Για πυροσβεστικές λύσεις του ΟΚΥπΥ στα νοσηλευτήρια κάνει λόγο η ΠΑΣΥΚΙ

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) καταγγέλλει ότι κινδυνεύουν καθημερινά με αιφνίδιο κλείσιμο λόγω υποστελέχωσης κλινικές / τμήματα στα Γενικά Νοσοκομεία Αμμοχώστου, Λάρνακας και Πάφου σημειώνοντας ότι οι «πυροσβεστικές λύσεις» των διοικούντων δημιουργούν περισσότερα προβλήματα, αντί να τα επιλύουν με την πλειονότητα των Κέντρων Υγείας να βρίσκεται σε μαρασμό.

«Είναι δυνατόν ο μεγαλύτερος πάροχος Υπηρεσιών Υγείας στη Κύπρο να προκηρύσσει αγορά υπηρεσιών για τηλεακτινολογία, όταν ορθά ο ΟΑΥ προσπαθεί να εξασφαλίσει την παρουσία ακτινολόγου κατά τη διενέργεια ακτινολογικών εξετάσεων; Να προκηρύσσει αγορά υπηρεσιών εντατικολόγου διότι δεν προέβλεψε τις ανάγκες, ή το ακόμη αδιανόητο να προκηρύσσει αγορά υπηρεσιών Προσωπικού Ιατρού για το Κέντρο Υγείας Τσερίου ωσάν να πρόκειται περί ακριτικού ιατρείου;», διερωτάται σε ανακοίνωσή της η συντεχνία.

Τι νόημα έχουν, διερωτάται περαιτέρω, οι επί μόνιμου βάσεως προκηρύξεις για ειδικούς ιατρούς αφού μένουν χωρίς ανταπόκριση.

«Κανένας προβληματισμός από τους διοικούντες ότι το μοντέλο προσέλκυσης είναι αποτυχημένο; Τα οικονομικά κίνητρα υπολείπονται σε σύγκριση με την ιδιωτική εργασία σε περιβάλλον ΓεΣΥ, πλέον δεν υπάρχει εργασιακή ασφάλεια διότι το μέλλον του Οργανισμού διαφαίνεται ζοφερό, οι συνθήκες εργασίας σε πολλές κλινικές / τμήματα είναι απαράδεκτες, δεν υπάρχει δομή, συνεπώς δεν υπάρχει συγκεκριμένη προοπτική ανέλιξης. Καμία οργάνωση, κανένα οργανόγραμμα, κανένας μακροχρόνιος σχεδιασμός, πουθενά διοίκηση», προστίθεται.

Η ΠΑΣΥΚΙ, σημειώνει ότι θα συνεχίσει να καταγγέλλει τα κακώς κείμενα στη διαχείριση των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων εκ μέρους του ΟΚΥπΥ μέχρι επιτέλους, αναφέρει, η πολιτεία να αντιδράσει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της