Πρόεδρος της Βουλής σε απόφοιτους: Οι γνώσεις σας τα εργαλεία για ένα καλύτερο μέλλον για όλους

Οι γνώσεις και οι εμπειρίες που έχουν αποκτήσει οι απόφοιτοι της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας είναι τα εργαλεία, για να διασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για όλους, δήλωσε την Τρίτη το βράδυ η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου στην τελετή αποφοίτησης της σχολής.

Χαρακτήρισε τους απόφοιτους της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών τολμηρούς "γιατί σε αυτό τον κόσμο του 21ου αιώνα, της ψηφιοποίησης, της αυτοματοποίησης, της τεχνητής νοημοσύνης, της ταχύτητας, της υπερπληρόφορησης και ταυτόχρονα της απαξίωσης των αξιών, ακόμη και των ιστορικών κατακτήσεων του παρελθόντος, εσείς επιλέξατε να ακολουθήσετε τον δύσκολο δρόμο των ανθρωπιστικών επιστημών" κίνηση που ενέχει όχι μόνο θάρρος, αλλά και όραμα και ευθύνη.

"Αυτή η επιλογή σας καθιστά φύλακες, πρεσβευτές και πρέσβειρες των αξιών που ξεχωρίζουν τον άνθρωπο από τις μηχανές, τα ρομπότ, την αυτοματοποίηση και καθίσταται αναγκαία για να επιφέρει το ισοζύγιο και ισορροπία που έχουμε ανάγκη", είπε. 

Ανέφερε ότι οι απόφοιτοι της σχολής έχουν "το κλειδί της προστασίας του ανθρώπου και της ανθρωπότητας από τη σκληρότητα και την αδιαφορία, από τα πισωγυρίσματα της μισαλλοδοξίας, της συνωμοσιολογίας, των ψευδών ειδήσεων και της διασποράς του αρνητισμού και του ισοπεδωτισμού μπροστά στις σύγχρονες προκλήσεις. Αυτή είναι και η απάντηση στο ερώτημα γιατί να ακολουθήσει κανείς τις ανθρωπιστικές επιστήμες μπροστά στην κατά τρόπο επικράτηση των θετικών επιστημών ή την παντοδυναμία της οθόνης και των social media".

Αναφέρθηκε και στην προσφορά των καθηγητών και καθηγητριών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, σημειώνοντας ότι το διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Λευκωσίας επιτελεί σπουδαίο έργο με υψηλού επιπέδου προγράμματα σπουδών, ενώ η συνεργασία του με ένα ευρύ φάσμα εγχώριων και διεθνών φορέων, απόλυτα εναρμονισμένων με τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής και αγοράς εργασίας προετοιμάζει τους χιλιάδες φοιτητές – φοιτήτριές του για μια καριέρα συνυφασμένη με τις απαιτήσεις της εποχής. Ο διεθνής του χαρακτήρας επιβεβαιώνεται απόλυτα και από τους σχεδιασμούς για έναρξη λειτουργίας παραρτήματος στην Αθήνα την επόμενη χρονιά, κατά το έτος 2025, πρόσθεσε η κ. Δημητρίου.

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε οκτώ πρόσωπα που καταζητούνταν για την άγρια συμπλοκή στη Λεμεσό
Συγχαρητήρια Κόμπου προς νέο υπουργό Εξωτερικών Αιγύπτου
Ο Στάρμερ σχηματίζει τη νέα Κυβέρνηση-Υπ. Οικονομικών η 45χρονη Ρέιτσελ Ριβς, υπουργός Εξωτερικών ο Λάμι
Σημαντική συμφωνία συμπαραγωγής στην Κύπρο βραβευμένου από την FRONTEX συστήματος εντοπισμού και απενεργοποίησης Drones
Ευχαριστίες Kομπου στην Ιταλία για τη συνεισφορά στον θαλάσσιο διάδρομο
Ο Economist απαξιώνει τον Μπάιντεν, βάζει στη θέση του ένα «πι» και τον καλεί να αποσυρθεί
Καταδικάστηκε συνταξιούχος που παρενόχλησε σεξουαλικά δύο 15χρονες-Κατέβασε το παντελόνι του και έκανε άσεμνες χειρονομίες
Σκάνδαλο στη Γαλλία με τον θάνατο δύο παιδιών από μολυσμένες πίτσες-Ασκήθηκε δίωξη κατά της Nestlé France
Συγχαρητήρια Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας ΗΒ σε Στάρμερ για εκλογική του νίκη
Τατάρ: Πολύ θετική και εποικοδομητική η συνάντηση με Αλίεφ