Προανήγγειλε μέτρα για την υπογεννητικότητα ο Πρόεδρος-Συνεχής αξιολόγηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στην έγκριση πρότασης για πρόσληψη ωρομίσθιου προσωπικού για κάλυψη των αναγκών του Τμήματος Δασών θα προχωρήσει το Υπουργικό σήμερα σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη ενώ αναμένεται επίσης να εγκριθούν νομοσχέδια για αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε επίσης ότι τον Σεπτέμβριο θα ανακοινωθούν μέτρα για αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας. 

Απευθυνόμενος στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι ξεκίνησε η υλοποίηση της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ελπίζουμε να οδηγήσει στα αποτελέσματα που επιδιώκουμε στην περίπτωση της καθημερινότητας τη ζωής του πολίτη.

Πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση θα τολμήσει να προχωρήσει και σε άλλες αλλαγές, για να υπάρξει εύρυθμη λειτουργία. «Αξιολογείται συνεχώς και όποιες αλλαγές χρειάζεται να γίνουν θα γίνουν», είπε.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η πρώτη πολεοδομική άδεια στη Λευκωσία χρειάστηκε μιάμιση ώρα για να εκδοθεί, κάνοντας λόγο για θετική εξέλιξη, καθώς αντιμετωπίζεται και μέσα από τη μεταρρύθμιση και η γραφειοκρατία, πέραν των όλων άλλων μέτρων που λαμβάνονται και από το Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και οριζόντια σε όλα τα Υπουργεία.

Είπε ότι από την ατζέντα σήμερα ξεχωρίζει η πρόταση του Υπουργείου Γεωργίας για το Τμήμα Δασών, το οποίο θα ενισχυθεί με περισσότερο προσωπικό, στη βάση συγκεκριμένης αξιολόγησης.

«Την είδαμε (την πρόταση) και προκύπτει ανάγκη για περισσότερο προσωπικό και θα προχωρήσουμε με τη πρόσληψη ωρομίσθιων για την κάλυψη των αναγκών, με τη σύμφωνη γνώμη πάντα του Υπουργείου Οικονομικών», είπε.

Ο Πρόεδρος χαρακτήρισε σημαντική και την πρόταση για το θέμα της επιδότησης για αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας.

«Θα έχουμε και άλλες προτάσεις. Θυμάστε ότι, επειδή εμπλέκονται και πολλά Υπουργεία, τον Σεπτέμβριο αναμένω να ανακοινώσουμε μέτρα για αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας», ανέφερε.

Όπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το ποσοστό γεννήσεων χρειαζόμαστε να είναι τουλάχιστον στο 2,1% για να υπάρχει αναπλήρωση του πληθυσμού κάθε 25 χρόνια.

«Είμαστε στο 1,3%, είμαστε αρκετά πίσω και χρειάζεται ολιστική προσέγγιση. Τον Σεπτέμβριο αναμένω τις εισηγήσεις σας για να προχωρήσουμε σε ανακοινώσεις», ανέφερε.

Ο Πρόεδρος είπε ότι για το θέμα της αδήλωτης εργασίας, θα σταλούν νομοσχέδια στη Βουλή τα οποία θα εγκριθούν σήμερα από το Υπουργικό.

«Αγγίζει (το θέμα) και την παραοικονομία, που έχει υψηλό ποσοστό στην Κύπρο, και ελπίζουμε να υπάρξει και άμεση ψήφιση από τη Βουλή, για να ενισχύσει αυτή την προσπάθεια που κάνουμε από την πρώτη μέρα, διότι η αδήλωτη εργασία αγγίζει την παραοικονομία και το μεταναστευτικό και πολλές άλλες πτυχές», ανέφερε

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε οκτώ πρόσωπα που καταζητούνταν για την άγρια συμπλοκή στη Λεμεσό
Συγχαρητήρια Κόμπου προς νέο υπουργό Εξωτερικών Αιγύπτου
Ο Στάρμερ σχηματίζει τη νέα Κυβέρνηση-Υπ. Οικονομικών η 45χρονη Ρέιτσελ Ριβς, υπουργός Εξωτερικών ο Λάμι
Σημαντική συμφωνία συμπαραγωγής στην Κύπρο βραβευμένου από την FRONTEX συστήματος εντοπισμού και απενεργοποίησης Drones
Ευχαριστίες Kομπου στην Ιταλία για τη συνεισφορά στον θαλάσσιο διάδρομο
Ο Economist απαξιώνει τον Μπάιντεν, βάζει στη θέση του ένα «πι» και τον καλεί να αποσυρθεί
Καταδικάστηκε συνταξιούχος που παρενόχλησε σεξουαλικά δύο 15χρονες-Κατέβασε το παντελόνι του και έκανε άσεμνες χειρονομίες
Σκάνδαλο στη Γαλλία με τον θάνατο δύο παιδιών από μολυσμένες πίτσες-Ασκήθηκε δίωξη κατά της Nestlé France
Συγχαρητήρια Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας ΗΒ σε Στάρμερ για εκλογική του νίκη
Τατάρ: Πολύ θετική και εποικοδομητική η συνάντηση με Αλίεφ