Απάντησε στον Ισραηλινό ΥΠΕΞ ο Τσελίκ-«Έχει ως παράδειγμα τον υπουργό Εξωτερικών του Χίτλερ»

Την αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσαν δηλώσεις του Ισραηλινου υπουργού Εξωτερικών, Ίσραελ Κατζ, ο οποίος ανήρτησε στο Twitter μια φωτογραφία του Ταγίπ Ερντογάν αλλά και του πρώην προέδρου του Ιράκ, Σαντάμ Χουσέιν, λέγοντας ότι βαδίζει στα βήματα του.

Η απάντηση ήρθε από τον αντιπρόεδρο του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος παρομοίασε τον Κατζ με τον υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης του Χίτλερ, Γιοάχιμ φον Ρίμπεντροπ, λέγοντας πως «δεν είναι καλό παράδειγμα» καθώς δικάστηκε για «σχεδιασμό εγκλημάτων πολέμου, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και διάπραξη εγκλημάτων κατά της ειρήνης».

«Ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών Κατς όχι μόνο ξεπέρασε τα όρια με τις δηλώσεις που έκανε προς τον Πρόεδρό μας, ο οποίος υπερασπίζεται τις ανθρώπινες αξίες και την ειρήνη, αλλά απέδειξε και ότι είναι Ναζί. Αυτές οι επιθέσεις στον Πρόεδρό μας είναι επιθέσεις όσων είναι εχθροί των ανθρώπινων αξιών, της συνείδησης και της αξιοπρέπειας» έγραψε στην ανάρτησή του ο Τσελίκ.

«Φαίνεται ότι ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών Κατς πήρε ως παράδειγμα τον υπουργό Εξωτερικών του Χίτλερ, Ρίμπεντροπ. Ο Ρίμπεντροπ δικάστηκε για "εσκεμμένη διεξαγωγή πολέμου, σχεδιασμό εγκλημάτων πολέμου και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και διάπραξη εγκλημάτων κατά της ειρήνης". Υπενθυμίζουμε στον Κατζ ότι ο Ρίμπεντροπ δεν είναι καλό παράδειγμα. Το δίκτυο με το οποίο διέπραξε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας θα δικαστεί αργά ή γρήγορα…» συμπλήρωσε.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Λαβρόφ και Ρούμπιο συζήτησαν για την Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή στην σύνοδο της ASEAN στη Μαλαισία
Τραμπ: Θα προσφέρουμε στρατιωτικό εξοπλισμό στο Κίεβο μέσω του ΝΑΤΟ, έρχεται σημαντική ανακοίνωση για Ρωσία
Ευρωβουλή για τρομοκρατική επίθεση στη Δαμασκό-«Ανάγκη προστασίας των θρησκευτικών μειονοτήτων στη Συρία»
Πώς η ρωσική FSB εκτέλεσε διοικητή της Ουκρανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών μέσα στο Κίεβο
Στο Τέξας ο Τραμπ μετά τις πολύνεκρες πλημμύρες-Οι επικρίσεις για την αντίδραση της Κυβέρνησης
Ο Νετανιάχου ορκίζεται συντριβή της Χαμάς-Υποστηρίζει πως 20 όμηροι είναι ζωντανοί
Πάνω από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια θα κοστίσει στο Κίεβο για να ανοικοδομηθεί από τον πόλεμο
Ο Νετανιάχου είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί το τέλος του πολέμου στη Γάζα αλλά υπό προϋποθέσεις
Ούρσουλά για την απόρριψη μομφής: H ΕΕ χρειάζεται δύναμη, όραμα και ικανότητα δράσης
Ο Πούτιν αναβιώνει τα Γκούλαγκ-Η Δούμα υπερψήφισε την επαναλειτουργία τους υπό την FSB