Σάλος με τον «Μυστικό Δείπνο» στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων- Συγγνώμη ζήτησαν οι διοργανωτές

Τον Διόνυσο υποδύθηκε ο Γάλλος ηθοποιός και τραγουδιστής Phillippe Katerine και το σκετς περιελάμβανε 18 ερμηνευτές που πόζαραν πίσω από ένα μακρύ τραπέζι με παρόμοιο τρόπο όπως απεικονίζονται ο Ιησούς και οι 12 Απόστολοί του στον πίνακα του ντα Βίντσι. Ανάμεσα στους ερμηνευτές ήταν, drag queens και ένα τρανσέξουαλ μοντέλο.

Η εικόνα αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις ακόμη και από τη γαλλική Καθολική Εκκλησία, κάνοντας λόγο για χλευασμό του Χριστιανισμού καθώς θεωρήθηκε ότι η χορογραφία βασιζόταν στην απεικόνιση του "Μυστικού Δείπνου" από τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ενώ άλλοι μίλησαν για προώθηση της woke κουλτούρας.

Ωστόσο, τόσο ο ηθοποιός όσο και ο Τομά Ζολί, καλλιτεχνικός διευθυντής της τελετής έναρξης στήριξαν το έργο τους.

"Δεν θα ήταν διασκεδαστικό αν δεν υπήρχαν αντιπαραθέσεις. Δεν θα ήταν βαρετό αν όλοι συμφωνούσαν σε αυτόν τον πλανήτη;" είπε χαρακτηριστικά ο Phillippe Katerine.

mesa1

"Η βούλησή μου είναι να πούμε ότι είμαστε ένα πελώριο "εμείς”. Στη Γαλλία έχουμε το δικαίωμα να αγαπούμε ο ένας τον άλλον, όπως επιθυμούμε, να αγαπιόμαστε με όποιον θέλουμε, στη Γαλλία έχουμε το δικαίωμα να πιστεύουμε και να μην πιστεύουμε. Στη Γαλλία έχουμε πολλά δικαιώματα" δήλωσε από την πλευρά του ο Τομά Ζολί σε συνέντευξη τύπου, υπογραμμίζοντας ότι δεν ήθελε ούτε να σοκάρει, ούτε να προσβάλλει, ούτε να κοροϊδέψει κανέναν.

Συγγνώμη από τους διοργανωτές

Σήμερα πάντως, οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι ζήτησαν συγγνώμη από Καθολικούς και άλλους Χριστιανούς που τυχόν προσβλήθηκαν από την παρωδία του διάσημου έργου του Λεονάρντο ντα Βίντσι "Μυστικός Δείπνος".

"Σαφώς δεν υπήρξε καμία πρόθεση να δείξουμε ασέβεια απέναντι σε οποιαδήποτε θρησκευτική ομάδα. Η τελετή έναρξης επιχείρησε να γιορτάσει την ανοχή εντός της κοινότητας. Πιστεύουμε ότι επιτεύχθηκε αυτή η φιλοδοξία. Λυπούμαστε πολύ αν τυχόν ο κόσμος προσβλήθηκε", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η εκπρόσωπος της διοργάνωσης Παρίσι 2024 Αν Ντεσάμπ.

Δειτε Επισης

Ξεκάθαρο μήνυμα Γεραπετρίτη για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-«Θα συνεχίζει κανονικά»
Ψηλή η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας το Σάββατο-Μέχρι την Πέμπτη στην Κύπρο η Coral
Δύσκολες ώρες για τον Πάπα Φραγκίσκο-Τι φοβούνται οι γιατροί
«Ήταν μόνος σε σήραγγες για 500 μέρες, τον ανάγκασαν να φιλήσει τρομοκράτες»
Η Βρετανία αποκαλύπτει τη Δευτέρα «το μεγαλύτερο πακέτο κυρώσεων που δόθηκε» στη Ρωσία
Ο Τραμπ ξηλώνει τον αρχιστράτηγο και ακόμα δύο αρχηγούς όπλων του Πενταγώνου
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του 18χρονος-Στην δημοσιότητα τα στοιχεία του
Σημαντικότερη η συμφωνία για το Βυθοτεμάχιο 6, υπό προϋποθέσεις παραγωγή σε 2,5 χρόνια-Τα επόμενα βήματα
Μπλοκάρει επ' αόριστον την απελευθέρωση Παλαιστίνιων κρατουμένων το Ισραήλ-Ποιος ο λόγος
Συγκλονιστικά βίντεο από κατάρρευση της οροφής στο εμπορικό κέντρο στο Περού-Έξι νεκροί, 78 τραυματίες