Σάλος με τον «Μυστικό Δείπνο» στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων- Συγγνώμη ζήτησαν οι διοργανωτές

Τον Διόνυσο υποδύθηκε ο Γάλλος ηθοποιός και τραγουδιστής Phillippe Katerine και το σκετς περιελάμβανε 18 ερμηνευτές που πόζαραν πίσω από ένα μακρύ τραπέζι με παρόμοιο τρόπο όπως απεικονίζονται ο Ιησούς και οι 12 Απόστολοί του στον πίνακα του ντα Βίντσι. Ανάμεσα στους ερμηνευτές ήταν, drag queens και ένα τρανσέξουαλ μοντέλο.

Η εικόνα αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις ακόμη και από τη γαλλική Καθολική Εκκλησία, κάνοντας λόγο για χλευασμό του Χριστιανισμού καθώς θεωρήθηκε ότι η χορογραφία βασιζόταν στην απεικόνιση του "Μυστικού Δείπνου" από τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ενώ άλλοι μίλησαν για προώθηση της woke κουλτούρας.

Ωστόσο, τόσο ο ηθοποιός όσο και ο Τομά Ζολί, καλλιτεχνικός διευθυντής της τελετής έναρξης στήριξαν το έργο τους.

"Δεν θα ήταν διασκεδαστικό αν δεν υπήρχαν αντιπαραθέσεις. Δεν θα ήταν βαρετό αν όλοι συμφωνούσαν σε αυτόν τον πλανήτη;" είπε χαρακτηριστικά ο Phillippe Katerine.

mesa1

"Η βούλησή μου είναι να πούμε ότι είμαστε ένα πελώριο "εμείς”. Στη Γαλλία έχουμε το δικαίωμα να αγαπούμε ο ένας τον άλλον, όπως επιθυμούμε, να αγαπιόμαστε με όποιον θέλουμε, στη Γαλλία έχουμε το δικαίωμα να πιστεύουμε και να μην πιστεύουμε. Στη Γαλλία έχουμε πολλά δικαιώματα" δήλωσε από την πλευρά του ο Τομά Ζολί σε συνέντευξη τύπου, υπογραμμίζοντας ότι δεν ήθελε ούτε να σοκάρει, ούτε να προσβάλλει, ούτε να κοροϊδέψει κανέναν.

Συγγνώμη από τους διοργανωτές

Σήμερα πάντως, οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι ζήτησαν συγγνώμη από Καθολικούς και άλλους Χριστιανούς που τυχόν προσβλήθηκαν από την παρωδία του διάσημου έργου του Λεονάρντο ντα Βίντσι "Μυστικός Δείπνος".

"Σαφώς δεν υπήρξε καμία πρόθεση να δείξουμε ασέβεια απέναντι σε οποιαδήποτε θρησκευτική ομάδα. Η τελετή έναρξης επιχείρησε να γιορτάσει την ανοχή εντός της κοινότητας. Πιστεύουμε ότι επιτεύχθηκε αυτή η φιλοδοξία. Λυπούμαστε πολύ αν τυχόν ο κόσμος προσβλήθηκε", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η εκπρόσωπος της διοργάνωσης Παρίσι 2024 Αν Ντεσάμπ.

Δειτε Επισης

Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο
Ο διευθυντής της εφημερίδας Novaya Gazeta-Europe διώκεται ποινικά στη Ρωσία
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 30 εκτοξευτές ρουκετών και υποδομές της Χεζμπολάχ
Μυστήριο με την ματαίωση της κοινής εμφάνισης του Τραμπ με τον Πολωνό πρόεδρο Ντούντα
Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για παραβίαση τη συνθήκη δικαιωμάτων του παιδιού στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Απίστευτος ο Ερντογάν-Πήγε σε ζαχαροπλαστείο και ζήτησε... φραπέ
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Lufthansa, Air France παρατείνουν αναστολή πτήσεων προς Τελ Αβίβ, Ιράν, Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος σε πτήση-Λίγο μετά την απογείωση άνοιξαν μύτες, αιμορραγούσαν αυτιά επιβατών