Θρήνος στις κηδείες των 12 παιδιών θυμάτων της επίθεσης-«Έπαιζαν ποδόσφαιρο και δεν πρόλαβαν να φύγουν»

Απόλυτος θρήνος επικρατεί στο Ισραήλ για την πυραυλική επίθεση από το έδαφος του Λιβάνου που χτύπησε υπαίθριο χώρο στα Υψίπεδα του Γκολάν με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 12 νεαρά παιδιά και πυροδοτώντας έτσι, όχι μόνο την αντεπίθεση των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και ένα κύμα ανησυχίας για κλιμάκωση στην περιοχή.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση της Ισραηλινής Πρεσβείας στην Αθήνα η οποία δημοσιεύει βίντεο από την κηδεία των παιδιών τα οποία έχασαν την ζωή τους.

«Πώς οργανώνεις μια μαζική κηδεία παιδιών κοντά στα σύνορα υπό απειλή πυραύλων; Σήμερα, το Majdal Shams στο βόρειο Ισραήλ θρηνεί καθώς κηδεύει τα 12 παιδιά που σκοτώθηκαν από πύραυλο της Χεζμπολάχ χθες το βράδυ. Πονάει η καρδιά μας για τις οικογένειες. Αιωνία τους η μνήμη», γράφει.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως γράφουν ισραηλινά Μέσα Ενημέρωσης, χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στις κηδείες των 12 παιδιών και εφήβων που σκοτώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου.


Πρόκειται για τους εξής:
Fajr Laith Abu Saleh (16)
Ameer Rabeea Abu Saleh (16)
Hazem Akram Abu Saleh (15)
John Wadeea Ibrahim (13)
Iseel Nasha'at Ayoub (12)
Finis Adham Safadi (11)
Yazan Nayeif Abu Saleh (12)
Alma Ayman Fakhr al-Din (11)
Naji Taher al-Halabi (11)
Milad Muadad al-Sha'ar (10)

GThveKvXgAAbWmD

Τα παιδιά έπαιζαν ποδόσφαιρο, δεν πρόλαβαν να φύγουν
Ήταν η φονικότερη επίθεση στο βόρειο Ισραήλ από τότε που άρχισαν οι μάχες στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου στις 8 Οκτωβρίου και τα θύματα ήταν όλα ηλικίας μεταξύ 10 και 20 ετών, δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι το βράδυ του Σαββάτου.

Η Τζιχάν Σαφάντι, η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Αλ-Μανχαήλ, στο οποίο φοιτούσαν πέντε από τα παιδιά, δήλωσε στον αραβικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Panet ότι αδυνατεί να κατανοήσει το μέγεθος της τραγωδίας καθώς έχασε αρκετούς από τους μαθητές της ενώ πολλοί είναι εκείνοι που έχουν τραυματιστεί.

«Είχα πει στους μαθητές μου πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές να απολαύσουν τον χρόνο τους, να βγουν έξω να παίξουν και να διασκεδάσουν και να είναι ασφαλείς. Η κατάσταση εδώ είναι πολύ δύσκολη, οι γονείς κλαίνε, ο κόσμος ουρλιάζει έξω. «Κανείς μας δεν μπορεί να χωνέψει αυτό που συνέβη. Δεν ξέρω πώς θα το ξεπεράσω αυτό, είμαι σε επαφή με τις οικογένειες. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη», πρόσθεσε.

Οι κάτοικοι και οι δημοσιογράφοι που έφτασαν στο σημείο περιέγραψαν σκηνές αιματηρού μακελειού στο γήπεδο. Αν και είχε ηχήσει προειδοποιητική σειρήνα, τα θύματα δεν πρόλαβαν να φύγουν εγκαίρως».

Τα παιδιά «έπαιζαν ποδόσφαιρο, άκουσαν σειρήνες και έτρεξαν να προφυλαχθούν», δήλωσε στο Reuters ο αυτόπτης μάρτυρας Mourhaf Abu Saleh.«Μπορεί να τους πήρε περίπου 15 δευτερόλεπτα (για να φτάσουν στο καταφύγιο). Αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο καταφύγιο επειδή η ρουκέτα χτύπησε το σημείο μεταξύ του εδάφους και του καταφυγίου», είπε.

ΔΙΒΑΣΤ ΕΔΩ: Ανεβαίνει το θερμόμετρο στη Μέση Ανατολή μετά το μακελειό με τα 12 νεκρά παιδιά-Φόβοι για αντίποινα Ισραήλ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου στο Χιούστον του Τέξας-Οι κάτοικοι εκκένωσαν την περιοχή
Σε συναγερμό η επιστημονική κοινότητα μετά τις ακραίες πλημμύρες-Τι προκάλεσε την φονική κακοκαιρία στην Ευρώπη
Αποκαλύψεις για την τραγωδία του υποβρυχίου Titan-Η πρώτη εικόνα από τα συντρίμμια
ΒΙΝΤΕΟ: Η NASA εξέδωσε προειδοποίηση για αστεροειδή σε μέγεθος σταδίου που θα πλησιάσει τη Γη
Προετοιμάζεται για έναν μακρύ πόλεμο με το Ισραήλ η Χαμάς
Μαχαιρωμένος στο χέρι βρέθηκε ο επικεφαλής της Yamaha Motor στην Ιαπωνία-Συνελήφθη η κόρη του
Δεν κατέθεσε στο δικαστήριο ο Πελικό για λόγους υγείας-Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους υπέρ της Ζιζέλ
Γλύτωσε τη φυλακή για την παιδική πορνογραφία ο πρώην παρουσιαστής του BBC
Τραγική ειρωνία... Ο πατέρας της Kristina ήταν αυτός που βρήκε το κεφάλι της, ενώ δίπλα έπαιζαν τα παιδιά της
Έκρηξη στο κέντρο της Κολωνίας-Συναγερμός στην Αστυνομία