Σε Μύκονο και Ίο οι έρευνες για τα κίνητρα της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου

Σε Μύκονο και Ίο επικεντρώνονται οι έρευνες για τα κίνητρα της εν ψυχρώ δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου, στο Ψυχικό καθώς έμφαση δίνεται στην επαγγελματική δραστηριότητα του θύματος.

Αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν ότι το 80% αυτής της δραστηριότητας αφορά στη Μύκονο, ενώ έχει αναπτύξει επαγγελματική δραστηριότητα και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, όπως στην Πάρο αλλά και στην Ίο.

Ο 54χρονος είχε χρόνια σχέση με το «νησί των ανέμων». Είχε λόγω της δουλειάς του επαγγελματικές σχέσεις με τη δημοτική αρχή, με εργολάβους, με επιχειρηματίες και με μεσίτες στη Μύκονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών αναμένεται μάλιστα να βρεθεί σύντομα στη Μύκονο προκειμένου να διεξάγει έρευνες για τυχόν διενέξεις του θύματος και για υποθέσεις που είχε αναλάβει.

«Από εκείνη την μέρα μπήκε στο μάτι της μαφίας που ελέγχει το νησί»

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης, επίτιμος πρόεδρος Αστυνομικών Ν/Α Αττικής και η Δρ. Εγκληματολογίας και διευθύντρια CSI INSTITUTE, Κέλλυ Ιωάννου, μίλησαν στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τη μαφιόζικη εκτέλεση στο Ψυχικό.

Η εν ψυχρώ εκτέλεση στο Ψυχικό άφησε πίσω έναν νεκρό και πλείστα ερωτήματα, για το κίνητρο της μαφιόζικης, δολοφονικής επίθεσης, με τις αρχές να αναζητούν τις απαντήσεις στο παρελθόν του θύματος και στις επαγγελματικές δραστηριότητές του.

Ο 54χρονος ήταν από τους πιο γνωστούς τοπογράφους των Κυκλάδων και εκείνος με τη μεγαλύτερη δραστηριότητα στη Μύκονο.

«Δεν το έχουμε ξαναδεί αυτό»

Για την υπόθεση μίλησε στην εκπομπή και ο Γιώργος Καλλιακμάνης, επίτιμος πρόεδρος Αστυνομικών Ν/Α Αττικής.

«Δεν το έχουμε ξαναδεί αυτό. Σε όλες τις δολοφονίες με μηχανή πάντα είναι δύο. Αυτός ο άνθρωπος μόνος του σταματάει και με το ένα χέρι πυροβολεί, τελειώνει ο γεμιστήρας και βάζει και άλλο με σταθερό χέρι. Αυτά τα συμβόλαια δεν μπορεί να είναι φθηνά. Είναι φοβερό και το πώς διαφεύγει. Προσπαθούσαν οι αστυνομικοί να δουν τη διαφυγή του. Έχει πάει από στενά, έχει ανέβει σε πεζοδρόμια. Είχε πάει τουλάχιστον 2 φορές στο ίδιο σημείο με τα ίδια ρούχα τις προηγούμενες ημέρες, τα οποία τα πέταξε. Ήταν με ένα σκούτερ με πλαστές πινακίδες από το ίδιο σκούτερ».

Η Δρ. Εγκληματολογίας και διευθύντρια CSI INSTITUTE, Κέλλυ Ιωάννου, σχολίασε πως φαίνεται ο δράστης να είχε σχεδιάσει καλά την εκτέλεση ενώ με αυτόν τον τρόπο «περνά το μήνυμα», όπως χαρακτηριστικά είπε, προς συμμόρφωση των υπολοίπων.

Σε σχέση με το τι μπορεί να οδήγησε σε αυτό το συμβόλαιο θανάτου καθώς δεν πρόκειται για έναν άνθρωπο της νύχτας, ο Γιώργος Καλλιακμάνης είπε πως το θύμα είχε υποστεί και στο παρελθόν ξυλοδαρμούς.

«Το οργανωμένο έγκλημα είχε διεισδύσει στο νησί. Εδώ μιλάμε για πολεοδομία και εκεί υπήρχαν θέματα. Το αυτοκίνητο ήταν leasing αλλά το οδηγούσε μόνο το θύμα, οπότε δεν νομίζω να έγινε λάθος εκτέλεση. Τον έναν ξυλοδαρμό τον είχε καταγγείλει αλλά τον άλλον ξυλοδαρμό στην Μύκονο δεν τον είχε καταγγείλει. Η βαλλιστική θα δείξει εάν έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν το όπλο. Συνήθως στις εκτελέσεις δεν χρησιμοποιούνται όπλα που έχουν χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν».

Πηγή: In

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέα στοιχεία για τη δολοφονία στο Ψυχικό-Ο εκτελεστής περίμενε 1,5 ώρα τον 45χρονο και τον σκότωσε όταν πάρκαρε

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε οκτώ πρόσωπα που καταζητούνταν για την άγρια συμπλοκή στη Λεμεσό
Ο Στάρμερ σχηματίζει τη νέα Κυβέρνηση-Υπ. Οικονομικών η 45χρονη Ρέιτσελ Ριβς, υπουργός Εξωτερικών ο Λάμι
Ο Economist απαξιώνει τον Μπάιντεν, βάζει στη θέση του ένα «πι» και τον καλεί να αποσυρθεί
Καταδικάστηκε συνταξιούχος που παρενόχλησε σεξουαλικά δύο 15χρονες-Κατέβασε το παντελόνι του και έκανε άσεμνες χειρονομίες
Άγρια καταδίωξη με μετανάστες και διακινητή ανοιχτά της Χίου-Πυροβόλησαν κατά λιμενικών
Σκάνδαλο στη Γαλλία με τον θάνατο δύο παιδιών από μολυσμένες πίτσες-Ασκήθηκε δίωξη κατά της Nestlé France
ΥΠΕΞ Ελλάδας: Καινοφανής η απόφαση Αλβανίας για αφαίρεση αξιώματος Μπελέρη
Εκτός λίστας ο μάρτυρας που εμπλέκει συναυτουργό στην δολοφονία Ανδρονίκου-Απέσυρε τους ισχυρισμούς του
Με τον Μπαχτσελί στα κατεχόμενα για τα πανηγύρια της ντροπής ο Ερντογάν
Παραδέχθηκε την εμπλοκή του στις ληστείες με τον πυροσβεστήρα ο 18χρονος