Η Τουρκία στοχεύει σε ειρήνη και σταθερότητα στην Μέση Ανατολή, υποστηρίζει το ΥΠΕΞ της Τουρκίας

«Η Τουρκία στοχεύει στην εδραίωση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στη Μέση Ανατολή», υποστηρίζει το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών και προσθέτει πως οι ισχυρισμοί για την πολιτική της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή και τη Συρία στερούνται βασικής ιστορικής γνώσης.

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό Υπουργείο αναφέρει ότι «η εξωτερική μας πολιτική βασίζεται στα συμφέροντα του κράτους και του έθνους μας. Με βάση αυτή την αντίληψη, η Τουρκία στοχεύει στην εδραίωση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στη Μέση Ανατολή, όπου έχει ισχυρούς ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς. Το διεθνές δίκαιο, οι ανθρώπινες αξίες και η αναζήτηση της παγκόσμιας δικαιοσύνης είναι οι βασικές μας αρχές για τη χάραξη αυτής της πολιτικής».

«Η Τουρκία έχει επιδείξει από την αρχή μια στάση αρχών ενάντια στην ανθρωπιστική τραγωδία που συνέβη ως αποτέλεσμα της εμφύλιας αναταραχής στη Συρία. Η χώρα μας, που επικαιροποιεί την εξωτερική της πολιτική σε συνάρτηση με τα εθνικά της συμφέροντα, δεν διστάζει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα κατά των απειλών για την εθνική μας ασφάλεια», προσθέτει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «στις δημοκρατίες, είναι φυσικά δυνατό να συνεισφέρουμε στην εξωτερική πολιτική με εποικοδομητική κριτική. Ωστόσο, η διαστρέβλωση των γεγονότων για χάριν πολιτικού κέρδους και οι κατηγορίες που βασίζονται στον ιδεολογικό φανατισμό δεν μπορούν να αξιολογηθούν σε αυτό το πλαίσιο. Οι ισχυρισμοί που διατυπώνονται σχετικά με την πολιτική μας για τη Μέση Ανατολή και τη Συρία δεν έχουν καμία αναλυτική ποιότητα και στερούνται ακόμη και βασικής ιστορικής γνώσης».

Υποστηρίζεται ότι «η Τουρκία έχει καταφέρει να γίνει χώρα ειρήνης και σταθερότητας σε μια γεωγραφία που επί χρόνια έχει μετατραπεί επίτηδες σε δακτύλιο φωτιάς. Όχι μόνο η χώρα μας έχει μείνει έξω από τους πολέμους στην περιοχή, αλλά έχει ενισχύσει την ειρήνη και την ασφάλεια του έθνους μας και έχει αυξήσει την ευημερία του».

Η χώρα μας, συνεχίζει το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, «η οποία έχει αναπτύξει και τις αμυντικές της ικανότητες σε αυτή τη διαδικασία, έχει καταστεί ικανή να πολεμήσει την τρομοκρατία πέρα από τα σύνορά της, παρόλο που έχει αποτύχει στη δική της γεωγραφία». 

«Δεν πρέπει να παραβλέπεται ότι όσοι αγνοούν όλα αυτά τα γεγονότα και διατυπώνουν αβάσιμες κατηγορίες αποκλειστικά για πολιτικό όφελος έχουν γίνει αντιπρόσωποι των κυρίαρχων δυνάμεων που προσπαθούν να διεισδύσουν στην περιοχή μας. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα βήματά μας στην εξωτερική πολιτική σύμφωνα με τα συμφέροντα του κράτους και του έθνους μας», καταλήγει.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τρεις νεκροί και 20 τραυματίες στο μέτωπο του Ντονέτσκ στην Ουκρανία
Χειροπέδες σε οκτώ πρόσωπα που καταζητούνταν για την άγρια συμπλοκή στη Λεμεσό
Ο Στάρμερ σχηματίζει τη νέα Κυβέρνηση-Υπ. Οικονομικών η 45χρονη Ρέιτσελ Ριβς, υπουργός Εξωτερικών ο Λάμι
Ο Economist απαξιώνει τον Μπάιντεν, βάζει στη θέση του ένα «πι» και τον καλεί να αποσυρθεί
Καταδικάστηκε συνταξιούχος που παρενόχλησε σεξουαλικά δύο 15χρονες-Κατέβασε το παντελόνι του και έκανε άσεμνες χειρονομίες
Σκάνδαλο στη Γαλλία με τον θάνατο δύο παιδιών από μολυσμένες πίτσες-Ασκήθηκε δίωξη κατά της Nestlé France
Σε εξέλιξη στο Κρεμλίνο οι συνομιλίες Πούτιν-Όρμπαν
Εκτός λίστας ο μάρτυρας που εμπλέκει συναυτουργό στην δολοφονία Ανδρονίκου-Απέσυρε τους ισχυρισμούς του
Με τον Μπαχτσελί στα κατεχόμενα για τα πανηγύρια της ντροπής ο Ερντογάν
Παραδέχθηκε την εμπλοκή του στις ληστείες με τον πυροσβεστήρα ο 18χρονος