Πανικός στα ΜΚΔ για τα περί εξαπάτησης από τη Metamax-Πώς λειτουργεί η γνωστή πλατφόρμα

Πανικός επικρατεί εδώ και δύο περίπου 24ωρα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για τη φερόμενη κατάρρευση της πυραμίδας Metamax, στην οποία επένδυσαν πάρα πολλοί χρήστες, ανάμεσα στους οποίους και αρκετοί Κύπριοι, οι οποίοι φαίνεται να έχασαν τα λεφτά που επένδυσαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Έρευνες Αστυνομίας για τη γνωστή εταιρεία «πυραμίδα»-Δόθηκαν οδηγίες για λήψη καταθέσεων

Μάλιστα, αρκετοί χρήστες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης δηλώνουν πως συμμετείχαν στην συγκεκριμένη πυραμίδα και έχασαν χρήματα μετά την εξαφάνιση της από τον διαδικτυακό χάρτη. Οι καταγγελίες που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο, κινητοποίησαν την Αστυνομία, η οποία έχει ήδη αρχίσει έρευνα για το περιστατικό.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε αρμόδια αστυνομική πηγή, έχουν δοθεί οδηγίες στα κατά επαρχία Τμήματα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων, ώστε να λαμβάνουν παράπονα από πολίτες που ενδεχομένως να εξαπατήθηκαν από επιτήδειους, ώστε να επενδύσουν στην συγκεκριμένη πυραμίδα και στη συνέχεια αφού ξεκαθαρίσει ο συνολικός αριθμός παραπόνων, θα γίνει αξιολόγηση της κατάστασης και θα διερευνηθούν όλα τα στοιχεία που θα τεθούν ενώπιον των Αρχών.

Με μια ματιά στο διαδίκτυο, ορισμένοι πολίτες δακτυλοδείχνουν συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία τους προσέγγισαν για να επενδύσουν στην πυραμίδα, για τα οποία οι Αρχές αναμένεται να διερευνήσουν την εμπλοκή τους, αναλόγως και των επίσημων καταγγελιών που θα τεθούν ενώπιόν τους.

Πώς λειτουργούσε το Metamax

Στο διαδίκτυο μπορεί κανείς να βρει αρκετά βίντεο, που περιγράφουν τον τρόπο που λειτουργούσε το Metamax, το οποίο υποσχόταν υψηλά και γρήγορα κέρδη σε όσους επένδυαν.

Ουσιαστικά, ο καθένας μπορούσε να δημιουργήσει ένα λογαριασμό στο Metamax, μέσω του οποίου θα μπορούσε να αγοράσει ένα από τα τέσσερα διαθέσιμα πακέτα που υπήρχαν. Στο πιο μικρό πακέτο κάποιος μπορούσε να επενδύσει 90 δολάρια, ενώ στο πιο μεγάλο το ποσό έφθανε στα 1200 δολάρια.

Αναλόγως του πακέτου που ήθελε να αγοράσει ο κάθε «επενδυτής», στη συνέχεια θα έπρεπε να βαθμολογεί με πέντε αστέρια βίντεο που εμφάνιζε η πλατφόρμα και όταν ολοκλήρωνε τη βαθμολόγησή του, του επιστρέφονταν χρήματα.

Για παράδειγμα στο πακέτο των 90 δολαρίων, θα έπρεπε να βαθμολογήσει πέντε βίντεο με πέντε αστέρια και στη συνέχεια θα του επιστρέφονταν 60 σεντ του δολαρίου για κάθε βίντεο που βαθμολογούσε. Έτσι, με τα πέντε βίντεο ανά ημέρα, θα μπορούσε να λαμβάνει ως κέρδος τρία δολάρια. Ως εκ τούτου, σε ένα μήνα θα έκανε απόσβεση το ποσό που έδωσε, ενώ σε τρεις μήνες, που είναι διαρκεί η συνδρομή, θα κέρδιζε τα τριπλάσια χρήματα απ’ αυτά που επένδυσε, εφόσον έκανε την διαδικασία καθημερινά.

Όπως είναι λογικό, όσο μεγαλύτερο πακέτο αγόραζε κάποιος, τόσο μεγαλύτερο ήταν το κέρδος που του υποσχόταν η πυραμίδα, ώστε να δελεαστεί και να το αγοράσει.

Εδώ και κάποιες μέρες, ξεκίνησαν διάφορες αναφορές για την εταιρεία, με αναφορές περί κλεισίματός της, με την ίδια να μην έχει τοποθετηθεί επίσημα για οτιδήποτε, αφού η τελευταία ανακοίνωσή της έγινε στις 28 Ιουνίου και αναφέρει πως προσκαλεί όλους τους εταίρους να μεταβούν στη Μανίλα, όπου θα ανοίξει σύντομα το Metamax Asian.

Πλέον αναμένονται τόσο οι εξετάσεις της Αστυνομίας για τα πρόσωπα που φέρονται να επηρεάζονται στην Κύπρο, όσο και ποιες θα είναι οι επόμενες ενέργειες ή ανακοινώσεις από πλευράς της εταιρείας.

Δειτε Επισης

Ενημέρωσε τους Αρχηγούς ο Πρόεδρος για το Κυπριακό-Επί τάπητος και το θέμα των σφετερισμών
Αναμμένο αποτσίγαρο προκάλεσε πυρκαγιά στο Κρατικό δάσος Πάφου-Τέθηκε έγκαιρα υπό έλεγχο
Διαβεβαιώσεις Ιωάννου για Τ.Α.-«Παρά τα μικροπροβλήματα όλα κυλούν ομαλά με τη μεταρρύθμιση»
Παραπέμφθηκε σε δίκη ο 48χρονος για την γυναικοτονία στην Τρεμιθούσα-Παραμένει υπό κράτηση
Οι Εργατικοί ξανά στην εξουσία στη Βρετανία-Τι πιστεύει ο Στάρμερ για Brexit, μετανάστες, Ουκρανία
Δικαίωσε Κυρατζή το Εφετείο-Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις κατά της προαγωγής της
Ανταπέδωσε τα πυρά σε Χριστοφίδη ο Πογιατζής-«Δεν θα διερευνηθεί ο Αναστασιάδης επί του παρόντος»
Αλληλοκατηγορίες Χριστοδουλίδη και Στεφάνου κατά την έναρξη του Εθνικού Συμβουλίου-Θυμήθηκαν τον Ντάουνερ
Αποσύρθηκε η απόπειρα, παραπέμφθηκαν σε δίκη για φόνο εκ προμελέτης οι οκτώ για την ενέδρα στο Δημητρούι
Τον πυροβόλησε και μετά τον χτύπησε με σίδερο-Ξετυλίγεται το κουβάρι της δολοφονίας στην Ορμήδεια