Αυτεπάγγελτη έρευνα Λοΐζίδου για τη φωτογραφία με παιδιά νηπιαγωγείου-Επιστολή στις Ελληνικές Αρχές

Αυτεπάγγελτη έρευνα εναντίον του ατόμου που φαίνεται να είχε κάνει την αρχική ανάρτηση, με φωτογραφία στην οποία απεικονιζόταν αναμνηστική πλακέτα με μαθητές του Περιφερειακού Δημόσιου Νηπιαγωγείου Δρούσειας, στην επαρχία της Πάφου, ξεκίνησε η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Ειρήνη Λοΐζίδου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου της Επιτρόπου, οι θέσεις του εν λόγω ατόμου, θα αξιολογηθούν και η πορεία της διερεύνησης θα αποφασιστεί αναλόγως και με τις ενέργειες της Αστυνομίας. 

Αναφέρεται ακόμη πως, τρεις από τους χρήστες που είχαν αναδημοσιεύσει τη φωτογραφία, τη διέγραψαν μετά από επικοινωνία με το Γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Επιπλέον, «οκτώ άτομα προέβησαν σε διαγραφή της ανάρτησης ή θόλωσαν τα πρόσωπα και τα ονόματα από μόνοι τους, ενδεχομένως λόγω της δημοσιότητας που έλαβε το θέμα από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον Τύπο, την Ανακοίνωση του Γραφείου μου και δημοσιογραφικές εκπομπές».

«Μια από τις αναρτήσεις φαίνεται να διαγράφηκε μετά από απευθείας αναφορά (report) του Γραφείου μου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης», προστίθεται επίσης.

Όπως αναφέρει η κα Λοΐζιου, «στις 4 Ιουλίου το Γραφείο της Επιτρόπου προώθησε στην Αστυνομία δέκα επιπρόσθετες αναρτήσεις που είχε εντοπίσει, στις οποίες ταυτοποιούνται τα υποκείμενα των δεδομένων (δεν είχαν θολωθεί τα πρόσωπα και τα ονόματα) για εντοπισμό των στοιχείων των χρηστών και/ή διαγραφή των αναρτήσεων. Εν τω μεταξύ, πέντε από αυτές τις δέκα αναρτήσεις έχουν διαγραφεί. Η Αστυνομία με πληροφόρησε ότι μέχρι στιγμής έχει εντοπίσει στοιχεία των ατόμων, τα οποία έχουν προβεί στις δύο από τις πιο πάνω αναρτήσεις. Η διερεύνηση των δύο αυτών υποθέσεων βρίσκεται σε εξέλιξη». 

Εππρόσθετα δηλώνει ότι, στάλθηκε επιστολή προς την Ελληνική Αρχή προστασίας, σε σχέση με δύο αναδημοσιεύσεις, οι οποίες φαίνεται να έγιναν από κατοίκους Ελλάδας.

«Το Γραφείο μου είναι σε επικοινωνία με την Αστυνομία για περαιτέρω συντονισμένες ενέργειες», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Καταγγελία στην Αστυνομία για την ανάρτηση φωτογραφίας με πρόσωπα και ονόματα παιδιών σε νηπιαγωγείο

Δειτε Επισης

Ρίχνει την ευθύνη στην ΚΟΠ ο Πρόεδρος-«Τους προειδοποιήσαμε για όλα αυτά, αλλά συνεχίζουν να κρύβονται»
Προτάσεις για τη βία στα γήπεδα κατέθεσε η Ισότητα-«Γλίτωσαν καθαρά από τύχη τα χειρότερα» οι τρεις Αστυνομικοί
Καταδικάζει τα επεισόδια στο ΑΕΛ-Απόλλων ο Σύνδεσμος Πυροσβεστών Κύπρου
Υπενθυμίζει η ΚΟΠ μετά τις βολές Χαρτσιώτη-Μπαρούτι η κατάσταση μετά τα επεισόδια στο Άλφαμέγα
Ενστάσεις για την προσωποκράτηση των τεσσάρων-Την Τρίτη η απόφαση
Πάνω από 90 παιδιά σε στέγες, 237 σε ανάδοχες οικογένειες-Πολλά τα κενά και τα προβλήματα
Τον σταμάτησαν για έλεγχο και βρήκαν φάρμακα για άλογα-Πρόστιμο €1.500 στον οδηγό
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο
Εκβιάζουν πολίτες με δήθεν πορνογραφικό βίντεο-Ζητούν χρήματα για να μην το δημοσιεύσουν
Στην Κύπρο Αμερικανοί ειδικοί για καταπολέμηση οικονομικού εγκλήματος