Με απόφαση Μητσοτάκη διαγράφεται από τη ΝΔ ο Αυγενάκης για τη χειροδικία στο αεροδρόμιο

Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη τίθεται εκτός της ΚΟ της ΝΔ ο Λευτέρης Αυγενάκης μετά το επεισόδιο με τη χειροδικία που είχε ο πρώην υπουργός στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, επειδή έχασε την πτήση του.

Μετά τη δημοσιοποίηση του επίμαχου βίντεο με το επεισόδιο που είχε ο Λ. Αυγενάκης στο αεροδρόμιο, ο πρωθυπουργός δέχθηκε εισηγήσεις για να προχωρήσει στη διαγραφή του γαλάζιου βουλευτή από την Κρήτη.

Τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωση την απόφασή του για διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο υπουργείο Υγείας.

Εξηγήσεις ζήτησαν Τασούλας, Καλαφάτης

Εξηγήσεις από τον Λευτέρη Αυγενάκη για την αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά του ζήτησε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ενώ και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης τον καλέσει για εξηγήσεις.

Νωρίτερα ο Λευτέρης Αυγενάκης προχώρησε σε δήλωση με την οποία έδινε εξηγήσεις για τη συμπεριφορά του απέναντι σε εργαζόμενο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην οποία αφού ζητά συγγνώμη «για την ένταση και την αναστάτωση» στη συνέχεια υποστηρίζει ότι «το περιστατικό παρέμεινε σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης μόνο».

Το βίντεο με το επεισόδιο με τον Λευτέρη Αυγενάκη

Η ανακοίνωση του Λευτέρη Αυγενάκη

«Λυπάμαι ξεκάθαρα και ζητώ συγνώμη για την ένταση και την αναστάτωση που προκλήθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο με υπάλληλο εταιρείας, στην προσπάθειά μου να μπορέσω να επιβιβαστώ στην πτήση μου για το Ηράκλειο.

Την ίδια στιγμή όμως, είμαι έκπληκτος από τις υπερβολές και ανακρίβειες που διακινούνται σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για περιστατικό "άγριου ξυλοδαρμού", "λιποθυμιών", "χειροδικιών" από μέρους μου.

Πράγματι υπήρξε ένα περιστατικό λεκτικής έντασης με υπάλληλο της εταιρείας καθώς δεν μου επέτρεψε να επιβιβαστώ επικαλούμενος ότι είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση, ενώ όπως με τα μάτια μου διαπίστωνα οι επιβάτες ήταν στη φυσούνα επιβίβασης.

Τέλος αρνείτο κατ’ επανάληψη να μου επιτρέψει τη δυνατότητα επικοινωνίας με προϊστάμενό του ή άλλο υπεύθυνο της αεροπορικής εταιρείας ως ύστατη προσπάθεια να καταφέρω να ταξιδέψω στην ώρα μου, κάτι που με οδήγησε να προσπαθήσω να πάρω το τηλέφωνο από τα χέρια του για να μιλήσω ο ίδιος.

Ωστόσο το περιστατικό παρέμεινε σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης μόνο».

Λίγο αργότερα ο Λευτέρης Αυγενάκης βγήκε και στην ΕΡΤ, ζητώντας συγγνώμη και λέγοντας ότι θα ζητήσει ο ίδιος την άρση της ασυλίας του αν χρειαστεί.

«Ήταν μια ατυχέστατη στιγμή, με στενοχωρεί, με θλίβει, είμαι υποχρεωμένος απέναντι στον νόμο αν χρειαστεί να ζητήσω άρση της ασυλίας μου», είπε.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν την αποπομπή Αυγενάκη

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο με το επεισόδιο στο Ελ. Βενιζέλος και στο οποίο ήταν πρωταγωνιστής ο Λευτέρης Αυγενάκης ζήτησαν την αποπομπή του.

Ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του κάλεσε τον πρωθυπουργό να διαγράψει τον κ. Αυγενάκη και «να δεσμευτεί ότι δε θα τον προστατέψει μέσω της ψήφου των βουλευτών του, όταν συζητηθεί η άρση ασυλίας του».

Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει πως η ''συγγνώμη'' του κ. Αυγενάκη με 24 ώρες καθυστέρηση και αφού κλήθηκε για εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής, δεν πείθει. Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές, είναι προϊόν αλαζονείας και έχουμε χρέος να τις απομονώσουμε γιατί ενισχύουν την απαξίωση της πολιτικής.

Ανακοινώσεις ζητώντας την αποπομπή Αυγενάκη εξέδωσαν ΚΚΕ και Ελληνική Λύση.

Πηγή: Iefimerida

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βίντεο με την επίθεση Αυγενάκη σε υπάλληλο του αεροδρομίου στην Αθήνα-«Ζητώ συγγνώμη»

Δειτε Επισης

Αντίδραση Συνδέσμου Φυλακισμένων για την επιχείρηση στις Φυλακές-«Δεν επιτρέπεται έρευνα με γενική συγκατάθεση, παραβίαση δικαιωμάτων»
Χειροπέδες σε οκτώ πρόσωπα που καταζητούνταν για την άγρια συμπλοκή στη Λεμεσό
Η νέα Κυβέρνηση του Κιρ Στάρμερ-Ποιοι αναλαμβάνουν χαρτοφυλάκια επίσημα
Ο Στάρμερ σχηματίζει τη νέα Κυβέρνηση-Υπ. Οικονομικών η 45χρονη Ρέιτσελ Ριβς, υπουργός Εξωτερικών ο Λάμι
Ο Economist απαξιώνει τον Μπάιντεν, βάζει στη θέση του ένα «πι» και τον καλεί να αποσυρθεί
Καταδικάστηκε συνταξιούχος που παρενόχλησε σεξουαλικά δύο 15χρονες-Κατέβασε το παντελόνι του και έκανε άσεμνες χειρονομίες
Άγρια καταδίωξη με μετανάστες και διακινητή ανοιχτά της Χίου-Πυροβόλησαν κατά λιμενικών
Σκάνδαλο στη Γαλλία με τον θάνατο δύο παιδιών από μολυσμένες πίτσες-Ασκήθηκε δίωξη κατά της Nestlé France
ΥΠΕΞ Ελλάδας: Καινοφανής η απόφαση Αλβανίας για αφαίρεση αξιώματος Μπελέρη
Εκτός λίστας ο μάρτυρας που εμπλέκει συναυτουργό στην δολοφονία Ανδρονίκου-Απέσυρε τους ισχυρισμούς του