BINTEO: Απομακρύνονται κάτοικοι από περιοχή της Ρωσίας που απειλείται από πλημμύρες

Ο κυβερνήτης της περιοχής Τσελιάμπινσκ στην δυτικο-κεντρική Ρωσία έδωσε σήμερα εντολή να εκκενωθεί προληπτικά μια μικρή πόλη, μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις που προκάλεσαν ρήξη σε ένα φράγμα την περασμένη εβδομάδα, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Ο Αλεξέι Τέκσλερ δήλωσε, όπως μετέδωσε το TASS, ότι οι κάτοικοι απομακρύνονται από την πόλη Μιάς, που έχει περίπου 160.000 κατοίκους.

«Υπάρχει ο κίνδυνος το νερό να φθάσει στα σπίτια. Η στάθμη του νερού συνεχίζει να ανεβαίνει και συνεπώς η απόφαση ελήφθη για να αρχίσει η προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων προκειμένου να διασφαλισθεί η ασφάλειά τους. Προς το παρόν η απομάκρυνση είναι σε εξέλιξη» δήλωσε ο Τέκσλερ στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya-24, μετέδωσε το TASS.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις την περασμένη εβδομάδα προκάλεσαν ρήγμα 100 μέτρων στο φράγμα και παρακίνησαν τους αξιωματούχους την Παρασκευή να εκκενώσουν αρκετά χωριά στα νότια Ουράλια όρη.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

«Επιχείρηση Νάρνια»-Το σχέδιο του Ισραήλ για εξουδετέρωση πυρηνικών επιστημόνων του Ιράν
Αποφυλακίστηκε ο Λευκορώσος ηγέτης της αντιπολίτευσης Σεργκέι Τιχανόφσκι
Χούθι: Θα χτυπήσουμε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα εάν οι ΗΠΑ εμπλακούν στον πόλεμο κατά του Ιράν
Γάλλοι επιστήμονες ανακάλυψαν νέα ομάδα αίματος σε γυναίκα από τη Γουαδελούπη
«Αλλάξτε τους κωδικούς σας τώρα!» λένε οι ειδικοί μετά τη διαρροή σε πλατφόρμες, όπως Apple, Facebook και Google
ΒΙΝΤΕΟ: Συνετρίβη αερόστατο στη Βραζιλία-Τουλάχιστον οκτώ νεκροί
Γιατί είναι αβέβαιο το αποτέλεσμα του πολέμου Ισραήλ-Ιράν ακόμη και με εμπλοκή των ΗΠΑ
Ερντογάν κατά Ισραήλ: Ήθελε να σαμποτάρει τις συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν για τα πυρηνικά
Κατέπλευσε εκ νέου στο λιμάνι Λεμεσού το «Crown Iris»-Μετέφερε 1.600 ξένους υπηκόους
Πούτιν: Είπαμε στο Ισραήλ ότι το Ιράν δεν έχει πρόθεση να αποκτήσει πυρηνικά όπλα