον ίδιο τύπο drone έχει και η Πυροσβεστική υπηρεσία με το εν λόγω μη επανδρωμένο όχημα να είναι η στρατιωτική έκδοση, που πιστοποιήθηκε από το ΝΑΤΟ ως εκτοξευτής ρουκετών. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές της εταιρείας, ο χρόνος πτήσης εξαρτάται από το φορτίο, την αποστολή και τις συνθήκες, αλλά σε κάθε περίπτωση ξεπερνά τα 20 λεπτά με μέγιστο φορτίο. Το SARISA SRS-1A προωθείται εμπορικά στη διεθνή αγορά των οπλισμένων drone, στην κατηγορία των συστημάτων χαμηλού κόστους. Το drone, σύμφωνα με το εμπορικό του φυλλάδιο μπορεί να εξοπλιστεί με μονό ή διπλό εκτοξευτή ρουκετών, συμπεριλαμβανόμενης της ρουκέτα 2,75 ιντσών HYDRA 70.

Nα σημειωθεί πως το ελληνικό drone παρουσιάστηκε το 2021 στην έκθεση DEFEA ενώ φέτος συμμετέχει στη Eurosatory 2024 στο Παρίσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Από πτώση drone η πυρκαγιά που ξέσπασε στα Γλυκά Νερά-Τέσσερις συλλήψεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια παρέα τεσσάρων ατόμων χειριζόταν το εν λόγω drone το οποίο, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, έπεσε σε δασώδη έκταση με αποτέλεσμα πιθανόν να ξεσπάσει φωτιά, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζουν οι αρχές. Πρόκειται για ιδιώτες που πήγαν με βανάκι να πετάξουν το drone, κάνοντας δοκιμαστική πτήση.

drone_glykanera2

Μάλιστα, την ώρα που μετέβαιναν στο σημείο οι αστυνομικοί Βορειοανατολικής Αττικής, εντόπισαν αυτά τα τέσσερα άτομα που έφευγαν γρήγορα από την περιοχή.

Τότε οι αστυνομικοί τους σταμάτησαν και στη συνέχεια, κατόπιν ελέγχου, τους προσήγαγαν. Τους οδήγησαν στο ΑΤ Παιανίας ενώ έχει ενημερωθεί και η Πυροσβεστική.

Σημειώνεται πως η φωτιά στα Γλυκά Νερά, οριοθετήθηκε σε λιγότερο από δύο ώρες, μετά την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής αφού στο σημείο έσπευσαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις ενώ επιχείρησαν και εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα, έσπευσαν 100 πυροσβέστες με 6 πεζοπόρα τμήματα και 25 οχήματα ενώ συνέδραμαν και 9 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.

Αν και η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά σε οικισμό, δεν πήγε προς τον αστικό ιστό, καθώς δεν υπήρχε αέρας στο σημείο.

glika-nera-fotia__1_

glika-nera-fotia__2_

nera

fotia

glika-nera__1_

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του τοπογράφου στην Ελλάδα-Προσήχθη βασικός ύποπτος
Καταδικάστηκε συνταξιούχος που παρενόχλησε σεξουαλικά δύο 15χρονες-Κατέβασε το παντελόνι του και έκανε άσεμνες χειρονομίες
Άγρια καταδίωξη με μετανάστες και διακινητή ανοιχτά της Χίου-Πυροβόλησαν κατά λιμενικών
ΥΠΕΞ Ελλάδας: Καινοφανής η απόφαση Αλβανίας για αφαίρεση αξιώματος Μπελέρη
Ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο στον 32χρονο για το θάνατο του Γιώργου στην Κρήτη
«Δεν έχω φοροδιαφύγει, δεν με κάλεσαν ποτέ για εξηγήσεις»-Η περιουσία του Ρέμου δεσμεύτηκε για φοροδιαφυγή
Δεσμεύτηκε η περιουσία δημοφιλούς τραγουδιστή για φοροδιαφυγή 1,5 εκατ. ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος
BINTEO: Οδηγός ξυλοκόπησε τον τέως δήμαρχο Ραφήνας και τον παρέσυρε με το αυτοκίνητο
Αποφασισμένος και ψύχραιμος ο εκτελεστής του Στάθη-Τον σκότωσε πάνω από τη μηχανή στοχεύοντας με το ένα χέρι
Κατέθεσε μήνυση εις βάρους του Αυγενάκη ο υπάλληλος του αεροδρομίου-«Ήταν εκτός εαυτού, με απείλησε»