Η ΙΣΟΤΗΤΑ καλεί σε διορισμό νέου Επ. Εποπτείας ΓεΣΥ λόγω αφυπηρέτησης Καϊσή-Επιστολή στον Υπ. Υγείας

Επείγει η ανάγκη διορισμού νέου Επιτρόπου Εποπτείας ΓεΣΥ καθώς ο νυν Επίτροπος, Δρ Χριστόδουλος Καϊσής, ολοκληρώνει τη θητεία του στις 31 Ιουλίου, αναφέρει η συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ που απευθύνεται με επιστολή στον Υπουργό Υγείας, την ΓΔ του Υπουργείου και την Διευθύντρια του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού.

Στην επιστολή απαριθμεί τους λόγους για αναγκαιότητα του θεσμού και αναφέρεται σε "έντονη φημολογία περί κατάργησής του που ενισχύεται από την καθυστέρηση στο διορισμό νέου Επιτρόπου, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία".

Η ΙΣΟΤΗΤΑ αναφέρει ότι ο θεσμός του Επιτρόπου Εποπτείας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του περί Γενικού Συστήματος Υγείας Νόμου του 2001 και κάθε παρέμβαση, χωρίς την τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας, θα συνιστούσε μια αυθαίρετη, παράτυπη και παράνομη πράξη.

Σύμφωνα με την συντεχνία, ουδείς δημόσιος υπάλληλος ή άλλος αξιωματούχος δύναται να προβεί σε αναπλήρωση των καθηκόντων του, είτε προσωρινά είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο και χωρίς την παρουσία Επιτρόπου, η Υπηρεσία θα παραμείνει ακέφαλη και το προσωπικό θα παρουσιαστεί στην εργασία του την 1η Αυγούστου, χωρίς τη δυνατότητα εκτέλεσης οποιουδήποτε καθήκοντος.

Αναφέρει εξάλλου ότι το προσωπικό που απασχολείται στην υπηρεσία έχει αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία, έχει λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση και έχει αναπτύξει ιδιαίτερη τεχνογνωσία, χάρη στην παρουσία του στην υπηρεσία κατά τα πρώτα χρόνια εφαρμογής του ΓεΣΥ, μια περίοδο κατά την οποία, όπως είναι ευρέως αποδεκτό, παρουσιάστηκαν τα περισσότερα προβλήματα και οι μεγαλύτερες στρεβλώσεις.

Επίσης αναφέρει πως λόγω της αφυπηρέτησης του Δρ. Καϊσή στις 31 Ιουλίου, κανείς δεν έχει πλέον τη νομιμοποίηση να εγκρίνει τις άδειες ανάπαυσης του προσωπικού για τον Αύγουστο και το προσωπικό του Γραφείου δεν γνωρίζει πού θα πρέπει να απευθυνθεί για να ενημερώσει για οτιδήποτε, συμπεριλαμβανομένης της απουσίας του από το Γραφείο λόγω ασθένειας ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο.

Προσθέτει πως ασαφής παραμένει επίσης και η δυνατότητα του κλητήρα να χρησιμοποιήσει το υπηρεσιακό αυτοκίνητο σε περίπτωση που του ζητηθεί η μεταφορά αλληλογραφίας ή οτιδήποτε άλλο από οποιαδήποτε υπηρεσία.  

Η ΙΣΟΤΗΤΑ καλεί την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας να προβούν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διοριστεί νέος Επίτροπος Εποπτείας ΓεΣΥ, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και την ισχύουσα νομοθεσία, και να διασφαλίσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων στην υπηρεσία τόσο σε ό,τι αφορά τις άδειες ανάπαυσης, ασθενείας κ.τ.λ. όσο και αναφορικά με το αναφαίρετο δικαίωμα της απρόσκοπτης εκτέλεσης της εργασίας τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της