ΥΠΕΣ: Η Κυβέρνηση στέκεται αρωγός στις ανάγκες των γεωργών

Η Κυβέρνηση στέκεται αρωγός στις ανάγκες των γεωργών ανέφερε το Σάββατο ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου, απευθύνοντας χαιρετισμό στο 10ο Φεστιβάλ Πατάτας στο Αυγόρου. Ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως "καταβάλλεται συνεχής προσπάθεια για επίλυση των καθημερινών προβλημάτων που απασχολούν τους γεωργούς, με στόχο να μπορέσουν συνεχίσουν τη δραστηριοποίησή τους στον τομέα".

Ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως "το Παγκύπριο Φεστιβάλ Πατάτας, χάρη στο μεράκι όλων των Αυγοριτών, έχει καταστεί θεσμός για την περιοχή της Αμμοχώστου και ολόκληρης της Κύπρου. Στα δέκα χρόνια διοργάνωσής του, το Φεστιβάλ έχει αναβαθμιστεί και βελτιωθεί αισθητά, γεγονός που αντανακλάται στη μαζική προσέλευση όχι μόνο των κατοίκων του δημοτικού διαμερίσματος, αλλά και στην τεράστια ανταπόκριση των ντόπιων και ξένων επισκεπτών".

Ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως "εκδηλώσεις που προηγήθηκαν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, όπως είναι το μάζεμα της πατάτας και η παρουσίαση εναλλακτικών και ιδιαίτερων συνταγών με βάση την πατάτα, προάγουν το προϊόν και αναδεικνύουν τα ποιοτικά διατροφικά χαρακτηριστικά του". Στο αποψινό Φεστιβάλ, ανέφερε, "έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τα περίπτερα των επαγγελματιών παραγωγών της περιοχής, να απολαύσουμε παραδοσιακά εδέσματα με βάση την αυγορίτικη πατάτα, να επισκεφθούμε την έκθεση όπου παρουσιάζονται οι διάφορες ποικιλίες πατάτας, καθώς και γεωργικά μηχανήματα και να παρακολουθήσουμε επιδείξεις κατασκευής παραδοσιακών αγροτικών εργαλείων".

Σημείωσε πως η παρουσία του απόψε στο Φεστιβάλ, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, "αποδεικνύει τη βούληση της Κυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη να στηρίξει τον πρωτογενή τομέα και τους αγρότες του τόπου μας. Ως Κυβέρνησης, στεκόμαστε αρωγός στις ανάγκες των γεωργών μας και για αυτό καταβάλλεται συνεχής προσπάθεια για επίλυση των καθημερινών προβλημάτων που τους απασχολούν, με στόχο να μπορέσουν συνεχίσουν τη δραστηριοποίησή τους στον τομέα.

Μέσα από πολιτικές που διευρύνονται σε διάφορα επίπεδα, επιδιώκουμε να βελτιώσουμε το επάγγελμα του γεωργού και να το ενισχύσουμε, έτσι ώστε να ενθαρρύνουμε την ενασχόληση των νέων σε επαγγέλματα του αγροτικού τομέα και, κατ’ επέκταση, να δημιουργήσουμε ευκαιρίες ανάπτυξης στην ύπαιθρο. Ενδεικτική της πρόθεσης της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη να επενδύσει στον γεωργικό τομέα, είναι και η πρόσφατη εξαγγελία από το Υπουργείο Γεωργίας επενδυτικού μέτρου που θα δώσει στον αγροτικό κόσμο τη δυνατότητα να επενδύσει σε δημιουργία υποδομών και ανάπτυξη συστημάτων, που θα βελτιώνουν την ποιότητα της παραγωγής".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κλάφτηκε και ο Φιντάν στην Ολγκίν για τις διώξεις σφετεριστών-Κατηγορίες για «δημιουργία έντασης» από Τατάρ
Συμφωνεί με ξενόγλωσσα στα δημόσια πανεπιστήμια, διαφωνεί με αυτοχρηματοδότηση η ΠΣΕΜ
Μπαίνει σε ισχύ την Πέμπτη ο νόμος για εγγραφές και μεταβιβάσεις οχημάτων υπό ανάκληση
Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα μετά από σύγκρουση φορτηγού με δύο οχήματα στη Λεμεσό
Πλαστογράφησαν έγγραφα για να παραμείνουν στην Κύπρο-Έξι συλλήψεις
Εγκλωβίστηκε στο διαμέρισμά της μετά από φωτιά στην Πάφο-Διασώθηκε μαζί με τον σκύλο της
Από Συλλούρη αλλά και βουλευτές δεχόταν τηλεφωνήματα ο τότε ΓΔ του ΥΠΕΣ για πολιτογραφήσεις-«Ζητούσαν επισπεύσεις»
Πρόστιμο 33 χιλ. ευρώ σε 48χρονο για αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα-Εντοπίστηκαν από 800 κούτες (pics)
Μόνο ηλεκτρονικά εγγραφές για 2025-2026 σε δημοτικά και νηπιαγωγεία
Χωρίς ρεύμα λόγω βλάβης περιοχές στη Λάρνακα-Πότε θα επανέλθει